Er det ikke på tide å ha en tråd der vi kan tipse hverandre om gode tilbud vi finner på e-bøker?

Det er mange bøker der ute og spesielt e-bøker er mulig å få veldig billig, hvertfall om man leser engelsk. Problemet er at fordi det er så mange bøker der ute er det vanskelig å finne fram til hvilke bøker det er verdt å bruke tiden på. Jeg tenker derfor at vi kan tipse hverandre om gratis, relativt ukjente bøker vi har god erfaring med eller veldig gode tilbud på kjente bøker.

Denne tråden lever sitt eget liv, det er bare å legge inn tips på både engelske og norske bøker.
Om dette er interessant eller ikke finner vi nå ut av :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Viser 128 svar.

God bok!
Flannery O'Connor's A Good Man is Hard to Find and other stories er blant dagens Kindle tilbud på Amazon.com.

Peter Matthiessen's Shadow Country er også blant dagens tilbud!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På amazon.com ligger nå en av mine favorittbøker til salgs for ca 2 dollar. Tilbudet varer i et døgn! Tast og kjøp!
The Keepers of The House - by Shirley Ann Grauskriv
Forfatteren vant the Pultizer Prize med denne boken i 1965.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tips, Ava! Den var på salg på audible også, og er nå behørig kjøpt og lastet ned.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vet ikke om det er helt innafor tema, men The New Yorker har gjort Shirley Jacksons novelle "The Lottery" tilgjengelig på sine nettsider. Er ganske kort, så den kan fint leses på nett syns jeg.

The Lottery

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ekstra mange bøker på 'Today's Daily Deal' hos Amazon for de som vil fylle opp kindelen til sommerferien.
Daily Deal

Godt sagt! (0) Varsle Svar

NB: Prisen som kommer opp er i mange tilfeller feil, du må klikke på den aktuelle boka så ser man den rabatterte prisen

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For interesserte: Mary W. Shelley's "Frankenstein" gratis på Kindle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Today's Deals - amazon.com

The Handmaid's Tale by Margaret Atwood

$2,99 on Kindle

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vei ikke om dere er klar over det men på http://www.nb.no (nasjonalbiblioteket) ligger det utrolig mange bøker fra før år 2000 som kan leses elektronisk på pc

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fantastisk mange bøker her, men dårlig søkefunksjon. Et flott tilbud, sammen med eBokBib, men på NB.no må jeg vite akkurat hva jeg skal låne for å finne noe jeg har lyst til å lese. Blir litt handlingslammet jeg, når jeg skal lete gjennom en så stor mengde bøker. Er det muligens en måte å søke på her som jeg ikke har funnet ut av?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig godt tips!!! Takk skal du ha!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Loyalbooks er ein nettstad for gratis lydbøker, og som eg har nytta mykje. Men for veldig mange av bøkene så kan ein også laste ned e-bok i diverse format. Sidan Mark Twain er brennheit i denne tråden for tida så kan ein jo kike på sidene for Tom Sawyer og Huckleberry Finn, tekstfilene for nedlasting er eit stykke nede på sida. Eg har ikkje testa noko anna enn rein teksfil, så eg kan ikkje garantere for kor godt i-dings-filformatet eller kindle-formatet virkar. Kanskje nokon andre tester og melder tilbake?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tilsvarende som Loyalbooks er appen 'Serial Reader' en fin app for gratis bøker (public domain books) hvor du får boka porsjonsvis. Boka er da delt inn i så og så mange issues, hvor du får tilgang til en issue per dag. Kan være kjekt for enkelte klassikere hvor man ikke alltid leser så mye av gangen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

spør på biblioteket

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Plutselig oppdaga jeg at det er mulig å skaffe seg Mark Twains samla produksjon gratis. 10 562 sider! Det skjedde slik:
Gjennom sommeren har jeg kost meg med John Steinbeck: America and Americans and Selected Nonfiction. To av Steinbecks beste biografer og eksperter, Jackson J. Benson og Susan Shillinglaw har samlet artiklene i boka og kapitlene er delt etter tema, der hvert kapittel har et forord av de to.
Jeg har lest det meste av Steinbecks skjønnlitteratur, noen biografier, og er fascinert av skribentvirksomheten hans. Ikke minst spørsmålet om hvordan den samme forfatteren både kan fly høyt som ei ørn og seinere i livet bakse lavere enn ei høne.
Benson og Shillinglaw peker på Steinbecks forhold til to andre amerikanske forfattere, som jeg også har lest med glede, Mark Twain og Ernest Hemingway. Den første, mener de to - var et forbilde, den andre en konkurrent. De peker på flere likheter mellom Twain og Steinbeck, folkelighet og outsideren som helt.
Jeg har tidligere lest en god del av Hemingway, men Mark Twains produksjon har jeg nærmest bare skrapt på overflaten av, og lest de mest kjente, Tom Sawyer og Huckleberry Finn.
Et søk på amazon viser så at det er mulig å laste ned Twains samlede verker gratis. Den samme muligheten kommer fra iPaden via iBooks, og der ligger nå 10 562 sider klar til lesing. Ultimate Collection 370 titler in One Volume. 12 romaner, 10 novellesamlinger, 7 reiseskildringer, 2 biografier om Mark Twain og en av han. Komplett brevsamling, alle talene. Pluss, pluss.
Ahhhh!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Men nå ser det ut til at den ikke er gratis lenger ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg sjekka nå. Den ligger der. Du må bruke Amazon.com, ikke England, og du må søke slik Gretemor skreiv, Mark Twain Ultimate Collection.
Lykke til!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

... det endte med full opprydding i lagerplassen, skroting av lite brukte apper, nedlasting av Kindle for Android og én til som heter Kobo, og en haug med nye og gratis ebøker ... ^^) feilen jeg hadde gjort var å skrive ALT i søkefeltet i stedet for å skrive boktittel inne hos Amazon.com. Tenkte jeg skulle skrive ned hva som ble feil i tilfelle andre drar nytte av det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Får gjøre nytt søk. Takk!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men mange ligger enkeltvis gratis i iBooks; om du har i-ting, altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har jeg ikke ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og jeg har ikke android-mobil eller -brett, så jeg får ikke sjekket alternative muligheter...

