SVK

av (forfatter), Quentin Blake (illustratør) og Tor Edvin Dahl (oversetter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (346 terningkast.)

2001 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vesle foreldreløse Sophie blir en natt kidnappet av et kjempesvært menneskelignende vesen: SVK eller Den Store Vennlige Kjempe. Sammen planlegger de å gjøre opprør mot kjempene Barneknaskeren, Kjøttstykketyggeren og Beinknuseren.

Omtale fra forlaget

Stor Vennlig Kjempe bekjemper enda flere og enda større kjempeslemme kjemper! SVK er ikke som de andre kjempene som hver natt raser rundt i verden på jakt etter favorittmaten sin . små søte uskyldige barn. SVK vandrer nemlig rolig rundt i nattestille gater og blåser nydelige drømmer inn i soveværelsene til små gutter og piker. Dette er en helt unormal oppførsel av en kjempe, noe lille Sofie kan prise seg lykkelig over. Den lille piken og den vennlige kjempen blir venner og legger en fantastisk plan for å redde alle barn fra de digre kjøttslafsende kjempene . som til og med planlegger å smake på selveste dronningen av England! Roald Dahl . verdens mest geniale barnebokforfatter. Barn over hele verden elsker hans hemningsløse, kloke og sprudlende fortellinger, som hvert år selger mer enn 1 million eksemplarer.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205337961

EAN 9788205337961

Genre Humor Fantasy

Språk Bokmål

Sider 210

Utgave 4

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

101 163 66 13 2 1

Bokomtaler

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fin start og innledende samtaler mellom Sofie og SVK, introduksjonen til kjempenes eksistens, deres særtrekk og så videre. MEN!!!! Boka kollapser etter mitt hode i andre halvdel, når den vender handlingen over til dronningen av England og så videre. Det føltes som en nødløsning - eller kanskje hadde ikke forfatteren noen story å skrive, bare en god eksposisjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

"Et fjertehopp!" ropte SVK og blunket til henne. "Vi kjemper fjertehopper hele tiden! Et fjertehopp betyr lykke! Det er musikk i ørene! Du vil vel ikke si at fjertehopping er forbudt blant menneskene?" "Det er ikke særlig høflig," sa Sophie.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

JEG HAR FUNNET OPP EN BIL SOM GÅR PÅ TANNPASTA.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

JEG HAR EN BIE SOM KJELEDYR OG DEN SPILLER ROCK NÅR DEN FLYR.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Husker du da åpnet en bok første gangen og lot blikket gli over de merkelige tegnene som med en usviklelig presisjon snirklet seg frem og tilbake over det lett gulnede papiret? Hvordan eselørene viste hvor den forrige leseren hadde tatt sine pauser, og hvordan kaffeflekkene vitnet om en historie så spennende at selv ikke søvnen, tørsten eller sulten kunne hindre øynene i å lese og hendene i å bla, side etter side? Husker de første forsøkene på å halte deg gjennom en bok på egenhånd? Husker du stoltheten du følte da boken slo igjen for siste gang? Husker du den lille klumpen av melankoli over at historien var over? Ingen bøker betyr så mye som de første. På historiene om fjerne land og stolte riddere bygges den leselysten som senere skal føre til at du igjen og igjen graver deg ned i din egen verden og lar de skrevne ordene føre deg langt vekk. Jeg vil nå dra frem de bøkene som fikk meg til å lese. De bøkene som inspirerte og motiverte meg. De som tvang frem barnetårene, og den sprudlende barnelatteren. De som gjorde at jeg satte vekkerklokken på en time tidligere for å rekke å lese før jeg dro til skolen... La oss dykke ned i minnenes brønn og igjen le av snakkende portretter, svenske småtroll og bestemødre med sans for det makabre.


Godt sagt! (18) Varsle Svar

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Bøkene som blir referert til i OITNB! Minus et par fagbøker jeg ikke gadd å legge til (ikke var det plass heller!) ;)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

The Fault in our Stars- John Green
The BFG- Roald Dahl
The Little Prince- Antoine de Saint-Exupéry
Mom & Me & Mom- Maya Angelou
The Opposite of Loneliness- Marina Keegan
The Fountainhead- Ayn Rand
The Remains of the Day- Kazuo Ishiguro
Naughts and Crosses- Malorie Blackman
Love Letters to the Dead- Ava Dellaira
Tiny Beautiful Things- Cheryl Strayed
Quiet- Susan Cain
Just Kids- Patty Smith
The Shadow of the Wind- Carlos Ruis Zafón


Godt sagt! (4) Varsle Svar

..når/hvis den tid kommer... En samling av mine egne favoritter fra jeg var barn, i tillegg til bøker jeg har oppdaget senere. En god dose med eventyr, magi og leseglede :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Eddap Liks" av Roald Dahl
 • "Charlie og den store glassheisen" av Roald Dahl
 • "Den fantastiske Mikkel Rev" av Roald Dahl
 • "Verdens største fersken" av Roald Dahl
 • "Den magiske fingeren" av Roald Dahl
 • "Dustene" av Roald Dahl
 • "Danny og den store fasanjakten" av Roald Dahl
 • "Roald Dahls Georgs magiske eksperimenter" av Barry Hutchinson
 • "Gutt - fortellinger fra barndommen" av Roald Dahl
 • "Et hode kortere og andre hårreisende historier" av Roald Dahl
 • "Den vesle vampyren" av Angela Sommer-Bodenburg
 • "Heksene" av Pénélope Bagieu
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver