Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 1 til 20 av 493:

Jeg leste ferdig boken i går og synes den var god som dystopi, men heller kjedelig som krimbok. Jeg klarte ikke å få noe forhold til personene i boken og synes ikke den var spennende. Kanskje hadde jeg for høye forventninger ettersom den ble kåret til beste finske krimbok i 2011? Håper den faller bedre i smak hos dere :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Lettlest, flyter bra. Dystert og håpløst, miljøet er ødelagt. Ble smått skeptisk i tredje avsnitt, første side; "Bilen så ut til å ha gått av på midten, og omfavnet stolpen som en tryglende elsker". Et litt kleint språklig bilde...men så støtte jeg ikke på flere, så nå er jeg i gang med første del, To dager før jul".

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har litt for travle dager, og kommer til å ha det en god stund framover, og siden jeg leste boka for noen år siden, står jeg over denne gangen.

God lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg lånte boka på biblioteket og leste fort ut kapittelet 2 dager før jul. Jeg liker historien så langt, den er lettlest og beskrivelsen av vær og miljø ellers virker dessverre troverdig. Har hatt noen dagers pause med annen bok, for ikke å bli for fort ferdig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Satser også på bookbites denne gangen. Har så vidt startet og boken virker så absolutt lesbar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med! Veldig heldig og fant den tilgjengelig i bookbites (bibliotek-app), så da kan jeg få begynt lesing med en gang! Lenge siden jeg har vært med og lest i denne boksirkelen (ikke vært med i noen andre heller, forsåvidt). Ser frem til refleksjoner i tråden her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Boka er innkjøpt, starter ganske snart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gleder meg til å lese denne! Boka er bestilt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende! Da skal jeg bestille boken😊.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hever tråden – i morgen er siste dag for å stemme på ny bok i den dystoptiske lesesirkelen, som er åpen for alle som vil være med. Avstemningen finner du her: https://www.easypolls.net/poll.html?p=5f6b98a7e4b09cc6ebea1aa9

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har også stemt, og ser fram til utvelgelsen av ny bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg stemt. Hadde jeg ikke lest to av bøkene allerede, hadde jeg stemt på alle sammen :-)

Bare en tanke: Burde vi ta en sjekkerunde for å høre om folk er komfortable med å lese på andre språk, for å sikre at ingen «ramler av lasset» på grunn av det?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes det er interessant å lese forskjellige typer dystopier, og har ingen spesiell sjanger jeg liker bedre enn andre. Det jeg ikke liker så godt, er hvis det blir mye sci-fi eller fantasy. Det er også greit om bøkene ikke er for lange: over 4-500 sider blir i meste laget. Jeg leser dystopier fordi de er annerledes enn romaner og krim. De kan være litt rare, framtidsorienterte, filosofiske.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lenge siden jeg var med i denne lesesirkelen nå, men da jeg var med var det Metro 2033 som slo mest an hos meg! Det er en bok jeg fortsatt kan tenke på noen ganger. Ellers likte jeg også Veggen som er av den mer rolige sorten.
Jeg begynte å lese dystopier fordi jeg fant denne lesesirkelen. Jeg har sansen for «verdens ende»- filmer og forsto ganske fort at dystopier var perfekt for meg i bokform også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En annen god dystopi er en av de seks romanene på kortlisten til Booker-prisen 2020:
The New Wilderness av Diane Cook. Har lest den, og den er god. Får fin omtale i Guardian. Men den er heller ikke oversatt til norsk …

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! Jeg liker begge deler. Lesesirkelen har fått meg til å lese bøker jeg sikkert ellers ikke ville oppdaget, f.eks. "Veggen", "Og skipet siglar vidare" og den grusomt ekle "Fiolinane". Alle har beriket meg på ulike vis. Den første boka i triologiene til Justin Croning og Hugh Howey var spennende. Det sammen med Metro 2033. De sistnevnte er jo i en litt annen genre enn de tre første. Liker altså både dvelende og mer handlingsmettede bøker. Det frister ikke meg å lese typisk fantasy for ungdom, hvis det er det du mener med underholdningslitteratur...? Siste dystopien jeg leste utenfor lesesirkelen tror jeg var Atwoods "Gileads døtre". Jeg elsker Handmaids Tale som serie, og den er vel ikke å regne som smal akkurat :-) . Har alltid vært fascinert av dystopier i ulike sjangere, også lenge før jeg hadde hørt begrepet "dystopi". Hvordan reagerer mennesker (menneskeheten) når verden slik de kjenner den forsvinner? Det er det som er spennende for meg. Er spent på hva som blir neste bok!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forslag til ny dystopi:

Vi kan da godt velge en tittel som ikke har nådd helt til topps i avstemninger tidligere? Husker ikke alle, men kunne godt tenke meg å lese for eksempel Martine Johansens Vi har ikke fire nye år fra forrige runde.

