Slutten på verden slik vi kjenner den

av (forfatter).

Cappelen Damm 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.28 (141 terningkast.)

373 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788202491536

EAN 9788202491536

Genre Humor

Språk Bokmål

Sider 280

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 49 57 14 8 1

Bokomtaler

Jeg har av og tel (ikke for ofte såklart) fundert på åffår jeg ikke har bedre drag på damene. I Erlend Loes roman "Slutten på verden slik vi kjenner den" finner jeg kanskje (??) en del av svaret.

Etter ei stønn i skauen (noen år!) vender Doppler tilbake for å gjenoppta livet med kona Solveig og ungane. Han oppdager (kanskje ikke helt urimelig?) at det har skjedd en del endringer på hjemmebane. Blant annet står et nytt navn på postkassa: Egil Hegel! Åssen kunne Solveig falle for et slikt motbydelig veltrent hannkjønnsvesen, med godt betalt jobb og barnetekke?

"Egil Hegel var, dessverre, det som vel må kalles en pen mann, konstaterte Doppler. Han hadde irriterende jevne ansiktstrekk. Han var helt symmetrisk. Alt som fantes på den ene siden av ham fantes også på den andre. Kvinners hjerner henger seg opp i symmetri, husket Doppler å ha lest. De er programmert for å oppsøke det. Det ujevne vil de ikke ha. Det regelmessige gir dem eggløsning."

Som jeg alltid har sagt: Å lesa skjønnlitteratur er både underholdende og lærerikt! :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Doppler kommer ut av skogen og stiller en av de mest presise diagnoser på samtiden jeg har lest på lenge. At rammene noen ganger går ut over de alminnelige grenser, er derfor helt akseptabelt selv om jeg ikke alltid blir revet med av de ulike krumspring.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Erlend Loe har skrevet noen fantastiske bøker om Andreas Doppler, familiefaren som fikk nok av alt og dro ut i skogen og ble venn med elgkalven Bongo. Morsomt, vilt, absurd, med et alvor under. Verden går jo til helvete, og i den siste boka "Slutten på verden slik vi kjenner den", får Doppler god hjelp til å se endetidstegnene. Les gjerne mer i bloggen min HER

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er stor fan av de to første bøkene om Doppler og Bongo - og hadde store forventninger til denne boken. Må innrømme jeg ble skuffa. Det begynner bra, men så vingler handlingen fram og tilbake mellom ulike settinger - ikke ulikt vinglingen til hovedpersonen. Det blir for slapt syns jeg, kjenner at jeg mister interessen i midtpartiet, og tar meg i å savne mer struktur og en tydeligere retning på stoffet. Siste kapittel løfter forøvrig boken til gamle høyder, og Doppler er tilbake der vi liker han best.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utdrag av omtale på bloggen min:
"De to tidligere bøkene om Doppler var for min del fornøyelig lesning med lun humor og finurlige skråblikk på tilværelsen. Også denne boka åpner lovende, med mye av det som kjennetegner Loe sine fortellinger. Men, dessverre, denne gang utvikler det hele seg til en pubertal og til tider ganske så plump historie.
Tidligere, når jeg har lest Loe, har jeg for min del sammenlignet fortellermåten med Paasilinna. Men der Paasilinna er subtil synes jeg Loe denne gang tramper rundt på larveføtter med sitt fokus på runking, rumper og porno. Mye av skråblikkene retter seg denne gang mot media, og eksplisitt mot to temaer - reality-tv og blogger, noe som er vel og bra. For, som vi alle kjenner til, her er det mye å ta av. Men Loe gjør dette på en overtydelig måte - jeg mener bestemt at en hvilken som helst russerevy med respekt for seg selv, hadde håndtert dette på en minst like god måte."

Denne, og flere omtaler finner du på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Unge mennesker som kirurgisk fikser kroppens små og enda mindre skjevheter og mangler - endetidstegn.
Bilder av mat som legges ut på et sosialt bildedelingsmedium - endetidstegn.
At den italienske mafiaen tjener mer på å jukse med bevilgningene til asylmottakene enn på narkotika - endetidstegn.
Fortelle folk man ikke kjenner at man har arbeidet i hagen hele formiddagen, og nå står kanelsnurrene i ovnen og man hopper i dusjen - endetidstegn.
[...]
Blogge om ungene sine og alt det artige de gjør og sier - endetidstegn.
Ta bilde av seg selv mens man ringer sin mann for å si godt natt - og så legge t bildet av seg selv der man ringte til sin mann for å si godt natt sammen med teksten: Ringer min fine mann og ønsker han god natt! - bunnsolid endetidstegn.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Faen, tenkte Doppler. Unger. Snur man ryggen til dem et øyeblikk så vokser de opp og blir til folk som om det var det mest naturlige i verden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Alt man ikke sier til hverandre, tenkte han, alle de tonnevis med tanker man aldri får sortert og som derfor tas av strømmen og legger seg som siltavleiringer langs bunnen av floden som ustanselig renner gjennom hjernen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Snakking er en veldig oppskrytt ferdighet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kåte Egil Hegel var tross alt nydusjet og sikkert så godt som ustyrlig. Det gjelder forresten alle som springer, tenkte Doppler, de forsøker å rømme fra begjæret, men ender opp med så veltrente kropper at de opplever enhver uteblivelse av sex som en krenkelse.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Morsomme bøker for voksne


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser og har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvor hører du til?
Hva vil det si å høre til? Hva betyr det for deg?
Hva er det som binder deg og flokken din sammen?
Hva skjer med et menneske som faller utenfor og ikke finner noen tilhørighet?


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Dyrene i Afrika" av Erlend Loe
 • "Ferskenen - samlede verker" av Johan Harstad
 • "Giæver og Iunker" av Erlend Loe
 • "Vareopptelling" av Erlend Loe
 • "Helvete" av Erlend Loe
 • "Fvonk" av Erlend Loe
 • "Fiskehuset - roman" av Stein Torleif Bjella
 • "Fortellingen om øde - roman" av Ida Hegazi Høyer
 • "Undis Brekke - roman" av Gunnhild Øyehaug
 • "Vente på fuglen - noveller" av Frode Grytten
 • "Null - roman" av Gine Cornelia Pedersen
 • "Ho tok av seg blusen og sa ho var bibliotekar - roman" av Bjørn Sortland
Alle bokanbefalinger for dette verket