Denne lenken hjelper deg sikkert heller ikke da (?), men jeg poster den for sikkerhets skyld og for det tilfelle at den skulle hjelpe noen andre: Mark Twain available as free e-book on Project Gutenberg

ETA: Joda - de lenkene på den siden skulle funke for deg på din pc også, Engelin! (Sikkert også på android-sakene dine.) En ANNEN ting er at å få ALT Twain skrev samlet i EN diger fil ikke fremstår for meg som den optimale løsningen - jeg vil helst ha hvert verk separat i hver sin fil så de blir mer oversiktlige (og kortere), men der er jeg kanskje vrang og vrien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

;)
Hvis du leser litt lengre opp, så ser du jeg har den inne nå. Sammen med 36 andre bøker. ^^D

Vil tro du også kan bruke Kindle-app? De har jo det både for i-dingser og Android, så jeg. Trodde man måtte ha lesebrett, men det slapp jeg ... det står advarsel om stor fil, ja, men så ille var det ikke. Fort gjort å laste ned noe som er atskillig tyngre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo - jeg fikk åpnet Kindle-filen (også) på min pc. Innvendingen min mot én kjempefil er mest det praktiske, at jeg foretrekker lesestoffet mitt ferdig porsjonert ut i bite-size pieces - ikke alle måltider for hele måneden servert på én kjempetallerken. Om du skjønner hva jeg mener. De ett-binds-samlingene jeg har (Twain, Shakespeare, Steinbeck, men også et par andre forfattere) har jeg visst en større psykologisk sperre mot å gå i gang med - da blir jeg mer ukonsentrert som leser, jeg forholder meg liksom til alt for mange ulike bøker/verker på én gang. Men det er sikkert bare jeg som er rar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner hva du sier, men når man ikke kan se størrelsen på boka, går det ikke lettere da? Telefonen/lesebrettet/datamaskinen forblir jo akkurat like stor ... ^^)
... det er min snodige oppfatning av å lese digitalt, men jeg liker nok best at det er enkelt å plassere bokmerker og finne dem igjen etterpå ... haha. Ellers liker ikke øynene mine noe særlig å se på lys skjerm i mørket, for eksempel, og dette med å lese seg trøtt er en saga blott.

Har liksom aldri blitt helt "frelst" på digital lesing, men stor tilgang på gratis bøker gjør det vanskelig å la være ... kjøpe ebøker som jeg risikerer blir slettet slik at jeg ikke "har" dem lenger, det blir litt som å kjøpe en seier på et brett i Candy Crush (fy-fy blant mine venner, i hvert fall, å bruke ekte penger til å kjøpe digitale liksomverdier). Jeg vil gjerne "ha" bøker jeg kjøper. Vet ikke om jeg er litt alene om å regne en digital bokopplevelse som litt "uekte"?

Men det er gratis.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Egentlig blir det verre med en stor fil enn med en tykk bok! Jeg har ikke konvertert til e-bøker "på ordentlig" jeg heller, skjønner du.... Jeg vil kjenne fysisk på den boken jeg leser, oppleve forskjellen på papir, størrelse, tekstur, tyngde - og merke at jeg fysisk beveger meg fremover i teksten! Kanskje jeg ikke helt hadde klart for meg hva motforestillingene mine mot kjempefiler (compiled works) bestod i, da jeg svarte deg ovenfor? Men samma det: jeg er happy over å kunne laste ned Mark Twain i porsjoner. Og synes det er flott at han er tilgjengelig uansett format. :) Og allerbest at du oppdaget hvordan du skulle få tak i ham. :D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe, da lærte du det nå at du kan droppe kjempe-ebøker. Jeg vil også at det skal lukte bøker (gamle, nye) og at jeg kan kjenne vekta, osv. Det hjelper ikke hvor "fint" det er med titusenvis av sider aldeles bærbare, det blir ikke det samme, nei ... ^^)
Og det drister jeg meg til å si i en tråd for online bøker ... haha! Og vi får begge gratis Mark Twain ved å være litt Laban seigdamer, som strekker seg liiiitt lenger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde store motforestillinger mot ebøker for noen år siden, men etter at jeg leste min første bok på datteren min sin iPad, var jeg frelst. Det å lese en bok på papir eller skjerm er vel fortsatt å lese en bok, og jeg forstår ikke helt sammenligningen din med å jukse i dataspill.

Som deg, så hadde jeg tanker om at jeg kunne risikere å miste digitale bøker, det tror jeg ikke lenger, i hvert fall ikke når det gjelder store aktører som amazon.com og iTunes. Kjøpte en ny iPad for noen uker siden, lastet ned appene og alle bøkene og lydbøkene lå der uten at jeg behøvde å foreta meg noen ting. Etter å ha brukt denne teknologien i 4 år, så har jeg ennå til gode å støte på problemer.

