Det er vel mange som lånar bøker både til og frå andre. Eg trur dette ville vore enklare dersom det var mogleg for brukarane å markere kva bøker dei eig sjølve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Mitt ønske er vel nærmest motsatt av ditt.
Jeg ønsker å markere bøker jeg ønsker å eie - uavhengig av om jeg har lest dem eller ikke.

Det er ikke sjelden jeg låner en bok, som det så viser seg at jeg ønsker å eie. Hvis jeg setter den i "Ønskeliste", kan jeg ikke samtidig markere den som lest/skal lese eller som favoritt.

Jeg har derfor opprettet en egen bokhylle for bøker jeg ønsker meg. De øvrige bokhyllene mine er sortert etter sjanger. Setter jeg en bok i bokhyllen "Ønsker meg", kan jeg ikke samtidig sjangerbestemme den.

Jeg ønsker meg altså en egen, uavhengig oversikt over bøker jeg ønsker meg. Disse bøkene skal jeg også kunne sette i bokhyllen for den aktuelle sjangeren, og kunne markere som lest/skal lese eller favoritt.
Det samme gjelder for bøker jeg selger eller gir bort.

(Håper dette ble klart :-))

Et lite ps - når jeg skriver ut ønskelisten, kommer bare bokens tittel med, ikke forfatter. Forfatternavnet er kjekt å ha med på bokjakt. Kan dette fikses?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden ingen så langt har fulgt opp dette ønsket mitt - gir jeg det selv et lite puff!

Er det virkelig ikke flere enn meg (og Hajna som har gitt stjernen), som ønsker seg en slik uavhenig ønskeliste???
Se beskrivelse av ønskelisten i innlegget mitt ovenfor.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er vel mange som lånar bøker både til og frå andre. >Eg trur dette ville vore enklare dersom det var mogleg for brukarane å markere kva bøker dei eig sjølve.

Ja, flere har spurt om dette. I prinsippet kunne jeg lagd en funksjon på dette som ligner favorittfunksjonen, som lar deg klikke en "jeg eier"-knapp.

Dette kunne latt seg implementere ganske lett. Det jeg klør meg litt i hodet over er imidlertid hva knappen skulle gjort - hva det skulle betydd når man markerte eierskap til en bok.

Hva ser du for deg skulle skjedd med de bøkene du markerte som "eier" - skulle de havnet et eget sted? Burde vi da endret grensesnittet i boksamlinger til å ta hensyn til eierskap?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei. I fjor snakket vi om muligheten for å legge til en slik funksjon for å låne bort bøkene sine her på bokelskere. Du sa at du skulle se på det.[1] Har du fått gjort det? Tror du det blir noe av?

[1] http://blogg.forteller.net/2010/delingskultur/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er helt riktig.

Dette er ikke glemt, men har havnet i den vanskelige kategorien av ting som er mulige å gjøre, men som kanskje ville styre nettstedet i en uforutsett retning.

Som du kanskje ser, så har vi begynt å få lister over "Bøker til salgs", tråder om "Er det noen som har denne boka til salgs" og lignende.

Dette er det forsåvidt ingenting i veien for, men jeg har med tiden blitt litt bekymret over om dette nettstedet skulle få mer fokus på kjøp/salg/bytte enn det med lesing og deling av leseopplevelser.

Kanskje bekymringen er grunnløs, men jeg har ikke klart å riste den av meg.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Hva med å starte først med å ha noen bok-samtaler-og-bytte/låne-treff?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som jeg nevnte i bloggposten jeg linket til over, så tror jeg heller lesegleden og deling av opplevelsene kan styrkes gjennom å legge tilrette for å dele bøker fysisk. Når deling av omtaler av bøker her på nett gjør det, hvorfor skulle ikke det å møtes og dele den faktiske boken gjøre det samme? Hvor mange vil vel ikke fortelle henrykt om boka når noen kommer for å låne den, eller prate ivrig om opplevelsen og diskutere iherdig de forskjellige karakterene i og aspektene av boka når de går for å levere den tilbake?

Hvis det gjøres på riktig måte (f.eks. at fokuset på nettsidene alltid er på lesing og opplevelsen og gleden ved det, mens låne-aspektet ligger litt mer som en fin bonus man oppdager av seg selv litt etterhvert (ikke blir hovedargumentet for å bli medlem), kanskje?), så tror jeg det kan bli veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

hva det skulle betydd når man markerte eierskap til en bok.

Ikke så altfor mye tenker jeg. For eksempel i forhold til listen over "Bokelskere med flest like bøker i sin samling". Uheldig hvis den skulle sammenligne deg med andre ut fra hva man eier, i stedet for hva man "bare" har lest.

Slik det er nå nyter sånne fattiglus som meg godt av at det ikke synes om man eier eller bare har lånt bøkene, og uansett er poenget at man har lest bøkene, det synes jeg er viktig å holde ved selv om det kommer inn et skille mellom "eier" og "har lest".

Men i dag er det jo faktisk litt rotete her; man klikker på at man har lest boka, og deretter påvirker man tallet som i listene kalles for eiere. Det er jo en sannhet med modifikasjoner for flere enn bare meg, vil jeg tro.

