Jeg hadde store motforestillinger mot ebøker for noen år siden, men etter at jeg leste min første bok på datteren min sin iPad, var jeg frelst. Det å lese en bok på papir eller skjerm er vel fortsatt å lese en bok, og jeg forstår ikke helt sammenligningen din med å jukse i dataspill.
Som deg, så hadde jeg tanker om at jeg kunne risikere å miste digitale bøker, det tror jeg ikke lenger, i hvert fall ikke når det gjelder store aktører som amazon.com og iTunes. Kjøpte en ny iPad for noen uker siden, lastet ned appene og alle bøkene og lydbøkene lå der uten at jeg behøvde å foreta meg noen ting. Etter å ha brukt denne teknologien i 4 år, så har jeg ennå til gode å støte på problemer.
For ikke å snakke om alle bøkene jeg har hatt glede av å laste ned og lese fra bibliotekenes ebokutlån. Eneste aberet er at de uleste papirbøkene mine har en tendens til å forbli uleste.
"Skadet" ( på engelsk: "Damaged") av Cathy Glass. Forfatteren, som selv er fostermor, tar til seg jenta Jodie, som inntil da har vært i fem fosterhjem i løpet av fire måneder, og har opplevd mye vondt. Etterhvert utvikler det seg et tillitsforhold mellom de to, noe som medfører at Jodie tør åpne seg for sin fostermor om sin vonde fortid. Ved siden av "Krystallslottet" - blant de sterkeste bøker jeg har lest.
Har hatt opprydning og fant en lapp hvor jeg hadde notert ned 3 linjer, jeg vet ikke hva det er eller hvem som har skrevet det eller hvor det kommer fra:
*Måtte jeg handle med heder
Måtte jeg opptre med mot
Måtte jeg oppnå ydmykhet.*
For meg virker det som en del av en bønn, men jeg er langtfra religiøs, så jeg aner faktisk ikke.
Synes det er vakkert skrevt og skulle gjerne visst hvor det stammer fra.
Uansett så såg framtida ut til å bli mykje betre. I det minste så hadde framtida fordelen av å ikkje vere notid
Når verden blir litt for trist og du trenger å knise eller le skikkelig høyt.
Vonde og nydelige historier. En måte å fortelle på som treffer meg rett i magen. Noe av det fineste jeg har lest på veldig lenge. Samtidig noe av det såreste.
Halvveis i boka, og den er absolutt verdt å få med seg!
Dette blir ein samla omtale for alle tre bøkene Torka aldrig tårar utan handskar. Eg høyrde dei som svensk lydbok, lese inn av forfattaren sjølv. Det var ei heilt fantastisk oppleving!
I sentrum av historia er kjærleikshistoria om Rasmus og Benjamin. Me får heile deira oppvekst og forholdet til familie og vennar. Rasmus har hatt få venner på den litle staden han kjem frå, og bryter opp så snart han kan for å reisa til Stockholm. Men tør han fortelja foreldra at han er homofil? Og korleis tek dei det? Og korleis går det når Benjamin finn ut at han er homofil? Han som er Jehovas vitne!
Boka hopper mykje i tid, men det er lett å henga med. Etter kvart blir me kjende med fleire fargerike karakterar, og me får historier frå deira liv og oppvekst og. Her får me eit innblikk i mange ulike synspunkt rundt homofili på 80-talet i Stockholm. Ei tid då dei homofile byrja å stå fram og kjempe for rettigheter, samstundes som sjukdommen aids spreidde frykt i samfunnet.
Flere uker har passert siden jeg leste denne samlingen. Og fortsatt er det som om personene er med meg. Spesielt mor og datter i den første fortellingen og Thomas i den andre. Rishøi er dyktig! :)
"Det finns saker som man måste göra, annars är man ingen människa utan bara en liten lort"
Uthevet tekstdetter er noen av de bøkene jeg vil lese nå i sommer.
Dette er gode fantasybøkar (seriar) med ein kvinneleg helt og synsvinkel.
The Wheel of Time (Tidshjulet) serien av Robert Jordan. The Eye of the World (Verdens Øye) var umulig å legge fra seg for min del.
Jeg kjenner slike folk... i egen familie.. .det er helt forferdelig og skulle tru det aldri tar slutt. LItt av et eventyr på godt og vondt. Denne boken må jeg klart lese, jeg bør ha mer forståelse! Takk for bra bokomtale
Ikke se så skyldbetynget ut lenger. Det er ikke din skyld at du er nødt til å komme med dårlige nyheter til folk, om sykdommer med latinske navn og dårlige prognoser. Slapp av. Ta det med ro. Du er ikke Gud Fader selv.
Ho var veldig i tvil. Om ho gav bort heile, hadde ho berre eitt igjen. Korleis skulle det gå? Ville ho klara seg med berre eitt? Dessutan var det uklårt kva gulrota skulle med det. Ho var på nippet til å spørja, men kjende at det var upassande. Ein kan ikkje spørja om slikt, tenkte ho. Anten gir ein, eller så let ein det vera. Om ein gir, har ein ikkje noko med korleis det ein gir, blir nytta. Kan det bli nytta på eit vis som eg ikkje ville setja pris på? Svaret på det er definitivt nei. Slik sett er alt klårt som dagen. Alle korta ligg på bordet. Eg treng ikkje tvila lenger. Gir ein noko, gir ein samstudes tillit. Tar ein imot, tar ein samstudes imot tillit. I den hendinga der ein tar imot tillit og noko anna, gir ein tillit tilbake. Stiller ein spørsmål under eller etter overrekkinga, stiller ein spørsmål til tilliten. Og om ein stiller spørsmål til tilliten, er ikkje tilliten der lenger. Nei, det er på alle vis upassande å stilla spørsmål.
Mora mi sier det ikke er farlig å hoppe ut og sveve, du kan hoppe fra en skyskraper om du vil, og det er ikke farlig. Det er når du lander at du har et problem.
Dette er en fabelaktig bok om den schizofrene Eli og hennes fire menn, som bare finnes i hennes hode. Den ene er sågar en prins, som hun kjøper klær til. Hele boka handler om hennes liv fra barndommen, som «skakk» og annerledes, med en nervesvak far som heller ikke er skrudd sammen som folk flest, og videre ut i voksenlivet, med sjukdommen, inn og ut av psykiatriske institusjoner parallelt med at hun har en karriere som forfatter og reiser rundt og leser høyt og holder foredrag. Livet på institusjon blir behørig og svært godt beskrevet. Språket i boka er så bra, mange formuleringer har jeg stoppet opp ved og smakt ordentlig på. De er annerledes på et vis. Grimsrudske. I den grad det er mulig å forstå hvordan det er å være så psykisk sjuk som Eli er, forstår jeg det etter å ha lest denne boka.