For ikke å snakke om alle bøkene jeg har hatt glede av å laste ned og lese fra bibliotekenes ebokutlån. Eneste aberet er at de uleste papirbøkene mine har en tendens til å forbli uleste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra det fungerer for deg, Gretemor!

Jeg har lest ebøker ganske lenge, jeg har ikke styr på lenger hvor mange år det er, men det er 2 laptop'er siden. Foruten å kjenne noen som mistet alle ebøkene hun hadde kjøpt (hun fikk dem tilbake etter mye bryderi), stoler jeg aldri 100 % på digitale dingser, for jeg kjenner fortsatt på tap som følge av et datakrasj i 2006 hvor hele C: gikk tapt inklusive endel babybilder av sønnen min, som jeg ikke hadde rukket å ta backup av da det skjedde. Sammenligningen med spillkjøp ligger i det å bruke penger på "ting" som ikke er virkelige. Kjøper jeg noe, er det fordi jeg vil ha det, digitalt er så forgjengelig at jeg syns ikke det er verdt å betale mer for en ebok enn for en pocketbok. For meg høres det idiotisk ut å låne ebok fra biblioteket, hvorfor skal jeg det når jeg kan låne papirbok? Skulle jeg ut på reise ville jeg ikke hatt noen i-dings som kan bli stjålet, jeg vil ha papirbok som jeg får ha i fred. Det er også vanskelig å trykke på "delete" ved et uhell på en fysisk bok?
Elektroniske dingser lukter ikke gammel bok. Sveiping gjør vondt i sena i håndleddet, blaing gjør ikke det. Bøkers vekt har aldri vært slitsomt annet enn som flyttelass. Jeg ville når som helst foretrekke papirbok fremfor til og med en gratis ebok. Jeg er faktisk ikke særlig glad i "avhengigheten" til digitale dingser, selv om jeg er online flere ganger om dagen. Alt digitalt er i virkeligheten en tidstyv! Det er og blir verktøy, ikke et "kjærlighetsforhold"! Hehehe ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

At ting blir borte i skyen er langt mer usannsynlig enn at PCen din kræsjer. Det leseappene gjør er å lagre innholdet ditt i "skyen" så du har tilgang til det fra hvor som helst. PCen din kan kræsje, mobilen drukne i badekaret, lesebrettet kan falle ned på t-banesporet og kjøres i stykker - men neste gang du logger på Kindle-kontoen din ett eller annet sted, er alt innholdet fremdeles der.

Jeg forstår at folk er noe skeptiske til Audible, der har det vært noe problemer. Blant annet folk som har mista tilgangen til audiobøkene de har kjøpt om de har kansellert månedsabonnementet sitt på Audible. Men Kindle er annerledes - det er ikke en abonnementstjeneste, men en "digital bokhandel", og bøkene du kjøper havner i ditt private bibliotek.

Jeg er blitt helt ebokfrelst, og leser langt mer enn før. Lesebrettet mitt kan jeg ha med overalt. Det har ikke blått baklys som er dårlig for øynene, slik iPader osv. har, derfor er det også helt mulig å lese i mørket og i senga før leggetid. Har flere ganger sovna med lesebrettet på brystet eller ved siden av meg, slik jeg har gjort med vanlige bøker tidligere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vil bare nevne at jeg har sagt opp månedsabonnementet mitt i amazon/audible to ganger uten å miste noen lydbøker, tvert i mot har jeg fått kjøpt svært mange til noen få dollar pr stk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Får jeg påpeke at jeg ikke har hatt denslags konto før denne uka? Jeg har ingen Kindle eller annet lesebrett, det har jeg sett på som unødvendig. Nå har jeg Kindle-app på androiden.
Jeg har ikke blått lys bak teksten, det er kontrasten mellom lys og mørke som plager meg.
Er det virkelig nødvendig å prøve å få meg til å skifte mening? Hold deg til dine egne preferanser og la meg ha mine. Jeg LIKER faktisk papirbøker bedre, og det vil jeg forsvare inntil det aggressive ... hehe.

Og nei, det er fullstendig uaktuelt å KJØPE ebøker i en digital bokhandel. Jeg skrev litt lengre opp at det jeg kjøper, det skal jeg jammen meg HA også!

Tillegg: Audioprogrammer bruker jeg ikke i det hele tatt. Orker ikke å høre på lydbøker. Hun jeg kjenner som fortalte hun mistet alle ebøkene sine, sa hun av en eller annen teknisk årsak plutselig ikke hadde dem/ kom inn da hun kjøpte nytt nettbrett. Jeg vet ikke noe mer og får ikke argumentert når jeg ikke vet hva som skjedde.

Sånn bare for å ha sagt det rett ut - igjen - syns jeg det er rett og slett stusslig at folk gjør seg så avhengig av tekniske duppeditter, at folk går på fjelltur bare for å få kulere selfie/fjellfie enn andre, det er jo helt sprøtt! Jeg poster aldri på Facebook hva jeg har til middag eller hva jeg har i glasset mitt, jeg går aldri på tur i en app som måler alt fra skritt eller puls til gps- koordinater, jeg klarer faktisk å være offline uten å savne duppeditten/tlf fordi jeg aldri har mistet kontakten med virkeligheten. Jeg kan ikke fatte og begripe hva som er galt med mine preferanser!!! Ekte rusk i støvlene etter skautur, ekte mat på bordet og ekte bøker i hendene når kvelden kommer, det er livet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, det var litt av en tirade. Du må gjerne ha de bokpreferansene du vil, tenkte bare jeg skulle dele mitt syn. Hvorvidt folk som velger annerledes enn deg har mista kontakten med virkeligheten, syns jeg ikke akkurat er verdt å kommentere.

