Bok #38 i Dystopisk lesesirkel
Velkommen med på felleslesing av den dystopiske klassikeren Fluenes herre/Lord of the Flies av William Golding.

Det er ingen påmelding, alle er velkommen til å være med på felleslesningen og/eller diskusjonen. Foreslår leseperiode til 21. august

Du leser på det språket og den formen (lyd/trykt/e-bok) som du ønsker. Diskusjonen kan starte når som helst, men merk innlegg der du "spoiler" handling, siden vi leser i ulikt tempo.

Her kan du leser mer om dystopisk lesesirkel og se bøkene vi har lest hittil: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/ Der kan du også melde deg på e-postliste, siden lesesirkelen ikke er heelt... hva skal vi si... systematisk jevn. Da får du beskjed om nye avstemminger og bøker på e-post.

Har du forslag til fremtidige bøker? Vi har en generell diskusjonstråd der vi blir glad for leseforslag og andre innspill: https://bokelskere.no/tekst/288884/ Nå er vi inne i en periode der vi leser forslag fra deltakerne istedenfor å holde avstemminger, så kom gjerne med forslag du også!

Da gjenstår det bare å si: God lesing! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg tenkte ikke så mye på de voksne. Bare bet meg merke i at mange savnet mamma. Og da tenker jeg at savnet går på klemmer,kos og omsorg.

Den voksne som finner dem ser dem som barn som har lekt og herja litt, virker det som. Han vet enda ikke hva som er skjedd på øya, virker som han tenker at de bare har lekt og evnt savnet hjemmet sitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja det var ikke mye omsorg på øya.

Og ja, den kommentaten på slutten om hvor mange casulties de hadde, jeg tror ikke mannen forventet svaret to. Han tullet, og ble satt ut av svaret. Skjønte ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er dere andre godt i gang med lesing?
Jeg er ferdig med boka. Den går raskt å lese! Avventer litt med å si mine tanker om den, til dere andre blir ferdige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal vi starte samtalen? 😊 Kanskje flere hiver seg på.

En ting jeg tenkte på mens jeg leste er at denne romanen viser litt av vredden i dystopier. Det er ingen fremtidsteknologi, ingen diktator, bare menneskelig natur som får utspille seg.

Og jeg tenker på at jeg så en moderne teaterversjon av boken i Stavanger for en del år siden. De fikk virkelig frem testosteronet og gjeng-kreftene som spiller seg ut mellom guttene. Jeg har lurt flere ganger på om "kondisjoneringen" fikk påvirkning på de unge guttene i ettertid. For det var heftig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, i denne boka er det mennesket i seg selv som viser seg. Og det at han har valgt å skrive om barn er kanskje fordi de ikke er påvirka av utdanning og politikk og annet som voksne er? Det er ubesudlede mennesker hvor naturen tar over, på en måte!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det tror jeg også. Men det var flere ganger at jeg tenkte barna allerede var formet som små briter. Det var noe om te, og noen bibelske referanser som fikk meg til å tenke det. Og da kan man jo dra det ganske langt og inn i menneskets rett til å styre andre mennesker, som britene var veldig god på. Og dette med klassesamfunn, med overklassen jegerne og underklassen bålfyrerne. At den med fysisk makt får makten.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det tenkte jeg ikke så mye på, men det du sier om klasse var jo noe som kom tydelig frem etterhvert. Men så er spørsmålet; Hadde de lært om dette fra før, eller ligger det i oss mennesker at vi trenger å ha et visst hierarki rundt oss/plassere oss ift hverandre, for å kunne lage et samfunn.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i gang, og lesingen går kjappere enn jeg forventet. Jeg leste boken på skolen for mange år siden og det er et veldig fint gjensyn!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste denne for ikke så lenge siden, og ser fram til at vi skal snakke om den 🙂

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gru-gleder meg til denne! Husker jeg så deler av filmatisering i svart/hvitt da jeg var liten/ung. Var en scene der jeg syntes var veldig ubehagelig. Spent på hvordan det oppleves i tekst og hvordan det oppleves når jeg nå er en god del eldre..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tatiana WesserlingPiippokattamarithcHarald KTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmorChristoffer SmedaasAkima MontgomeryKristine LouiseAnne-Stine Ruud Husevågmay britt FagertveitLailaTanteMamiePia Lise SelnesKine Selbekk OttersenGodemineSigrid Blytt TøsdalTralteRisRosOgKlagingPer Åge SerigstadBjørg  Frøysaa