Ellers har jeg ett forslag denne gangen: Alle himlens fugle av Rakel Haslund-Gjerrild (utgitt mars 2020, 189 sider). Finnes som innbundet, e-bok og lydbok, men er dessverre bare å få på dansk.
Den har fått gode anmeldelser i danske aviser, bla:

Litteratursiden.dk

i Information

OG på goodreads

Sakser fra omtalen hos nettbokhandelen Saxo:

Gaderne er oversvømmede og skrald hober sig op mellem husene. Noget er sket. En ung kvinde er alene tilbage i verden. Selv Or, som har passet på hende, siden hun var lille, er væk. Nu er fuglene på himlen det eneste, der fylder hendes liv - dem og den daglige overlevelse. Men uden andre mennesker begynder ordene at forsvinde for hende. Og uden sprog bliver verden stadig sværere at fastholde.

"Alle himlens fugle" er en poetisk roman om ensomhed og længsel, om hav, vind og fugle, og er en udlevelse af et af de værste skrækscenarier, man kan forestille sig: Tænk hvis du var den eneste - den sidste - overlevende.

Rakel Haslund-Gjerrild (f. 1988) debuterede i 2016 med novellesamlingen "Øer". Hun er uddannet i Kinastudier og Litteraturvidenskab, oversætter kinesisk litteratur og har også opdateret Politikens "Turen går til Kina". "Alle himlens fugle" er hendes anden skønlitterære bog.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Svar på spørsmålene dine:

1: Er ikke så opptatt av om bøkene er dvelende eller handlingsmettede, så lenge de er gode.
2 og 3: Leser nok mest smale romaner, men leser bredt, i mange ulike sjangere, deriblant dystoptisk litteratur (men er ikke så glad i ren underholdningslitteratur).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Interessant og forunderlig at språkforståelsen altså endres så fort, - og det får meg til å føle meg som den gamle damen jeg jo er! På folkeskolen (dvs. barneskolen) leste lærerinnen(!) vår høyt for oss fra denne boken i "kosetimen" (siste time lørdag) hver jul, - og jeg tror ikke vi hadde problemer med å forstå den. Og derfor har jeg jo også så gode minner om den, - den er blitt stående som den ultimate julebok, og jeg har gjenlest den flere ganger som voksen, og kost meg! Forfatteren skaper en fin stemning av julefeiring blant embetsstanden i "gamle dager", og jeg har kost meg nettopp med det tidsbildet den gir, selv om det ikke er fra forfatterens samtid, - den er lagt til det som også for ham var "gamle dager". Og ja, det er ting der som for oss kan fremstå som vrøvl og mislykkete forsøk på humor, men som jeg frykter var nærmere realitetene den gangen enn mange er klar over, og som derfor gjorde humoren mer forståelig.

(Forøvrig finner du en annen utgave av boken med flere omtaler her.)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Enig i at det ikke er noen direkte parallell til Fluenes herre. Assosiasjonen går mer på at også den er en dystopi og på hva som kan skje med barn og unge som blir overlatt til seg selv.

Og samme her - likte den veldig godt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ellinoronilleLailaChrissieJulie StensethBerit RConniemoiraMarianne  SkagekatrineTrygve JakobsenKay NilsenAliceInsaneLibraritas vLeseberta_23Hanne MidtsundAmanda AKristinReadninggirl20Dolly DuckSolgunnTorill Elisabeth RevheimtuhamreLilleviTerje MathisenKjell PIngunn SLine DahleArne SjønnesentonjekarinaTine SundalAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJorund KorbiHarald AndersenMarianne AugustaBjørg L.Neda Alaeikjell kKarin BergLilith NagelRandi Annie Framnes