Dette med kontrast lys/ikke lys er noe av det jeg mener med blått lys. Vi legger ikke merke til at skjermlyset er blått, men det skaper mer kontrast med øynene våre, og da blir det tydelige kontrast mellom lys og mørke.

Personlig kunne jeg ikke lest e-bøker UTEN lesebrett, det var derfor jeg skrev det jeg gjorde. Å lese dem i app er ikke det samme og ikke anbefalt. Men hver sin smak.

Igjen, jeg prøver da ikke å tvinge deg til å like som meg. Syns du var vel aggressiv i tonen her.

Og jeg beholder jo e-bøkene jeg har kjøpt. De ligger i skyen. Flere av dem kan også lastes ned på PCen. Får jeg lest dem om verden kollapser og internettet med den? Nei. Men det lever jeg godt med - da tror jeg ikke bøker er det jeg først tenker på, uansett.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Beklager, jeg irriterte meg antagelig over at du hørtes ut så ivrig på å overbevise meg. Jeg merker at sjøl om jeg har flere lystbetonte bøker inne nå, kvir jeg meg for å lese ebok på senga og blir heller en time ekstra i stua med papirbok. Egentlig syns jeg også at det å skulle bruke e-boms på sin i-dings for enhver pris og ikke klarer seg uten, er symptomatisk for det jeg kaller "det digitale bysyndromet". Jeg er bygdejente og har hata å bo i by (og det har jeg gjort endel år), jeg syns det er dritskummelt at byunger som aldri har klappa et dyr, kjent en naturlig duft annet enn i blomsterbutikken og ikke vet hvordan maten blir til, skal ha stemmerett. Det har lite med deg å gjøre, jeg bare forsøker å forklare at en e-dings på en i-boms er ingenting i nærheten av uvurderlig, den er og blir KUN et verktøy. Ikke "my pressssscioussssss" ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du utviser samme arroganse og selvgodhet i dette innlegget som det forrige. Din verdensforståelse er universell, og folk som er uenig med den, aner ikke hva de snakker om og bør helst ikke ha stemmerett. Greit. Oppfattet. Tror ikke denne diskusjonen er vits å føre videre, vil helst ikke bli ufin, men det begynner å bli vanskelig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jaha? Stakkars. Beklager, men jeg kunne si en hel del om folk som går ut fra at jeg er sånn eller sånn, det å bli satt i bås er ikke noe jeg sier meg spesielt enig i. Jeg syns faktisk DET er litt arrogant ... Det du kaller arroganse, kaller jeg Asperger Syndrom, det du kaller selvgodhet, det kaller jeg ADHD. Jeg har gjort mange feil i mitt liv og er den første til å peke på dem, jeg er min egen største kritiker. Jeg lytter veldig gjerne til folk, men hvis noen tar en belærende skolefrøkentone, da vender jeg fort vrangsida til. Selvtilliten er naturlig, den får ingen påvirket. Så fint at du har en god, sunn dømmekraft med deg videre i livet!! ^^)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håndholdt lesestoff er både kongen og dronninga av det skrevne innhold :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og både fysisk bok, og Kindle/lesebrett/Ipad/what ever er håndholdt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

He-he, det har du sjølsagt rett i. Jeg tenkte dog på papirvare, de andre tingene appellerer ikke til meg. Litt gammeldags der :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tenkte meg det, klarte bare ikke å dy meg ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest noe Mark Twain før (har dog kanskje vært borti Huckleberry Finn), og det eneste jeg hadde i bakhodet fra lenge siden var short storiene om Adam og Eva. Jeg finner ikke disse i denne komplette utgaven, men det er kanskje jeg som leter dårlig. Jeg har ikke gitt opp enda.

Har noen tips til noe annet fra denne jeg kan begynne med? Det var mye å bite over, her. :>

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du burde nok få råd fra andre som kjenner Mark Twain bedre enn meg, men Tom Sawyer, eller The Adventure of Tom Sawyer som den heter på engelsk, er vanskelig å komme utenom.
I en av episodene i boka klarer Tom få vennene sine til å male gjerdet til tante Polly, en jobb han ikke hadde lyst til å gjøre sjøl, og han får dem til å betale for å utføre jobben. Pedagogikk på høyt nivå!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du finner Eve's og Adam's diaries under " The $ 30,000 Bequest and Other Stories."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig takk! Jeg har sansen for Mark Twain og samlingen hans er lastet ned fra amazon.com. Ser den er utgitt så sent som 20. Juli 2017. Mark Twain har selv illustrert sine bøker.

P.S. Utgaven dukker opp her inne når du søker på "Mark Twain Ultimate Collection".

