Omtale fra forlaget
Denne boka er en tidskapsel. Den handler om rasisme og røtter, om oppveksten jeg og Norge har delt, og om hvordan vi begge har forandret oss etter drapet pa. Benjamin Hermansen, 11. september, 22. juli og drapet på George Floyd. Boka har også blitt en fortelling om forbudt kjærlighet, kameratskap og håp. Gjør hva dere vil med den, resten er opp til dere.
En sterk, morsom og tankevekkende beretning om sin families liv. - Zeshan Shakar, forfatter
Plutselig fikk diskusjonen om rasisme i Norge et konkret innhold, og med Yohan Shanmugaratnams bok er det ingen unnskyldning for uvitenhet. "Vi puster fortsatt" viser at ingen kan være antirasist uten å være det i handling. Les, lær og bli aktivist! - Tore Linné Eriksen, professor i historie
Brevet til forfatterens barn, er brevet til oss alle. Boka er en stafettpinne jeg mottar og mer enn gjerne gir videre. Den er oppklarende om rasismen og optimistisk på vegne av antirasismen. Det siste gir håp! - Tove Nilsen, forfatter
Forlag Manifest
Utgivelsesår 2020
Format E-bok
ISBN13 9788283421088
EAN 9788283421088
Genre Personlige beretninger
Omtalt sted Norge
Omtalt person Yohan Shanmugaratnam
Språk Bokmål
Sider 123
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Forfatteren er født på Sri Lanka, som er farens hjemland. Moren er japansk. De første leveårene bodde de på Sri Lanka, noe han husker lite av. Hans første minner er fra Japan, der familien bodde fram til han var seks år. Neste stopp ble Norge og Ås.
Boka omhandler forfatterens møte med landet langt nord. Ås viste seg å være et godt sted å vokse opp. Selv om familien var annerledes enn resten av innbyggerne på 80-tallet, var det på en måte mer nøytralt enn det Sri Lanka og Japan hadde vært. I Japan var de for mørke, på Sri Lanka for lyse, og forventningene til oppførselen deres var vanskelig å forholde seg til. På Ås derimot, var det mange som gjorde mye for at familien skulle føle seg integrert og velkommen.
Selvsagt blir rasismeproblematikken i Norge belyst. FrP og Arne Myrdahl, Benjamin Hermansen, 22. juli, og også internasjonale hendelser som 11. september og drapet på George Floyd.
Det er en liten bok som rommer mye, og den anbefales å få med seg.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket73 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verketEn oversikt over bøker Marianne bak bloggen EBOKHYLLA MI har gitt meg lyst til å lese. Hun er meget belest. Trykk her for å komme til bloggen hennes.