Jeg forestiller meg det ville fungert bra å legge til "eier" i nedtrekkslisten når man er inne på en bok. Og den samme kategorien når man er inne på ens egen boksamling (i boksen "Vis" til høyre). Når man registerer en bok med "eier", må databasen automatisk legge den til som lest også.

Når man f.eks har søkt på et forfatternavn og browser resultatet, bør "x eiere" byttes til "x har lest", og så må det legges til en "x eiere" som reflekterer dette.

Og så må det bli to ulike lister over populære bøker, én som reflekterer antall lesere, og én annen som viser antall eiere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men i dag er det jo faktisk litt rotete her; man klikker på at man har lest boka, og deretter påvirker man tallet som i listene kalles for eiere. Det er jo en sannhet med modifikasjoner for flere enn bare meg, vil jeg tro.

Ja, dette er sant. Vi bruker uttrykket "eiere" i mangel av et bedre enkeltord for "bokelskere som har lagt denne til boksamlingen sin".

Vi bryr oss lite om folk har kjøpt og lest en bok eller lånt og lest en bok - vi er interessert i å liste opp dem som har lest den.

Jeg ser at det kan være et behov for et bedre ord enn "eiere", men ser ikke et behov for å dele opp leserne i dem som eier eller ikke eier leseeksemplaret sitt. Hensikten med listene er å sette oss lesere i kontakt med hverandre.

Jeg forestiller meg det ville fungert bra å legge til "eier" i nedtrekkslisten når man er inne på en bok.

Da måtte du fortatt et valg mellom "eier" og "har lest" på en utgave, mens ofte har man gjort begge deler.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det blir nok lite nyttig å basere statistikk på dette, men eg førestelte meg at det på ein eller annan måte kan vera mulig å synleggjere at ein eig eit eksemplar av boka. Det kan vera noko så enkelt som ein kategori/bokhylle, men siden den då vil overlappe med dei andre bør han vel kunne utelatast frå kakediagrammet, f.eks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så er det jo også noen som eier bøker, men ikke har lest dem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også ytret ønsket om noe lignende tidligere, men da kun ut i fra ønsket om å kunne ha en oversikt for meg selv over hvilke bøker jeg eier. Det har jeg løst ved å dele bokhyllene mine i egne og lånte bøker.

Om andre på forumet tror/ser/lurer på om min fysiske boksamling er stor eller ikke bryr jeg meg mindre om. Uansett så vil min boksamling aldri kunne få et riktig bilde av de bøkene jeg har lest i mitt lange liv:-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var faktisk en god idé, å legge inn egne bokhyller for lånte bøker. Jeg bruker selv bokhyllene først og fremst til å organisere faglitteraturen min for min egen del, men har jo etterhvert deltatt i noen diskusjoner om skjønnlitterære bøker. Jeg har jo noen av disse og, men jeg har jo lest hundrevis av bøker, lånt fra mine foreldres bokhyller da jeg var yngre, og fra biblioteket etterhvert som jeg flyttet hjemmefra, bøker som du ikke finner i profilen min fordi jeg ikke eier dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Problemet er vel at foreløpig kan en bare ha bøkene i en hylle, og da kan en ikke både registrere dem som eier/ lånt og under sjanger, tror jeg. Registrerer du samme bok flere ganger blir det vel rot i systemet?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er jeg enig med deg i!
Har skrevet et innlegg om det lenger opp i denne tråden, hvis du er interessert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo da, har sett det:) Jeg har vel skrevet noe om dette i en tråd før, om hvordan jeg bruker de hyllene som er faste, men skriver det gjerne igjen;) "Ønsker meg" brukes til bøker jeg skal kjøpe, "skal lese" er bøker jeg eier som ligger på vent til lesing. Skulle jeg finne på å låne noe putter jeg de bøkene under sjanger etterhvert som jeg blir ferdig med dem.

Kom på at det er utrolig lenge siden jeg lånte noe på biblioteket sist, hmm; burde kanskje ta meg en tur..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er jo en grei måte å gjøre det på.

Det jeg synes kolliderer på denne måten, er at jeg ofte ønsker meg bøker som jeg allerede har lest. I de faste hyllene kan jeg ikke registrere en bok både som "Har lest" og "Ønsker meg".

Det er derfor jeg ønsker en egen ønskeliste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg legger i "skal lese" bøker jeg har lånt eller har selv som ennå ikke er lest. I "ønsker meg" legger leg slike som jeg har tenkt å låne på biblioteket - f.eks. etter tips fra en av dere. Eiergleden har jeg nesten kvittet meg med. :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Hanne MidtsundHarald AndersenVannflaskeChristofer GabrielsenCecilie69Ellen E. MartolIreneleserGeir SundetReadninggirl20Tine SundalTanteMamieHanneMarianne  SkageKaren RamsvikAnniken RøilBertyLars MæhlumEvawannabeMonica CarlsenHallgrim BarlaupTor Arne DahlMartine GulbrandsenJohn LarsenJenny Dahl BakkenSverre HoemGunillaMangosaft45RufsetufsafilosofieRonnyIngunn STurid KjendlieLailaTone SundlandAnniken LLilleviNinaEivind  VaksvikHarald K