Tekst som har fått en stjerne av Nina J.B.:

Viser 1 til 20 av 116:

Denne boka lå veldig lenge på hylla og i "skal leses"-lista før jeg faktisk leste den. Den var solgt inn via blurb osv. som en lettbeint, litt humoristisk bok. Den er alt annet enn dette. Det er en sterk bok, en bok om ei kvinne som lever mot alle odds, men som på sitt vis er redd for livet og alt det innebærer. En liten hendelse skjer som får henne til å gjøre noe uventet og plutselig begynner ballen å rulle.

Boka handler om å overleve traumer, om forskjellen på å leve og å overleve og hvor viktig det er rett og slett å være snill. Når andre begynner å vise Eleanor vennlighet innser hun at det går an å møte mennesker som bryr seg om deg, er glad i deg og faktisk interessert i å bli kjent med deg. Denne opplevelsen får store konsekvenser.

Ikke tro på alt snakket om at boka er så morsom eller at den er forsøkt solgt inn så lettbeint - dette er en oppriktig god bok. Da jeg først begynte syns jeg den var enten oversatt eller skrevet veldig gammeldags, men jeg forsto raskt at det var meninga. Fordi Eleanor er litt eksentrisk.

Akkurat dette er bokas store styrke - den går inn i hodet på en person som fra utsiden kan se latterlig eller patetisk ut, og viser med varme hvordan Eleanor tenker. Og ikke minst hvorfor. Kanskje sitter man også igjen med litt mer forståelse for dem som er litt annerledes og ikke passer helt inn i formen samfunnet har skapt?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Utrolig at en forfatter kan klare å skrive noe jeg oppfatter som så dårlig, og at jeg allikevel leser boka. Dyktig gjort av Lucinda Riley, å lage et plott som trekker i langdrag, men som allikevel engasjerer meg såpass mye at jeg leser bok etter bok. Jeg angrer på at jeg startet, men må få med meg slutten. Nå håper jeg det kun er to bøker igjen, så skal jeg aldri mer lese noe av denne forfatteren.
Jeg gir boka terningkast 2, men kun for plottet, ellers hadde den fått 0.

Godt sagt! (8) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har nylig vært i Danmark og sett den helt ferske filmatiseringen av Journal 64. Jeg anbefaler filmen som jeg synes er drivende god. Av alle Jussis bøker om avdelingen Q er det akkurat denne som har sjokkert meg på grunn av fortellingen om kvinneanstalten på Sprogøe, en konsentrasjonsleir der unge "løsaktige" kvinner ble plassert, ble i realiteten fengslet og antagelig ofte også misbrukt. Jeg tar med dette fra Wikipedia: "I 1922 ble Sprogø forpaktet og dannet rammen om et hjem som «De Kellerske Anstalter» drev for kvinner som var umyndiggjort på grunnlag av evneveikhet, men som i virkeligheten ofte bare - ut fra datidens moralbegreper - ble ansett som seksuelt løsaktige av myndighetene. Stifteren Christian Keller, som også opprettet Livø-anstalten for menn, definerte dem i 1919 som «…den klassen av lett åndssvake kvinner, hvis erotikk frembyr en vesentlig fare i det frie samfunn for utbredelse av kjønnssykdommer». Et tvangsophold på hjemmet varte gjennomsnittlig om lag syv år. Der var plass til rundt femti kvinner.
I et leserbrev i Politiken i april 1922 skrev formannen for Den antropologiske komité, Søren Hansen, om nødvendigheten av å opprette anstalten: «...særlig fordi det avkommet de bringer til verden, gjennomgående er av meget ringe kvalitet», og at øy-anstaltens «viktigste oppgave nettopp skal være å forminske den store økonomiske byrden som det åndelig defekte avkommet er for samfunnet, og at den altså i det lange løp skulle lønne seg». Doktor i spesialpedagogikk Birgit Kirkebæk har skrevet Sprogø-jentenes historie, basert på atten journaler. På Sprogø var kvinnene isolert fra resten av samfunnet, og drev Sprogø som landbrukseiendom. Kvinnehjemmet på Sprogø fungerte i knapt førti år, idet den siste kvinnen forlot anstalten 1. april 1961.
"
Akkurat dette sjokkerte meg dypt da jeg leste boken for flere år siden, den samme reaksjonen hadde jeg på filmen. Dette er nær fortiden.
Filmen er også fantastisk fotografert med vakre bilder av København på en sur og kold årstid. Anbefales!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Rett bak deg er uten tvil den mest spennende boken jeg har lest på lenge. Her finner du hele min omtale. Linken fører til min bokblogg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