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Very interesting!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vi kan jo bare la Anne fra Bjørkely seile sin egen sjø og trå til her, eller hva?
^^D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, jeg tror nesten det må bli slik.... På den annen side begynte jeg å se femte sesong av Orange is the New Black i dag. Ikke Mark Twain - men definitivt heller ikke Anne fra Bjørkela. Ecclectic tastes? Uhm yes, that's me.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aschehoug tilbyr i dag og i morgen gratis nedlasting av Arto Paasilinnas bok 'Harens år'. Har akkurat fått overført e-boka til kindelen min:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

The Story og Edgar Sawtelle koster nå 1.99 $ his Amazon. Anbefaler virkelig å lese denne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha, nå er den lastet ned på min Kindle også:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk, Vibeke. Boka er nå kjøpt og lastet ned på Kindlen.
Gleder meg til denne!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er det lenge siden jeg har hatt noen tips til billige e-bøker, men jeg ser at Requiem for a Dream av Hubert Selby Jr. er å få for $2.49 hos Amazon.com

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Idag er det tilbud på House of Bathory av Linda Lafferty, du får den hos Amazon.com for $ 2.49.
Boken er basert på ryktene om Elizabeth Báthory, kjent som "The Blood Countess", som levde på 1600-tallet i Ungarn/Sovakia og var kjent for å ha myrdet hundrevis av unge jenter. Boken skifter mellom den gamle historien og en historie fra nåtiden på en veldig enkel måte. Denne anbefaler jeg både til krim- og historieinteresserte.

Boken The Drowning Guard: A Novel of the Ottoman Empire av samme forfatter, Linda Lafferty, er også tilgjengelig til samme pris.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oppløsningstendenser av Nina Lykke kr 49 som e-bok hos Norli mandag-tirsdag. Norminert til P2-lytternes romanpris i år - verdt å få med seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I forbindelse med Black Friday får du blant mange andre godsaker på Amazon.com kjøpt
"Letter from an Unknown Woman and other Stories" by Stefan Zweig og
"The Conformist" by Alberto Moravia, - til Kindle for 1,99 dollar pr. bok.
(som noen har påpekt - for de som ikke har en USA adr. koster bøkene 2,49 dollar pr. stk.)

Både Moravia og Zweig er så absolutt verdt et bekjentskap - om de ikke allerede befinner seg i "kretsen" din.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mange takk, Ava :-)
Har det så hektisk at jeg nesten ikke får lest noe for tiden, men kjøpe bøker gjør jeg, og "skal lese"-bunken bare vokser og vokser. Så når det blir litt roligere, har jeg etter hvert riktig mange godbiter å fråtse i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for tipset. Stefan Zweig har jeg vært nysgjerrig på en stund, nå benytter jeg muligheten til å bli kjent med han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hjertelig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I forbindelse med Black Friday får du nå Through a Window: My Thirty Years with the Chimpanzees of Gombe av Jane Goodall for 2.49 $ på Amazon.com.
For meg som er ape-entusiast er dette virkelig en flott bok, men jeg tror også andre som liker dyr, natur eller sterke og inspirerende kvinner kommer til å like denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

The Proving Ground av G. Bruce Knecht er å få til 2.49 dollar på Amazon.com i ett døgn framover, til 4 nov kl 9.

Denne anbefaler jeg til alle som ønsker en actionfylt sann historie. Jeg leste denne for en stund siden og skrev en liten anmeldelse her. Dette var en bok jeg ble oppslukt av og leste ut nesten i ett.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Vibeke. Den har funnet veien til iPaden min :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott! Tenkte faktisk på deg, for jeg mener å huske at du var interessert i den under en annen diskusjon vi hadde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da husker du helt rett :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Digitalbok.no selger denne uken blant annet e-bokversjonen av Ken Follets Stormenes tid for kr. 99,-

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg bestilte nettopp The Rithmatist av Brandon Sanderson på amazon til $3,74. Ble overrasket over hvor billig den var, siden det er en relativt ny bok (2013). Det gjør heller ingenting at den er helt fantastisk fin! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ebok.no har bursdag. Ikke vanskelig å se når en logger seg inn her. Noe dere anbefaler? Jeg har vert lysten en stund på å sjekke ut Helga Flatland, som har alle sine bøker sterkt rabattert.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det jeg kanskje lurer på er hvilke bøker av Enquist som anbefales?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Verden av igår av Stefan Zweig fås hos ebok.no til 69 kr.

"Verden av i går" er en klassiker i verdenslitteraturen. Denne selvbiografien utkom etter Stefan Zweigs død i 1942 og ble betraktet som høydepunktet i hans livsverk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Åh, Amazon <3 Jeg hater at jeg elsker deg!
Nå har jeg nettopp lastet ned disse kindlebøkene, helt gratis:
- The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald
- Great Expectations, Charles Dickens
- Dracula, Bram Stoker
- The woods, Harlan Coben

Jeg føler meg bortskjemt og lykkelig nå. Ha en fin dag alle sammen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for tips. Mange flotte gratisbøker på Amazon. Jeg prøvde å lenke til sida, men lenka sender meg bare tilbake til Bokelskere. Forstår ikke helt det? - Ah. Det er nok fordi lenka viser til et søk på mitt innlogga passord. Uansett, jeg fant en rekke flotte bøker fra store forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nøkkelmakeren av Gert Nygårdshaug til 99 på hjemmesiden hans http://gertnyg.com/ebok/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat nå er "The Righteous"-serien av Michael Wallace å få på Amazon.com for 2.49 $. Denne er kanskje ukjent, men jeg synes den er såpass bra at jeg vil nevne den. Serien er i sjangeren krim/ spenning vil jeg si.
Serien er lagt til et noe uvanlig polygami-samfunn i Utah der karakterene er godt gjennomtenkte. Du har både de typiske underdanige og troende, men vi får også noen sterke karakterer som motsetter seg tradisjonen. Du får både spenning og et interessant innblikk i en ukjent verden.

