Jeg har alltid vært interresert i bøker basert på virkelighetennog biografier. Jeg liker alt fra sykdom, død, sorg, psykiske lidlser, psykose, rusmisbruk, alkoholmisbruk, spiseforstyrrelser, mobbing, selvmord, overgrep og omsorgssvikf, bøker fra andre verdenskrig, apartheid og rasisme mennesker på flukt, kriminalitet. Dere skjønner.
Favoritter er hege aarstad, pål andre grinderud, cathy glass, Tanja wiibe-lund, jonas gardell, kristine gertz, barnepiken, saras nøkkel, anne feank, james frey, david pelzer, osv.
Det kan også være bøker som er nær virkeligheten.
Tenkte å høre med dere, kanskje det finnes noen gode bokskatter som jeg ikke har fått med meg.

Setter pris på alle tips

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 15 svar.

"Skadet" ( på engelsk: "Damaged") av Cathy Glass. Forfatteren, som selv er fostermor, tar til seg jenta Jodie, som inntil da har vært i fem fosterhjem i løpet av fire måneder, og har opplevd mye vondt. Etterhvert utvikler det seg et tillitsforhold mellom de to, noe som medfører at Jodie tør åpne seg for sin fostermor om sin vonde fortid. Ved siden av "Krystallslottet" - blant de sterkeste bøker jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei jeg har lest nesten alle cathy glass bøkene, og de ligger på favorittlisten min;) har du flere lignende bøker så setter jeg pris på tips. Tror vi har lik smak.
Jeg kan skrive ned noen av mine favoritter : Odin - en mors kamp for hennes sønn, hopp da så blir vi kvitt deg - Tanja wiibe Lund, bøkene til Paal andre Grinderud, Natasja kampush sine bøker, jeg velger å leve - Sabina, i morgen var jeg alltid en løve, unyttig rose, i tusen knas - James frey, men tankene mine får du aldri, den beste sommeren, tørk aldri tårer uten hansker Jonas Gardell. Daddys little Secret - Tina Davis. Fra synd sorg og fare reimun Førsvoll. Det er de jeg kom på i farten

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei :) - takk for tips. Av de bøkene du nevner, har jeg lest begge Lauveng sine og Grinderud sin. Flere av de andre har jeg på leselisten, f-eks " Den beste sommeren". En bok jeg har lest to ganger er " Jeg tenker nok du skjønner det sjøl" ( om Christoffer - saken). Andre gode, men sterke bøker, er " Vannliljen", " Pappas prinsesse" og " Meg eier ingen ".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krystallslottet av Jeannette Walls. Den sterkeste og villeste sanne historien jeg har lest, om en jente som vokser opp som omstreifer i en bohemfamilie.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei tusen takk for tips jeg har boken, gleder meg til å lese. Bare kom med flere tips, alltid glad for nye og positive leseropplevelser

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, vet du hva! Den boka er virkelig en perle! At den er basert på en sann historie tviler jeg overhode ikke på for jeg tror ikke en kan dikte opp noe bedre enn det der ... En vakker og samtidig veldig vond bok

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trodde faktisk historien var sterkt overdrevet, og boken irriterte meg derfor mest først, helt til jeg i ettertid såg et intervju med familien i et amerikansk tv-program, innså at alt var sant, og fikk vel egentlig sjokk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ... ofte er det faktisk slik at de mest utrolige historiene, ofte ganske fæle også, har rot i det virkelige liv. Noen ganger, ganske ofte, er realiteten verre enn hva fantasien kan skape.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skygge over London kunne jeg anbefalt, romanen spiller i 1952 og Hitler har vunnet krig. Denne er veldig spennende, thriller aktig og får en til å grøsse over ryggen. Anbefales på det varmeste. Leste den en dag jeg satte på toget, glemte nesten av jeg måtte av. God helg !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den skal jeg se nærmere på

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leonard Ibsen; Jar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har en bokhylle med fra virkeligheten/biografier. Der ligger det en del bøker, kanskje noen du ikke har lest før?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bursdagsgaven av Sue Monk Kidd. Om slavehold i sørstatene. Lett å komme igang med og vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei den har jeg lest og den var utrolig go

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Truman Capote: "med kaldt blod"
Det er en klassiker innen dokumentargenren og den jeg kom til å tenke på umiddelbart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Alice NordliAnn-Kristin Vik FløtreAnniken LBoktimmymoiraHilde H  HelsethHeidi LErikannelinguaThomas KihlmanVibekeKristinKorianderElinBeJorund KorbiKaren RamsvikBerit RSigrid Nygaardmay britt FagertveitBjørg  FrøysaaDaffy EnglundCathrine Marie HansenJulie StensethKariTonje-Elisabeth Størkersenkjell kRuneTony BjerketveitIngunn SIdaEivind  VaksvikbokxleserAstrid Terese Bjorland SkjeggerudGro-Anita RoenTorill Elisabeth RevheimToveJostein RøysetFindusEmilie GeistJohn Larsen