If I cannot do great things, I can do small things in a great way.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Slukte denne boka helga den kom ut. Hadde venta lenge. Spent på første nynorskboka til Renberg. Det fungerte utmerket. Det var en annerledes bok, en skikkelig spennende pageturner, samtidig som den handler om helt hverdagslige ting og familieliv også. Kan ikke si noe om slutten, for det er viktig å ikke vite. For fra første side lurer vi fælt på hva det er med denne Steinar. Det at den virker som en lett spenningsbok, men samtidig har mye dypere røtter, gjør at den i hvert fall for meg ble skikkelig til ettertanke. Hvor lett det er å la seg rive med i andres forståelse av folk rundt oss, hvor lite vi vet om våre medmennesker, også de aller nærmeste. Har heller ikke noe mot om det kommer flere nynorsktitler fra denne forfatteren.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne krever en omstilling i hodet før man begynner å lese;
dette er en novelle, som i England ble gitt ut som en quick-read - altså en novelle i bokform. Forlaget her i Norge har gjort det litt annerledes, og valgte å gi den ut som en roman. Men det funker jo ikke å strekke en kort novelle ut i en stor bok, det å gi den større skrift og legge til bilder gjør jo ikke historien noe lengre.

Når det er sagt er historien søt, men man må altså ikke gå i fellen å tro at man skal lese en hel roman. Hovedpersonen er søt og hyggelig, og hun rekker å gå gjennom en liten indre transformasjon i løpet av boken. En fin time i sofaen med denne i fanget, men en bommert av forlaget å utgi denne i det formatet de har valgt synes jeg.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Starter som en uhyre fornøyelig satire over de ytre perfekte og utseendefikserte på vestkanten. Beveger seg i en mer alvorlig retning - med tidsaktuelle temaer som hva baserer man lykken på, forholdet til barna etter samlivsbrudd, beholde selvrespekt og integritet etter et brudd der det er stor økonomisk ulikhet mellom partene. Perfekt for de som liker Lene Hvals "Dollhouse" i Aftenposten - og mange andre. Boken er mye større enn man først skulle tro.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Utdrag fra omtale på bloggen min:
"I tillegg får vi utroskap, branner, ulykker, intriger, mere utroskap, korrupsjon, svindel, kjærlighet, biljakt, snøstorm, innbrudd, drap og hevn, bare for å nevne noe. Forresten, nevnte jeg utroskap?
Joda, det lesses på. Tror man etter et kapittel at nå er det nok så kommer det garantert mer, mye mer. Det blir ganske så overlesset etter hvert. Men det funker. Hvis man bare glemmer troverdigheten oppi det hele så funker det. Det er riktig så underholdende, omtrent som Derrick på speed."
Her finner du hele omtalen + mer om bøker på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dessverre kjøpte jeg "Uglen", og det angrer jeg veldig på. Suicidale, drikkfeldige og kjederøykende politi, det er blitt gjort før. Bestialiteten fra "Det henger en engel alene i skogen" er vitterlig til stede i "Uglen" også, men like spennende er den langt i fra. Språket er fremdeles dårlig og Øien trenger å lære noen grep om dialoger. Styr unna folkens.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lars Mytting har skrevet en omfangsrik roman, og spenner opp et stort lerret som favner Norge, Shetland og Frankrike i både fortid og nåtid.
For hovedpersonen, Edvard Hirifjell blir fortiden påtrengende viktig å finne ut av, når hans viktigste holdepunkt i tilværelsen dør. I kraft av bare det å være til bærer Edvard flere familiehemmeligheter på sine unge, spinkle skuldre, ei bør han prøver å sortere i og finne løsningen på når bestefaren går ut av tiden.. Han søker å finne ut av sine foreldres død i en skog i Frankrike for så lenge siden, og hvorfor han selv overlevde og ble funnet noen dager senere. Hvorfor og hvordan kom moren hans til Hirifjell, og hva skjedde egentlig med bestefars bror, Einar? Og hvorfor i all verden husker han så godt en blå kjole?