Å bestille alle på en gang er kanskje litt mye, men det går jo ann å prøve seg på en av de.

The Righteous (Righteous Series Book 1)
Mighty and Strong (Righteous Series Book 2)
The Wicked (Righteous Series Book 3)
The Blessed and the Damned (Righteous Series Book 4)
Destroying Angel (Righteous Series Book 5)
The Gates of Babylon (Righteous Series Book 6)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den nye e-boka til Lars Mytting koster ikke mer enn en pocketbok, selv om den er helt ny. Svøm med dem som drukner. De har den sikkert på e-bibliotekene også. Kanskje litt over det prisnivået vi skal tipse om her, men dette er virkelig en storartet leseopplevelse! Dagbladet skriver: Om ikke Hel ved gjorde Lars Mytting til et kjent fjes, vil denne romanen gjøre det

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De fleste bib har vel en oversikt...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nå ukestilbud hos Digitalbok.no på 6 bøker i Bernard Cornwells viking-serie, til den nette pris av kr. 49,- pr. stk (til 18.09.).
Jeg burde kanskje ikke anbefale dem, ettersom jeg fortsatt ikke har lest dem, men jeg har fire av bøkene i "skal lese"-hyllen min og gleder meg til å ta fatt på dem etterhvert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De kan du trygt anbefale, kjempebra tips!
Jeg har kun lest den første, men den er hvertfall veldig bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Orginalutgaven til "Skisser fra London" av Dickens som det snakkes om her inne akkurat nå, kan du laste ned gratis eller for et par dollar på amazon.com. "Sketches by Boz" heter den.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Amazon finnes det også en gratisutgave av "Sketches by Boz" av Dickens, for den som er interessert.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset. Du ga meg dyttet jeg trengte. Nå er den på plass!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har også lastet den ned nå. Men det er jo Gretemor som skal takkes - det var hun som først tipset om den :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk til Gretemor, bamseklem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klem tilbake :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lastet den ned :) det er som regel forskjell på antall sider i en papirutgave og en e-bok, men gratisutgaven på amazon er over 300 sider lengre enn den nye norske oversettelsen. Det er et stort avvik. Blir alltid nysgjerrig på hva som er droppet i oversettelsen. Hvem avgjør det, tror du, oversetteren eller forlaget, og på hvilke grunnlag?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tror det var vanligere med forkortede versjoner tidligere enn det er nå. Og det er nok forlaget, ikke oversetteren, som bestemmer. Men i dette tilfellet er jo oversetter og forlegger én og samme person, så du kan jo bare spørre Runar Løvlie?

Fant forresten denne anmeldelsen av Skisser fra London i Dagbladet (Fredrik Wandrup), der han blant annet skriver: Men Løvlie har rett i at dette er første gang Dickens debutverk er utgitt i sin helhet på norsk ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Todagerstilbud hver uke på norli.no. Denne uka er det Nicolai Houm - De håpefulle til 49,-. Veldig god bok - ifølge både kritikere og vanlige lesere. Norges svar på Jonathan Frantzen.
Hilsen Norli-Caroline

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Masse fint av ebøker tilgjengelig på biblioteket...man trenger nasjonalt lånekort....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bare synn ein ikkje får låne ebøker når du har kindle :/ Er det nokon som veit om dette stemmer ?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet du, eller noen andre, hvordan man låner ebøker fra andre bibliotek enn de man er registrert hos? Vet andre bibliotek har bl.a. en ebok jeg er ute etter, som ikke mitt bibliotek har, men får den ikke opp ved å søke....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kan søke i andre bibliotek når jeg har logget inn med mitt nasjonale lånenummer (bor i Hordaland). Søkeresultatene viser også e-bøker. Hvis du ikke har nasjonalt lånenummer, får du det på biblioteket ditt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også nasjonalt lånekort... Ja, man kan søke på flere bibliotek, men bare innenfor det fylke kortet er knyttet opp mot vel?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det skal kunne brukes i alle landets bibliotek. http://www.lanekortet.no/brosjyre.htm

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg får også bøker fra andre fylker og Nasjonalbiblioteket. Husker forresten ikke om jeg får låne e-bøker fra andre fylker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, bøker osv får jeg opp også. Var e-bøkene jeg tenkte på ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På amazon kan du laste ned Charles Bukowskis "Post Office", "Women" og "Ham on Rye" for 2 dollar pr. stk.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

På storytel.no er nå nå mulighet for to ukers gratis tilgang til ebøker og lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interview with the Vampire (The Vampire Chronicles) Kindle Edition av Anne Rice er tilgjengelig på Amazon.com til 2 dollar for en veldig kort periode.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Goldfish and the Earthquake lå gratis ute på amazon.com igår. Virker som en interessant bok ut ifra det lille jeg har lest om den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Første bok i Hunger Games-serien er nå å få til 2 dollar på Amazon.com. Tilbudet varer til klokken 9 imorgen tidlig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Søndagens boktips er ikke gratis, men jeg synes prisen er ganske bra med tanke på at de er på norsk språk.

Tidligere i år leste mange av oss første bok i trilogien til Jón Kalman Stefánsson, nå er alle bøkene tilgjengelig på ebok.no til 59 kr hver.
Himmelrike og helvete
Englenes sorg
Menneskets hjerte

Carl Frode Tiller kommer med Innsirkling 3 til høsten, da passer det godt at det er tilbud på første og andre bok, på ebok.no koster de 69 kr.
Innsirkling og Innsirkling 2

Det var også mange andre gode priser på godt kjente bøker så det er verdt å ta en titt.

