Handlingen i romanen er spunnet rundt en jenteklasse på St.Croix folkeskole i Fredrikstad, fra 1948 til 1955. Vi følger sentrale faser i jentenes utvikling: lek, fantasi, læring - møtet med livet utenfor, med døden, med puberteten. Med utgangspunkt i en legefamilie og en arbeiderfamilie skildres byen Fredrikstad med den forskjellige sosiale lag. Hver person snakker og tenker med sitt ordforråd. Deler av romanen er skrevet på Fredrikstaddialekt.
Utgivelsesår 1989
ISBN13 9788203162169
EAN 9788203162169
Serie Maxi-bok
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt sted Fredrikstad
Hvor hører du til?
Hva vil det si å høre til? Hva betyr det for deg?
Hva er det som binder deg og flokken din sammen?
Hva skjer med et menneske som faller utenfor og ikke finner noen tilhørighet?