I den reneste "Frøken Detektiv"-stil tar Mytting oss med på en skattejakt av dimensjoner, både gjennom ulike land, og ikke minst i hovedpersonens mentale landskap. Det er vakkert skrevet, og forfatteren viser oss sine kunnskaper om både gårdsdrift, våpen og ved. Jada, du leste riktig, også i denne boka spiller både valnøttrær og flammebjørk viktige roller. Til tider er også boka spennende, men etter min mening ødelegges litt av spenningen fordi Mytting, i likhet med mange andre dyktige forfattere, faller for fristelsen i å tvære ut sentrale poenger, spor og situasjoner i uendelige beskrivelser som er vakre, men som senker driv og framdrift i historien. Antall sider kunne vært kuttet ned for å få litt mer spenning, men likevel bevart sjelefreden, ettertanken og nytelsen i nydelig utført skrivekunst. Dette er mitt eneste ankepunkt, Lars Mytting, for ellers er boka en fryd å lese, ja den er bokstavelig talt "hel ved". Skriv mer, mann, skriv mer! Terningkast fem får du av meg på en ganske så regnvåt og begredelig novembermorgen.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Etter et helt halvt år levde jeg meg så inn i boka at jeg gikk og lurte på hvordan det gikk lenge etterpå. Nå fikk jeg svaret!
En god bok som fanget oppmerksomhete men som ikke måtte slukes som den forrige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er det gode bøker gjør, tror jeg, sa han. De setter i gang ens egen tankevirksomhet. Får en til å grunne over sitt eget liv. På godt og vondt. Det er både trøst og lærdom i gode bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En solid kriminal-roman av Jørn Lier Horst. Og selvsagt er William Wisting med - og datteren også - kanskje ikke så mye fart og action - noen synes den er kjedelig (?), men det er godt håndverk, og jeg tror jeg vil betegne Horst som min favoritt-forfatter når det gjelder norsk krim. Litt mer i bloggen

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Han hørte ikke hjemme i Oslo; han hadde for hard hud på hendene, for brede skuldre, var for brun og værbitt, hadde for sterke armer og et annerledes blikk."

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, jeg elsket denne boken! Som et møte mellom favorittforfatterne Levi Henriksen og Robert Goddard, med et snev av "Gulldronning, perledronning"! :-) Her stiger spenningen etterhvert som stadig nye funn i familiehistorien fører oss både til første og andre verdenskrig samt skjebneåret 1971, - men ikke minst til hendelsene i nåtid som bringer
oss både til Gudbrandsdalen, Shetland og Frankrike. Og gjennom det hele går en rød tråd med kunnskap om og kjærlighet til trevirke og dyktig håndverk. Historien er imponerende godt komponert og gjør stadig nye spennende vendinger, men alt blir forklart og gir mening, og vi sitter ikke igjen med noen løse tråder. Og spenningen varer til siste side, - mesterlig!

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Harald KMantenAmanda ABerit RTorill Elisabeth RevheimLene AndresenVibekeAnita NessInge KnoffErlend Haugen  VikhagenJulie StensethAnniken RøilThina Nordtveitanniken sandvikDolly DuckCarolineMia HusefestMarie HolterKaren PatriciaMarit HåverstadKay NilsenDiddiJan Arne NygaardJan Erik  OlsenJan-Olav SelforsiJosefineTjommisiljehusmorElisabeth SveeLilleviAnn-Kristin Vik FløtreLibraritas vLisbeth Kingsrud KvistenAndreas SortlandStine SevilhaugMari Nordø LommelunSimen "Boktimmy" IngemundsenRisRosOgKlagingEmilieskAlice Nordli