Til slutt legger jeg også ved et lite tips på engelsk, for en kort periode, ut juli tror jeg, fås Plain Truth av Jodi Picoult for 2.49$ på Amazon.com. Vanlig pris ser ut til å være 16$

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For de som har Kindle så er det til enhver tid mange gratis bøker på Amazon. Dette er for det meste ukjente forfattere eller første boken i en serie, men også eldre bøker. Jeg har funnet bøker av blant andre Mark Twain, Oscar Wilde og Homer, og det er absolutt verdt å sjekke ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er litt av poenget mitt, hvordan finne fram til de bøkene som er verdt å bruke tid på når det er så mange gratis-bøker. Har du spesifikke tips håper jeg du legger de inn her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan nevne de jeg har lest som var verdt å bruke tiden på. De var gratis når jeg fikk tak i dem, men har ikke sjekket om de fremdeles er det.

Frank L. Baum - The Wonderful Wizard of Oz
Mark Twain - The Adventures of Tom Sawyer
Tracy Sharp - Finding Chloe
Al Stevens - On The Street Where You Die
Garnett Elliott - Hell Up in Houston
Warren Murphy - The Day Remo Died
Peter F. Hamilton - If at First...
Phil Tucker - Vampire Miami
Warren Murphy - Created, the Destroyer

Min høyst personlige liste, og den inkluderer også noen noveller.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvis du går inn og ser gjennom lydbøkene jeg har lagt inn, så kan jeg fortelle at jeg har fått kjøpt de på amazon sammen med e-bøker for mellom 1 og 3 dollar for e-bok+lydbok. Jeg abbonerte på audible, kostet ingenting den første måneden, ingen bindingstid. Når jeg kjøpte e-bøkene som var gratis, fikk jeg samtidig tilbud om å kjøpe lydbøkene til mellom 1 og 3 dollar. Kvaliteten på lydbøkene er god, den opprinnelige prisen er atskillig høyere. Jeg liker å både lese og høre engelske bøker, det gir meg en større forståelse, enn om jeg bare har teksten foran meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tittet såvidt det var innom, skal ta en litt grundigere kikk etterhvert. Lydbok har jeg ikke helt fått dreisen på, men jeg prøver meg innimellom. Har en tendens til å sovne eller å falle i andre tanker, samme reaksjon jeg har på meditasjon forresten.
Høres ut som det kan være verdt å sjekke ut, takk for tipset :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg sovner ikke, men ellers har jeg det samme problemet som deg. Da jeg har lyst til å lese mange av de gamle klassikerne, og da gjerne på engelsk, har jeg funnet ut at både tekst og lyd, gjør det lettere å konsentrere seg. Amazon og Kindle har nylig synkronisert teksten og lyden, så jeg ikke en gang behøver å bla om, det gjøres automatisk. Og lese og høre samtidig kan jeg gjøre nesten gratis :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Åja, så du hører og leser samtidig. Det har ikke falt meg inn, men jeg kan tenke meg at det gir en ekstra dimensjon om oppleseren er god. Ikke umulig at jeg prøver meg på det tipset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

på http://www.ordflyt.no/ kan man laste ned og høre en god del eldre lydbøker gratis.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har dessverre dårlig nytt, direkte fra siden til Ordflyt: Ordflyt har vært en test-tjeneste for strømming av lydbøker. Nå slår Ordflyt seg sammen med den internasjonale lydboktjenesten Storytel, og blir til Storytel.no. Med Storytel kan du lytte ubegrenset til tusenvis av lydbøker for kun 169 kr per måned. Velg blant lydbøker på norsk, svensk og engelsk, direkte fra app til din mobil, ditt nettbrett eller fra din datamaskinen.
Det var synd....

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Faen da...

Menmen, soser bort mer enn 169 i måneden fra før på større tull enn lydbøker fra før, så det er vel ikke umulig å hyre på et abbonement.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var synd - jeg hadde en STOR leseopplevelse på ordflyt.no da jeg lyttet meg gjennom Amalie Skrams Hellemyrsfolket lest av Eilif Armand, og det alldeles gratis ettersom opplesningen var så gammel.... Det kan godt være at storytel.no blir bedre for mange, men når de baserer seg på abonnementer med månedspris og ikke på stykkpris, er den nye tjenesten uaktuell for meg. (Jeg liker best å lese selv, glitrende Eilif Armand til tross...) Velvel - det var fint så lenge det varte, ordflyt.no. Takk til deg, Brilleslange, som oppdaterte oss!

Men som trøst kan vi jo sjekke siden Free Audio Books: The 16 Best Sources Online. Innledningsvis presiseres det at:

These websites offer completely free audio books for you to download and listen to whenever you want. You won't find any samples here, at these websites you'll be able to download the complete audio book. The free audio books below are all legal to download. They are either public domain or the websites have gotten permission from the author to offer the audio book for free.

