Husker du da åpnet en bok første gangen og lot blikket gli over de merkelige tegnene som med en usviklelig presisjon snirklet seg frem og tilbake over det lett gulnede papiret? Hvordan eselørene viste hvor den forrige leseren hadde tatt sine pauser, og hvordan kaffeflekkene vitnet om en historie så spennende at selv ikke søvnen, tørsten eller sulten kunne hindre øynene i å lese og hendene i å bla, side etter side? Husker de første forsøkene på å halte deg gjennom en bok på egenhånd? Husker du stoltheten du følte da boken slo igjen for siste gang? Husker du den lille klumpen av melankoli over at historien var over? Ingen bøker betyr så mye som de første. På historiene om fjerne land og stolte riddere bygges den leselysten som senere skal føre til at du igjen og igjen graver deg ned i din egen verden og lar de skrevne ordene føre deg langt vekk. Jeg vil nå dra frem de bøkene som fikk meg til å lese. De bøkene som inspirerte og motiverte meg. De som tvang frem barnetårene, og den sprudlende barnelatteren. De som gjorde at jeg satte vekkerklokken på en time tidligere for å rekke å lese før jeg dro til skolen... La oss dykke ned i minnenes brønn og igjen le av snakkende portretter, svenske småtroll og bestemødre med sans for det makabre.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Denne lista tok meg tilbake til barndommen. Det mangler noen av mine favoritter, og noen av dem på din liste har jeg ikke lest, men du verden så mye fantastisk som skjuler seg mellom permene til disse bøkene. Den forventningsfulle kriblinga i magen da mamma åpna den første Harry Potter-boka, fulgt av en merkelig sensasjon som ikke kan beskrives som annet enn den følelsen du fikk da du lukka igjen samme bok, forsto at Rowling var et geni og at Harry var en venn for livet - den følelsen, eller rettere sagt de to følelsene, får jeg av å tenke på bøkene på denne lista her også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For ei flott liste, og ekstra morsomt at du kommenterer hver bok! Og jeg skulle gjerne ha sett eventyr-forestillingen som var litt fritt basert på Kardemomme by ;-)
De aller fleste av disse bøkene har jeg lest høyt for guttene mine, og jeg kjenner godt igjen følelsen om ettermiddagen når vi (endelig) kunne sette oss ned og fortsette på Harry Potter. Min eldste greide ikke å vente og leste de to siste på engelsk, men han syntes lesestundene var så hyggelige at han likevel deltok da bøkene kom på norsk. Dette ble derfor ei liste med gode minner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette syns jeg er en fantastisk liste som ikke bare oppsumerer din barndoms bibliotek, men også i stor grad min :) legg til noen, og trekk fra noen så har du det. Jeg kjenner meg igjen i mange av beskrivelsene dine, Tanken på Brødrene Løvehjerte gjør nesten vondt i magen. Må spørre om du har lest Mio min Mio også av Lindgren? Når vi er inne på foreldre som leser så må jeg si at mammas måte å si "mio min mio" (du vet når faren sier "mio min mio" til Mio) på, det sitter fremdeles i meg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmyLibraritas vBenteCathrineSThomas Heie H.WenkeEmilie Siljuberg Klevenkjell kTraltePål FlodinJulie StensethReidun GranbergLilleviMargaret HansenAnniken LAnne Berit GrønbechBente NogvaIngeborg GIngunn ØvrebøRhavanielleHelena EHildaLailaAudhildBerit RHeidiGroSusan StensrudedgeofawordLillian WhitingSilje UlsteinToveOle Jacob OddenesAlex NietoHelen SkogMaistreSverreHildeE .LesevimsaMarit Mogstad