Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 1 til 20 av 443:

Har bare kommet litt over halvveis foreløpig, men er enig med deg i at karakteren kunne hatt mer dybde. Også interessant det du skriver om mødre med små barn.
Når det er sagt, leser jeg boka som at det er selve kraften som spiller hovedrollen og at de ulike karakteren mer er bifigurer.
Kommer sikkert tilbake med flere synspunkter når jeg har lest den ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den siste delen av sitatet ditt gikk meg hus forbi, så takk for at du leser litt mer nøye enn meg.

Jeg har lenge hatt Egalias døtre på leselisten, og nå som jeg har litt ekstra lesetid fikk jeg endelig lest den. Så takk for at du minnet meg på den, Ajiniakra. De to bøkene er veldig forskjellige, men det er et interessant og tankevekkende tema å lese om. Så langt foretrekker jeg Egalias døtre fremfor Kraften, liker spesielt godt hvordan Brantenberg har lekt med språket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste boka senhøstes i fjor, og likte den veldig godt. Kommer til å følge med i denne tråden framover :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du blir med! Felleslesingen er åpen for alle :-)
Du har kommet lenger enn jeg har, og det er interessante tanker du har gjort deg. Jeg skal ha det du skriver om Tunde i bakhodet underveis – kanskje vi får svar på spørsmålene dine etter hver?

Jeg leser også på norsk, så kan ikke svare på hva hun heter i den engelske utgaven – men Eva er vel uansett ikke et vanlig navn på engelsk? Men i boka (s. 34 i min lånte e-bok) står det jo:

Noen spør Allie hva hennes historie er, og hun vet at hun ikke kan oppgi sitt virkelige navn. Hun kaller seg Eva og stemmer sier: Godt valg, den første kvinnen; et glimrende valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Jeg leser sammen med dere selvom jeg ikke har meldt meg inn i lesesirkelen deres. Har nå lest ca. en tredjedel av boken.

Jeg stusset litt på mannsnavnet Tunde, det er ikke et navn jeg har hørt før. Da jeg googlet det viste det seg at det er et nigeriansk navn som kan gis til både menn og kvinner. Hvorfor har forfatteren valgt et sånt navn? Prøver hun å få frem at Tunde er nøytral og står på både mennene og kvinnenes side?

Lurer også litt på navnet Allie velger seg, Eva. Valgte hun det etter den første kvinnen på jorden? Er det noen som leser boken på engelsk som kan fortelle om hun heter Eva eller Eve der?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har kommet til kapittelet Allie (s. 24 i e-bokutgaven på eBokBib).
I dagens corona-virkelighet er det ganske spesielt å lese en dystopi om stengte skoler og en form for karantene – dette at guttene må holdes atskilt fra jentene. Det gir det liksom en ny dimensjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! Har bestilt boka, og ser fram til å lese den. Har fått gode kritikker, ser jeg, men jeg har ikke lest disse så nøye. Får boka om en uke. Leste Egalias døtre for mange år siden...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har heller ikke lest noe om denne på forhånd, og Brantenbers Egalias døtre har jeg heller ikke lest.

Har bare så vidt kommet i gang med Kraften (skal begynne på kapittelet Tunde s. 14), men liker veldig godt det lille jeg har lest foreløpig. Synes språket flyter godt, og boka virker spennende! Spørs om denne ikke blir lest ut lenge før leseperioden er over :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg også lånt Kraften som e-bok på biblioteket, og er klar :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lånt «Kraften» på BookBites og leser den nå uansett :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men det er da absurd, at en slik tåkeskalle skal ha lov til
å trekke oss inn i trasselige absurde skadevoldende romaner
som han føler for. Da synes jeg vi bør bytte forfatter,

kanskje få en avtale med rettskyndige Jan Guillou
eller hans litt pensjonerte agent Hamilton?
;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror dessverre du kan ha rett i det – det er vel mange som har nok med å ta virkeligheten inn over seg om dagen …

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe. Nei, faktisk ikke. Føler jeg er med i en absurd roman av Jose Saramago.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg stemt. Blir med på felleslesing også hvis en bok jeg ikke har stemt på får flest stemmer – bortsett fra Helbrederen av Antti Tuomainen, som jeg har lest :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh, dette var ikke lett. Jeg kan godt prøve en bok på engelsk... Skal vi bare stemme på en bok? :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vet at det er en ungdomsbok? Stusset litt da jeg så at den var utgitt på Fontini Forlag, så jeg sjekket siden deres, der det står at den passer for aldersgruppen 12–16 år.

Har også funnet en serie jeg har lyst til å lese, The Road to Nowhere, av Meg Elison. Linker til goodreads, jeg, der det står litt om den.

Ser nå at den ikke er utgitt på norsk - så da har jeg ingen nye forslag denne gangen, men blir gjerne med på avstemning og neste bok også: -)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Helbrederen" av Antti Tuomainen. Kan denne være noe...?
Mvh Tove

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Avdeling 73 av Sofie Sarenbrant, Jeg ser deg av Mackintosh, Hanging hill av Mo Hayder, Inn i labyrinten av Eklund og En fremmed i huset av Lapena tror jeg er i samme sjanger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig, jeg har ingen ting å tilføye!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nå lest ut Flammealfabetet.
Til tross for det utrolig interessante temaet – hva skjer hvis vi mister språket og evnen til å kommunisere – ble jeg skuffet. Som nevnt tidligere synes jeg romanen var tunglest – i hvert fall til jeg begynte på del to, og dels uttværende. Hadde gledet meg til å lese denne, og det er mulig jeg hadde for store forventninger, men hadde det ikke vært for at vi leste den i den dystoptiske lesesirkelen, tror jeg ikke jeg hadde fullført. En svak firer på terningen fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Berit B LieRune U. FurbergtuhamreJulie StensethFrank Rosendahl Slettebakkentove NessYvonne JohannesenTorill Elisabeth RevheimIngunn SAnneWangTonje-Elisabeth StørkersenStian DalbergMonica  SkybakmoenLisbeth Kingsrud KvistenLeseberta_23IdaRufsetufsaOdd HebækAlice NordliJan-Olav SelforsIngunnPia Lise SelnesTor Arne DahlMartin SandståpolarfrontHanneKikkan HaugenKjerstiØystein LmoiraReadninggirl20Synnøve H HoelMonica CarlsenGodemineEmilieskMereteGroKine Selbekk OttersenKjell MagneBerty