Er det noen som kan anbefale en Fantasy bok, til en voksen dame som er spennende og der man kan dukke i en ny verden? Uten om Harry Potter og lyn tyven og typiske klassike Fantasy bøker.

Hadde vært fint med litt innspill, skal finne en julegave :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Sagaen om Vallhall av Johanne Hildebrandt likte jeg veldig godt :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Narniabøkene av C. S Lewis, eller Tolkien? Ringenes Herre er jo både film, bøker og utgitt i tegnerserieform.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tunneler av Roderick Gordon & Brian Williams! Anbefaler virkelig! Seks bøker, ikke alt for mye fantasy, spennende bøker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tusen takk for tipsene :D^^

Godt sagt! (1) Varsle Svar

E g kom på en til Naomi Novik sine bøker : Hans majestets drage, Svartkrutt og ild , Trone av jade , kombinerer historie og fantasy. på en flott måte

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Olav Havnes Triologien om Sagaen om det siste Nattkrigeren kom ut 1994-95.
Legenden om Deverry Katharine Parr?
Alle bøkene til Robert Jorden i serien Tidshjulet.
Terry Brooks Alle bøkene i serien om SHannara. Er to ulike. Den ene heter Shannaras etterkommere, og den andre Legenden om Shannara
David Eddings Sagaen om Belgarion.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bokserien: En sang om is og ild av Georg R. R. Martin er kjempegod, når man først begynner å lese kan man ikke slutte!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har sett voksne gjerne leser A Game of Thrones serien av George RR Martin. Begynner med "I vargens tid" bok 1 del 1 og "Kampen om jerntronen" bok 1 del 2.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The name of the wind (som allerede er nevnt og som jeg synes er en av de beste bøkene som er blitt skrevet)
Odinsbarn. (En helt fantastisk bok av norske siri pettersen. Like god for voksene som ungdommer)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg elsker bøkene til Asbjørn Rydland om drakeguten (komt ut tre stk), kanskje de kunne være noe? Det er ungdomsbøker, men fantasy regnes jo ofte for ungdomslitteratur nesten uansett hvordan de er. Og jeg er i alle fall litt voksen, og de passet veldig bra for meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De tre Nelia-bøkene! De må du bare lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke blant de som ble slått i bakken av Patrick Rothfuss sin bok The Name of The Wind, eller Vindens Navn, som den heter på norsk. Jeg ga den en firer på terningen, og måtte jo bestille bok nummer to i triologien fordi jeg er nysgjerrig på hva som skjer videre og hvordan det går med karakterene. Selv om jeg ikke er blodfan, ser flertallet ut til å like TNoTW, og det er jo en god sjanse for at den er perfekt for den du tenker på å gi en bokgave til. Dette er derfor mer et tips enn en anbefaling. Antagelig er dette den boken av de jeg anbefaler som passer best til til den du skal gi den til.

En bok jeg nylig har lest og som jeg nå elsker så høyt at den står ved siden av Harry Potter-serien i bokhylla (og som favoritt her på bokelskere) er The Land of Stories - The Wishing Spell av Chris Colfer. Jeg vet ikke om den finnes på norsk, men hvis du synes det er greit å lese engelsk, får den en varm anbefaling av meg. Jeg ble sugd inn i historien, og ble trist når det hele var over. Heldigvis oppdaget jeg at også denne boka har fått en oppfølger, og den er på vei til meg i posten as we speak. Jeg tror kanskje dette er en elsk-eller-hat bok, men for min del var den helt perfekt. Vet ikke hvorvidt den passer til voksne damer, men det kommer nok helt an på damen. Hadde jeg vært tyve år eldre, så kan det godt tenkes at jeg hadde satt like mye pris på denne skatten av en bok som det jeg gjør nå. Men når sant skal sies, så er det nok mer en barnebok enn en bok for voksne folk.

En siste bok som jeg liker godt er Howl's Moving Castle.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forresten.. Jeg har ikke lest den selv ennå, men kanskje Daughter of the Forest er et bedre valg hvis boken er for en voksen dame. The Land of Stories og Howl's Moving Castle slår nok kanskje ikke såå godt an der som de gjorde for meg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sverdet alene av Joe Abercrombie tar med litt av handling her (har nettopp kjøpt den skjøl ).
Sverdet alene, første bok i Joe Abercrombies trilogi Den første loven, er en heseblesende, upretensiøs og episk fantasyroman som rangerer høyt innenfor sjangeren sin. Boken er breddfull av tortur, hevn og råtten oppførsel, og den gjennomsyres av svart humor og kynisme. Dette er en historie om råskap versus sivilisasjon. Her finner du Logen Nifinger, en beryktet barbar som er i ferd med å bli en død barbar. Og han vil ikke etterlate seg annet enn dårlige sanger og døde venner. Jezal dan Luthar er en forfengelig, æresyk kaptein i regimentet Kongens egne. Han søker kun seier i fekteringen. Men krig er på trappene, og da er det andre, mer blodige regler som gjelder. Inkvisitor Glokta, en forkrøplet torturist, ønsker ikke annet enn å se Jezal i en kiste. Og han kan følge blodstien etter sine ofre hele veien til myndighetenes korrupte indre, om han bare kan holde seg i live.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Disse bøkene er kjempebra! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva med Odinsbarn av Siri Pettersen? Den er blitt nominert til Bokhandlerprisen, hvilket betyr at landets bokhandlere har stemt den frem som en av årets 10 beste norske utgivelser.

Drømmegjengere har også fått mye oppmerksomhet internasjonalt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The Wheel of Time (Tidshjulet) serien av Robert Jordan. The Eye of the World (Verdens Øye) var umulig å legge fra seg for min del.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jonathan Strange & Mr Norrell! Den finnes i norsk oversettelse om det er å foretrekke, og den er kanskje den beste fantasyromanen jeg kjenner til.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er kjempevoksen og likte godt "Hunger games"-trilogien og "Uglies"-bøkene (hvertfall de tre første).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ville bare rette på at "hunger games trilogien IKKE er fantasy, som mange tror, men dystopi/Science fiction :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vindens navn av Patrick Rothfuss

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal