Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 1 til 20 av 452:

Så dette svaret litt sent. Kjøpte boka på ebok. Er klar til å starte :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er jeg i gang med Hilsen Ruth av Ingrid Tørresvold. Leser på Kindle, og der er det ikke sidenumre, men skal begynne på kapittel 6, som begynner: «Når jeg står».
Liker boka veldig godt så langt. Har sansen for den noe underlige jeg-personen Ruth og særlig det at det fortelles mye om hverdagen hennes, mens hetebølgen hele tiden spøker i bakgrunnen og skaper spenning. Minner en god del om tiden vi er inne, der mange er opptatt av koronaen, samtidig som livet går sin skjeve gang.

Nysgjerrig på hvordan dette utvikler seg og ender!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hiver meg med jeg også! Må avslutte ei bok først, men kommer nok i gang ganske raskt etter 28.mai.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er med :) Jeg fant den ikke på biblioteket, så det ser ut til at den må kjøpes. Blir spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, supert om vi kan begynne den 28.mai så klarer jeg kanskje å lese ut et par av alle bøkene jeg holder med på først. Og leseperiode fram til 25. juni bør holde, det er en tynn flis av en bok, bare 150 sider.
Gleder meg til denne :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, kan vi ikke det? Det virker som om det er flere som kan tenke seg å lese denne, så hvis ingen andre har innvendinger eller foretrekker en avstemming, så gjerne for meg :-)
Jeg har kjøpt og lastet ned e-boken og er klar!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den så interessant ut! Den vil jeg gjerne lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du skriver i det siste innlegget ditt at

Hadde satt pris på å få et innblikk i hvordan de kvinnene som ikke ønsket å bruke kraften sin til vold levde. Hva valgte mødre som oppdro små barn å gjøre med kraften sin?

Mens jeg leste, tenkte jeg at romanen er bygd opp som en historiebok, der de store linjene og begivenhetene trekkes opp, og at det er derfor vi ikke får vite noe særlig om vanlige mennesker.

Når det er sagt, hadde jeg nok for store forventninger, jeg også, og må innrømme at interessen og entusiasmen dabbet av etter hvert. Vaklet mellom en treer og en firer på terningen. Konseptet trekker opp, og jeg landet til slutt på en svak firer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har bare kommet litt over halvveis foreløpig, men er enig med deg i at karakteren kunne hatt mer dybde. Også interessant det du skriver om mødre med små barn.
Når det er sagt, leser jeg boka som at det er selve kraften som spiller hovedrollen og at de ulike karakteren mer er bifigurer.
Kommer sikkert tilbake med flere synspunkter når jeg har lest den ut.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ligger litt foran i løypa og har allerede lest ut boken.
Jeg vet ikke hvorfor men før jeg begynte å lese var jeg innstilt på at boken ville være litt mer alvorlig og ikke fullt så lettbent og thriller-aktig. Mulig at jeg hadde for høye forhåpninger, og at det ødela litt for leseopplevelsen. Savnet mer dybde i karakterene, synes dessverre de ble litt for enkle og klisjeaktige. Synes ikke det var helt troverdig at alle kvinner i hele verden ble så ekstremt voldelige. Hadde satt pris på å få et innblikk i hvordan de kvinnene som ikke ønsket å bruke kraften sin til vold levde. Hva valgte mødre som oppdro små barn å gjøre med kraften sin? Når forfatteren har valgt å skrive en roman med så mange fortellerstemmer synes jeg de burde vært mer ulike, og gjerne fra folk i forskjellige deler av samfunnet og med ulike standpunkt med tanke på hvordan de ønsket å bruke kraften sin. Boken vil helt sikkert bli til en innbringende Hollywood-film, men som roman skuffet den altså litt til tross for at den var underholdende og grei lesning.
Gleder meg til å lese kommentarene deres etterhvert som dere også får lest ferdig boken.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den siste delen av sitatet ditt gikk meg hus forbi, så takk for at du leser litt mer nøye enn meg.

