Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I boken møter vi 14 unge mennesker som har opplevd å miste noen i sin nærmeste familie. Deres historier forteller om sorgens mange ansikter, men også om livsglede, styrke og muligheter. I bokens siste kapittel skriver psykolog Atle Dyregrov om sorgreaksjoner. Han gir råd til unge som har opplevd dødsfall, og til deres nærmeste. Med liste over hjelpetelefoner og nettsteder.
Omtale fra forlaget
Mange barn og unge opplever å miste en som står dem nær. Denne boken har derfor et stort publikum, ikke bare blant unge, men også blant alle som er i kontakt med og føler omsorg for barn og unge i sorg. "Ung sorg" inneholder intervjuer med 14 unge mennesker som har mistet en de er glad i på grunn av sykdom, ulykke eller selvmord. Vi får et ærlig innblikk i hvor sammensatt sorg og sorgreaksjoner er - hvor vanskelig, sårbart og ensomt det kan være - og at det er lov å sørge på ulike måter. Men det handler også om håp, og her er gode råd om hvordan man kan takle sorgen. Boken har i tillegg intervjuer med tre foreldre.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2008
Format Heftet
ISBN13 9788203235740
EAN 9788203235740
Språk Bokmål
Sider 256
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Denne boken ga meg veldig mye! Tror derimot at det er veldig viktig at tidspunktet man leser den på er "riktig". Nå føltes det veldig godt å gjenkjenne seg i andre og lese om hvordan andre har det med sin sorg selv mange år etter tapet, tror det kunne gjort det enda vanskeligere å lese rett etter det skjedde, at mange sliter i mange år, kanskje for bestandig, mer eller mindre.
Det var godt å lese at andre også har slitt med mange av de samme tankene og følelsene, og nettopp det at det fortsatt er der etter mange år. Gjenkjennelsen gjør at jeg føler meg litt mindre rar med mine tanker og følelser, og betyr mye for meg. Det at ting er "normalt".
En sterk bok som viser hvor forskjellig vi reagerer.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketSorg beveger seg ikke fremover langs en rett linje, den snor seg i et ulendt terreng, hvor du noen ganger må opp over fjelltopper, andre ganger flyter du stille med strømmen.
Jeg har erfart at hvis man tenker for mye, så blir man utslitt. Og det er ikke tull, for du kan søren meg tenke deg vekk! Du må komme deg videre. Du kommer deg aldri over det, men du lærer deg å leve med det.
Tristhet gir også tregere tanketempo, og dersom du er blitt mer redd eller engstelig som følge av dødsfallet, blir du mer på vakt. Slik alarmberedskap trekker ut mye energi.
Når det er gått måneder eller år siden dødsfallet skjedde, skjønner kanskje ikke andre at du fremdeles opplever hvordan mange ting vekker minner, og at sorgen kan vende tilbake i perioder. Noen kan også reagere lenge etter dødsfallet i forbindelse med større livsvalg, overganger eller kriser. Da kan sorgen være vanskelig å kjenne igjen.
Redsel
Du kan merke økt frykt og angst på ulikt vis etter dødsfallet. Du kan for eksempel bli redd for at andre også skal dø. Om noen du er glad i kommer for sent hjem, kan du bli fryktelig redd for at noe har skjedd. Du kan bli redd for å dø selv, og oppleve frykt for å sove fordi mørket forbindes med døden. Å miste noen i ung alder kan påvirke fremtidstroen, og du kan bli redd for å dø eller ikke klare deg i livet. Frykt forsterkes om du opplever flere dødsfall i løpet av få år. Da kommer raskt tanken: Hvem blir den neste?
Dette er en liste med bøker basert på virkeligheten/sanne historier, bøker som har gjort inntrykk. Historier som har fått meg til å le, og gråte.
Listen er over bøker jeg har lest.
Jeg kommer stadig på nye bøker og har derfor konkludert med at jeg aldri blir ferdig. Jeg har skrevet noen kommentarer men er langt fra ferdig.
Listen oppdateres.
Jeg setter utrolig stor pris på boktips, selvom jeg skulle ha lest de før.
Kom gjerne med innspill