Det er jo også greit å vite.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Biblioteket har også utlån av e-bøker. Kan lånes via appen 'ebokbib' og utvalget er på Ca 800 bøker så langt, i alle kategorier. Lånetid 28 dager som for andre bøker!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har testet den tjenesten og den funker fint. Du må ha nasjonalt lånekort og en pinkode - men det er enkelt å skaffe. Jeg har lest på en iPad - da blir teksten passe stor og oversiktlig. På en smartphone blir det for lite for meg - men deter sikkert en smakssak.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei! Jeg bruker en gratis app som heter audioBooks, der får jeg både hørt og lest bøker på engelsk, jeg synes det er kjekt med lybøker, å samtidig få lest teksten er en fordel, når det er engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tips om gratis eller billige e-bøker

Da jeg var inne på Digitalbok.no og kjøpte en bok nå, så jeg at de har
gratis bøker, bla: I den skogen av Harlan Coben.
og
sommerkampanje: 100 bøker for kr. 69,- pr. stykk. Bøkene kan leses på Digitals eget lesebrett, via app på mobiltelefon, iPad eller nettbrett, og flere kan også sendes til Kindle (det framkommer ved å trykke på boken man er interessert i – uten at jeg har satt meg inn i hvordan det gjøres rent praktisk).
Av godbiter kan nevnes: Brooklynsk dårskap Paul Auster, Konspirasjonen mot Amerika av Philip Roth, Bunny Munros død Nick Cave, Frøken Smillas fornemmelse for snø av Peter Høeg og trilogien til Jón Kalman Stefánsson. (Sistnevnte kjøpte jeg til fullpris da de kom, men har ikke fått lest dem ennå. At jeg aldri lærer :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :) et anstendig utvalg til en grei pris. Jeg har hatt lyst på Philip Roths bok en stund, så den lar jeg meg nok friste til å kjøpe. Det som er fordelen med norske e-bøker, er at prisen på de bare kan fortsette å gå nedover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis du registrerer deg på BookBub får du hver dag minst et par gratis ebøker fra Amazon eller andre plasser pluss en fire fem bøker til en dollar eller to. I tillegg kan man nå låne gratis ebøker via bibliotekene i Norge hvis man har et av de nye nasjonale lånekortene

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har to anbefalinger til apper som bør lastes ned.

  1. Narvesen e-kiosk
    Lurer på om selve appen kanskje heter Narvesen Underholdning.
    Laster man ned den appen nå får man to gratisbøker. Det er Et helt halvt år av Jojo Moyes og Hevneren av Jan Erik Fjell. Begge har fått gode omtaler og terningkast her inne.

  2. Digitalbok
    Når jeg lastet ned denne appen fikk jeg med en gratis bok. I ettertid får jeg jevnlig mailer med gode tilbud på e-bøker. Det hender også at jeg får mailer om bøker som gratis hvis man laster de ned i en angitt periode. Har fått flere fine gratisbøker her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lyst til å komme med en oppfordring til folk om å prøve svenske e-bøker. Veldig mye billigere, f.eks koster "The Game of Thrones-bøkene 60 svenske kroner pr. stk, alle fem, og ingen av dem er delt inn i del 1 og 2 som på norsk. Legger inn en link til Mondo, hvor jeg har kjøpt mange rimelige bøker. Donna Tarrts siste roman koster forresten 39 sv. kroner. Last ned en bok og prøv, det gjorde jeg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God idé og godt initiativ, Vibeke!
Skal prøve å huske å tipse her neste gang jeg kommer over et godt tilbud på e-bøker. I likhet med Gretemor lastet jeg etter anbefalingen din ned October Snow :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, det er akkurat det jeg håper denne tråden fører til :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kanskje ikke så billig (176 SEK), men den siste boka til Murakami er å kjøpe hos dito.se (dvs. svensk språk). Den er ennå ikke utkommet på engelsk, og norsk versjon er ikke tilgjengelig før senhøsten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis en laster ned Ark eller Nordli sine leseapper vil det sikkert følge med gratis e-bok. Fikk i hvertfall med bøker fra dem. Jeg har iPad.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En slik tråd er absolutt interessant for en del av oss. Jeg gikk rett inn på amazon og lastet ned October Snow.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Takk for tips:-) nå blir den en del av min sommerlektyre:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det gjorde jeg også :-)
På Amazon kan du sortere etter pris, så det har jeg gjort i de kategoriene jeg er interessert i. Mye artig og smalt å finne der. Svært smalt, så jeg tar det litt med ro mht anbefalinger...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjempebra! Håper du liker den, hvis ikke så er den jo gratis :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For en kort periode er October Snow av Jenna Brooks gratis på Amazon.com. Denne leste jeg for noen måneder siden og vil absolutt anbefale den.

"October Snow is a dark debut novel about the aftereffects of domestic violence. The protagonist is Josie, who survived as a battered wife for twenty years by playing mind games on her abusive husband. Her talent for manipulating a bully remained after her final, bitter divorce, and she works day to day with other battered women. But when she witnesses the death of a woman murdered by a husband, hatred starts to gnaw within her. Then, one of her best friends becomes pregnant by a manipulative man who reveals his plans to use the child as a pawn. Josie can take no more; she intends to unleash her own manipulative talents to ensure a brutal, final solution upon her friend's abuser. Tense and suspenseful, October Snow is a gripping read to the very end, highly recommended." - Midwest Book Review

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anniken LAinaGVJon RyeKarin BergHildeTorill Elisabeth RevheimgretemorErlend Risvik PaulsenkntschjrldJanne BrovoldIngunn SSimenBoktimmyKjetil AudsenIda SAnne Berit GrønbechNorahEli SeimJulie StensethRosa99Tove Obrestad WøienAlexandraIngeborg Gkjell kEmilieskBertyLibraritas vBjørg Elin NærlandMaistreLasse SteinnesOlaugkakekjeksTanteMamieannelinguaGuro BfornixVannflaskeChristinaTralte