Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 1 til 20 av 412:

Har lest nr. 1, 4 og 5, og kan anbefale alle tre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest både De søvnløse og Nullingen av Paul Abel, så jeg får se hva som blir resultatet av avstemmingen denne gang :-) Jeg vil anbefale Nullingen av Paul Abel, det er en veldig bra bok!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et arbeid du har lagt inn i dette! Det blir enten Leine eller Marcus som får min stemme, men de tre andre er så gode at det ikke gjør noe å lese dem igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Klart vi blir enige om en bok - mye spennende du har funnet fram :-) Jeg blir gjerne med på alle, bortsett fra Kim Leine, som jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert Ajiniakra!
Jeg har stemt og gleder meg til å komme igang med lesesirkelen igjen :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Høres veldig bra ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, Ajiniakra – du har gjort en kjempejobb!
Opplegget med leseperiode, diskusjon og stemmegivning høres også bra ut. Gleder meg til å ta fatt igjen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kjempeflott opplegg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei igjen, så hyggelig at du syns det!

Jeg begynte på Flammealfabetet i fjor høst, men måtte avbryte pga studier, men jeg "verker" etter å lese videre i den og jeg burde egentig gitt meg selv et smekk på hånden for å ikke ha plukket den opp igjen. De søvnløse har jeg ikke lest.

Daudmannaland var en slags "bokdödare" for min del. Det var liksom ingen bøker som ga noe etter at jeg var ferdig med den, men den er absolutt ikke for alle. Og den er i tillegg skrevet med et litt konservativt nynorsk, så jeg måtte frem med ordboka titt og ofte. Kanskje den mest krevende dystopien jeg har lest. Jeg tror jeg vil si at hvis man ikke kommer seg gjennom de ti første sidene og heller ikke finner det givende å slå opp i registeret over personer og steder i en annen del av boken mens man leser, så er dette neppe en bok som faller i smak.

Nullingen av Paul Abel var en slukebok. Den varte vel knapt en kveld for min del. Lettlest og uhyre aktuell i sin beskrivelse av dette tenkte framtidssamfunnet som spennes opp. Den kan anbefales uten forbehold.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ser at det allerede finnes en hovedtråd. Den du kommenterte, fra fire år siden :). Den er sikkert fin å bruke som en oversikt til hvilke bøker som leses når osv. Selve lesingen av en bok har pleid å være i en egen tråd?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Burde vi opprette en hovedtråd for lesesirkelen?

Jeg har et forslag til en bok, men om en stund. Sitter og leser om det å lese bøker som har vært forbudt, i den perioden som kalles "banned books Week" (tror det er siste uka i september). Forslaget mitt er Fahrenheit 451 av Ray Bradbury. Det er en framtidsdystopi fra 1953 hvor bøker er forbudt og blir brent.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg setter meg ikke på epostlisten, men følger med på innleggene og er fortsatt med på samlesingen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det spesielle var jo den absurde virkeligheten - at de visste hva bøker var og heller ikke lenger hadde skriftlig språk, ikke engang hva bokstaver var. Hvilket mareritt for oss Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Språket glir fint, men selve boka var tung å lese. Jeg endte med å skumlese, og fikk med meg det grøvste av dialogene. Mye av boka var rene beskrivelser av steminger, og det er jeg ikke så glad i, i allefall ikke når det blir størstedelen av boka.

Historien i seg selv var jo merkelig. Det at disse personene er på denne båten og at båten aldri kommer fram til land. De reiser rundt, og hverdagene er fylt av spørsmålene om hvorvidt det er mulig å komme seg noe sted i dag, og om den (eller de) som er syke kommer til å bli friske igjen. Det er flere som dør i løpet av boka. For meg så virket det som om båten kom til å gå så lenge det var folk igjen. Samtidig så skjønner man at alle kommer til å dø til slutt, selv om de ikke gjør det i løpet av boka.

Bokas hovedperson var veldig opptatt av bøker. Alle som døde, fikk nemlig med seg en bok på veien. Bøkene var innelåst hos kapteinen. Han fikk tak i en bok, som han gjemte, og tittet i når ingen kunne se han. Han kunne ikke lese. Mye av historien handler også om boka, og det å gjemme boka, og om boka var trygg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

FInt forslag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker så meget. Fikk bokmerket meg denne tråden for fremtidig referanse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Hvor finner jeg denne eller disse tråden(e) her inne? Har gått meg hus forbi.
Fint initiativ med e-postliste, men er selv kun nysgjerrig på hva dere har drevet med så langt, og leser kun på originalspråk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg holder på å lese boka nå. Den er mørk og dyster, og veldig spesiell. Nynorsk går fint. Det er noe med stemningen i boka som gjør at når man leser så glir det liksom bare fra side til side. Jeg har kommet over halvveis, og er veldig spent på hvordan resten av boka er.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg nettopp starta på boka. Her var det et par nye nynorske gloser. Får vel slå opp noen ord der det trengs. "Poll tek beskøytar frå matskapet...". Beskøytar? :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok! Da er jeg med :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Stine SevilhaugLailaVannflaskeGunillaingar hGro-Anita RoenToveAkima MontgomeryReadninggirl20Frisk NordvestHåkon PedersenVeronicaKBeate KristinLilleviBabynemiAndreas BokleserGro-Anette SlettebøHarald AndersenchristerHeidi LAnn-Kristin RobstadJKrishAlice NordliCaroline H Heitmannanniken sandvikHildaRufsetufsaPirelliMarianne KesseltheresetPrunellaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTrinemgealpakkaTrygve JakobsenTrine S. AustbøNils Amund Raknerudvaskekluttove Ness