Opp alle jordens homofile

av (forfatter).

The happy spaceship 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (11 terningkast.)

50 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka er en fortelling om det å være "skjult" homo på 60-tallet, og om å gjøre opprør mot det. Den viser absurditetene i det heterofile samfunn, og de negative sider ved homo-ghettoen. Forfatterens debutbok fra 1973.

Omtale fra forlaget

"Opp alle jordens homofile" kom første gang i 1973. Dette er en fiktiv, sprudlende og morsom fortelling skrevet med stor sans for situasjonskomikk og polemisk alvor om det å være skjult "homo" på 60-tallet - og om å gjøre opprør mot det. Det er den første åpne, offensive norske roman om homofili. Den viser absurditetene i det heterofile samfunnet, såvel som de grelle sider i homo-ghettoen. En bok som hører hjemme i et hvert homohjem med respekt for sitt skeive selv og heterohjem som har sans for god humor. Gerd Brantenberg (f. i Oslo 1941) er oppvokst i Fredrikstad. Etter artium var hun au pair i Edinburgh, og i 1970 ferdig cand. philol. ved Universitetet i Oslo med engelsk hovedfag, historie og statsvitenskap. Undervist som lektor i Oslo og København. I 1982 ble hun forfatter på heltid. Hun er også en fremstående aktivist og har deltatt aktivt i kvinnebevegelsen siden starten i begynnelsen av 70-årene. Brantenberg var også styremedlem i Den norske Forfatterforening i årene 1983-1985. Æresmedlem av LLH. Hun har skrevet essays, artikler, barnebok, foredrag, romaner, noveller, kampsanger, kåserier, kronikker, hørespill, skuespill og har også gjort oversettelser. For dette arbeidet har hun mottatt en rekke priser, så vel litterære som for sitt engasjement i homosaken, som er et grunnleggende tema og engasjement hos forfatteren. Hennes arbeider tar for seg litteratur, liv, kunst og feminisme, og alt er skrevet i en karakteristisk og personlig stil, med både humor, ironi og temperament - frittalende og feministisk. Gerd Branteberg er en av de mest respekterte og anerkjente forfatterne som har skrevet bøker med skeivt tema i Norge. En forfatter som fortjener et stort publikum blant lesber, homser og heteroer. Foruten artikler og bidrag til antologier omfatter hennes forfatterskap hennes debutroman, som du nå holder i hånden, og en rekke andre verk. Bl.a. satiren "Egalias døtre", St.Croix-trilogien og de to historiske romanene "Augusta og Bjørnstjerne" og "Landssvikersken". Brantenbergs bøker er utgitt i mange land, og "Egalias døtre" har solgt i omkring 700 000 eksemplarer. Den ble en internasjonal bestseller bl.a. i Tyskland, Sverige, Sør-Korea og i USA, der den benyttes som studium ved 18 universiteter. "Opp alle jordens homofile" er oversatt til dansk, svensk, tysk og engelsk. Denne nyutgaven har et etterord der forfatteren forteller hvordan boken ble til. Boken er gitt ut av The Happy Spaceship som er et frittstående foretak for fremme av skeiv litteratur og glede til allmuen. Jobbe mot tungsinn, pietisme og mørkemenn. Dette for å gjøre verden litt skeivere og bedre å bo i for alle. Besøk vår webside www.thepinkpen.no

Bokdetaljer

Forlag The happy spaceship

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788281490000

EAN 9788281490000

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 150

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 6 4 1 0 0

Bokomtaler

Lesbe-klassikar, må lesast! Morosam og held seg godt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg ønsker å kjøpe


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Favntak" av Gerd Brantenberg
 • "Lystens død? Bekjennelser fra en mann av gay-generasjonen" av Nils Johan Ringdal
 • "Barfot" av Henning Gärtner Braseth
 • "Happy ending - 13 skeive historier" av Anitra Guddal Figenschou
 • "Kysset som fikk snøen til å smelte" av Tor Fretheim
 • "Smuleklubbens skamløse søstre" av Mian Lodalen
 • "St. Croix-trilogien" av Gerd Brantenberg
 • "Korinternes gjerninger - roman" av Gudmund Vindland
 • "For alle vinder - en roman om en jente. 1960-65" av Gerd Brantenberg
 • "Maurice" av E.M. Forster
 • "Stjerneskudd - sangen til Arne" av Gudmund Vindland
 • "Villskudd ; Stjerneskudd" av Gudmund Vindland
Alle bokanbefalinger for dette verket