Jeg har lenge hatt Egalias døtre på leselisten, og nå som jeg har litt ekstra lesetid fikk jeg endelig lest den. Så takk for at du minnet meg på den, Ajiniakra. De to bøkene er veldig forskjellige, men det er et interessant og tankevekkende tema å lese om. Så langt foretrekker jeg Egalias døtre fremfor Kraften, liker spesielt godt hvordan Brantenberg har lekt med språket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste boka senhøstes i fjor, og likte den veldig godt. Kommer til å følge med i denne tråden framover :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du blir med! Felleslesingen er åpen for alle :-)
Du har kommet lenger enn jeg har, og det er interessante tanker du har gjort deg. Jeg skal ha det du skriver om Tunde i bakhodet underveis – kanskje vi får svar på spørsmålene dine etter hver?

Jeg leser også på norsk, så kan ikke svare på hva hun heter i den engelske utgaven – men Eva er vel uansett ikke et vanlig navn på engelsk? Men i boka (s. 34 i min lånte e-bok) står det jo:

Noen spør Allie hva hennes historie er, og hun vet at hun ikke kan oppgi sitt virkelige navn. Hun kaller seg Eva og stemmer sier: Godt valg, den første kvinnen; et glimrende valg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Jeg leser sammen med dere selvom jeg ikke har meldt meg inn i lesesirkelen deres. Har nå lest ca. en tredjedel av boken.

Jeg stusset litt på mannsnavnet Tunde, det er ikke et navn jeg har hørt før. Da jeg googlet det viste det seg at det er et nigeriansk navn som kan gis til både menn og kvinner. Hvorfor har forfatteren valgt et sånt navn? Prøver hun å få frem at Tunde er nøytral og står på både mennene og kvinnenes side?

Lurer også litt på navnet Allie velger seg, Eva. Valgte hun det etter den første kvinnen på jorden? Er det noen som leser boken på engelsk som kan fortelle om hun heter Eva eller Eve der?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har kommet til kapittelet Allie (s. 24 i e-bokutgaven på eBokBib).
I dagens corona-virkelighet er det ganske spesielt å lese en dystopi om stengte skoler og en form for karantene – dette at guttene må holdes atskilt fra jentene. Det gir det liksom en ny dimensjon.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei! Har bestilt boka, og ser fram til å lese den. Har fått gode kritikker, ser jeg, men jeg har ikke lest disse så nøye. Får boka om en uke. Leste Egalias døtre for mange år siden...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har heller ikke lest noe om denne på forhånd, og Brantenbers Egalias døtre har jeg heller ikke lest.

Har bare så vidt kommet i gang med Kraften (skal begynne på kapittelet Tunde s. 14), men liker veldig godt det lille jeg har lest foreløpig. Synes språket flyter godt, og boka virker spennende! Spørs om denne ikke blir lest ut lenge før leseperioden er over :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg også lånt Kraften som e-bok på biblioteket, og er klar :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lånt «Kraften» på BookBites og leser den nå uansett :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men det er da absurd, at en slik tåkeskalle skal ha lov til
å trekke oss inn i trasselige absurde skadevoldende romaner
som han føler for. Da synes jeg vi bør bytte forfatter,

kanskje få en avtale med rettskyndige Jan Guillou
eller hans litt pensjonerte agent Hamilton?
;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

LilleviStjernekastsveinEvaAnneWangEli SeimDemeterIngeborg GTorill Elisabeth Revheimkjell kTanteMamieAjiniakraingar hDolly DuckalpakkafornixMarianne KesselIngvild SDaffy Englundlillianerthomas von sonnenbergMarit HøvdeAvaFlettietteTonesen81MistenksomhetEgil KristiansenTrine S. AustbøHeidiVersionMarianneMargrethe  HaugenHedvigLindaBIngunnKaren PatriciaKjell MagneReadninggirl20Anne LiseSynnøve H HoelAtman