Timbuktu

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (gjendikter).

Aschehoug 2000 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (36 terningkast.)

207 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Willy G. Christmas er lungesyk, blakk og hjemløs, men med en drøm om å bli en stor poet. Mr. Bones er hans trofaste hund. Willy er klar over at det ikke er lenge til han må forlate denne verden og dra over til Timbuktu, de to vennenes "annerledesland", dit man kommer når livet tar slutt og der dette livets savn og sorg ikke lenger gjelder. Etter Willys død, må Mr. Bones klare seg på egen hånd og opplever ensomhet, svik, avvisninger og skuffelser. Hans eneste drøm er å slutte seg til Willy i Timbuktu. Gjennom historien om hunden, beskriver forfatteren de hjemløses situasjon med barokk humor og realisme.

Omtale fra forlaget

Mr. Bones er hundeverdenens svar på den trofaste væpner Sanche Panza. Hans amerikanske Don Quijote er Willy G. Christmas. Julenissen er Willys store forbilde, han er for øvrig lungesyk, blakk og uten fast bopel, men med en levende drøm om å bli en stor poet. Willy er klar over at det ikke er lenge til han må forlate denne verden og dra over til Timbuktu. Dette er de to vennenes "annerledesland", dit man kommer når livet tar slutt, og der dette livets savn og sorg ikke lenger gjelder. Mr. Bones har ikke noe høyere ønske enn å slutte seg til Willy. Men hvordan kan en enkel hund nå fram til Timuktu? En hund har begrensede muligheter for å meddele seg. Men om ikke Mr. Bones kan snakke, kan han tenke, og ut fra hans filosoferinger om samfunnet rundt ham har Paul Auster spunnet en varm beretning der han på vanlig vis smelter sammen barokk humor og realisme.
Paul Auster (født 1947) er et stort navn både i hjemlandet USA og i Europa, der bøkene hans har et enormt publikum. Bøkene er oversatt til 20 språk, og han er blitt tildelt flere litterære priser. #11;Paul Auster debuterte som lyriker. I 1982 kom den selvbiografiske The Invention of Solitude (Ensomhetens grunn). Det store gjennombruddet fikk han med tre kortromaner som senere ble samlet under tittelen New York-trilogien. Auster har ellers skrevet romanene In the Country of last Things, Moon Palace (på norsk i 1991), The Music of Chance (Sjansespill, 1992), Leviathan (Leviathan, 1993) og Mr. Vertigo (på norsk i 1995). Han har publisert flere essays. Auster har også skrevet manuskriptet til filmene Smoke - tildelt Sølvbjørnen ved Berlin-festivalen i 1995 - og Blue in the Face.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2000

Format Heftet

ISBN13 9788203205484

EAN 9788203205484

Serie AlfaOmega

Språk Bokmål

Sider 171

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 15 11 2 0 0

Bokomtaler

En perle ført i pennen av Paul Auster. Anbefales på det varmeste, og spesielt til alle som er glad i hunder.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En kort bok det går fort å lese, men jeg tror definitivt at denne er en av mine beste leseropplevelser. Kan trygt anbefalles.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er alt jeg noensinne har drømt om, Mr. Bones. Å gjøre verden til et bedre sted. Å sjenke litt skjønnhet til sjelens triste, kjedsommelige avkroker. Man kan gjøre det med en brødrister, man kan gjøre det med et dikt, man kan gjøre det med å rekke ut en hånd til en fremmed. Det spiller ingen rolle hvilken form det tar. Det å etterlate seg en verden som er litt bedre enn da man fant den. Det er det beste et menneske kan utrette.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hundens begjærlighet etter lukter virket grenseløs, og straks han hadde funnet en duft som interesserte ham, presset han snuten over den med slik besluttsomhet, en slik helhjertet entusiasme, at alt annet i verden opphørte å eksistere. Neseborene hans ble forvandlet til sugerør som snuste i seg dufter, på samme måte som en støvsuger trekker til seg biter av knust glass, og av og til - faktisk ganske ofte - undret Willy seg over at Mr.Bones' kraftfulle og innbitte snutearbeid ikke fikk fortauet til å revne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Man kan reise både kort og langt i bøkenes verden. Fasinerende å se hvor mange spennende steder som dukker opp, allerede i titlene. Listen startet som en liten lek for meg selv. Men, så fikk jeg lyst til å dele den.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Dette er begynnelsen på en liste; noen av bøkene er lest, noen skal leses mens andre er jeg nysgjerrig på.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har tenkt å lese om eller med dyr


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The music of chance" av Paul Auster
 • "Ensomhetens grunn" av Paul Auster
 • "Reiser i skriptoriet" av Paul Auster
 • "Oracle Night" av Paul Auster
 • "Mr Vertigo" av Paul Auster
 • "Sjansespill" av Paul Auster
 • "Leviathan" av Paul Auster
 • "Mann i mørket" av Paul Auster
 • "Orakelnatt" av Paul Auster
 • "Moon palace" av Paul Auster
 • "Vinteropptegnelser" av Paul Auster
 • "Brooklynsk dårskap" av Paul Auster
Alle bokanbefalinger for dette verket