Slam

av (forfatter) og Kyrre Haugen Bakke (oversetter).

Aschehoug 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.02 (82 terningkast.)

299 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Etter en skjebnesvanger glipp viser det seg at Sam skal bli far som 16-åring. Han forsøker å forsone seg med dette, blant annet ved å føre lange samtaler med skateboardlegenden Tony Hawk.

Omtale fra forlaget

Akkurat nå som ting ser ut til å ordne seg for 15-årige Sam, kommer kjæresten Alicia med en skikkelig bombe. Egentlig er hun eks-kjæresten, for når hun forteller ham at hun er gravid, har de allerede kuttet ut forholdet. Sam vil ikke bli tenåringsfar. Sams mor var bare 16 da han selv ble født, og hun har i grunnen gjort det helt klart at det ikke akkurat var en fordel å få barn så tidlig. Det er bare én person som kan hjelpe Sam . helten hans, den legendariske skateren Tony Hawk. Sam tror han kan finne løsningen på problemene sine i Hawks selvbiografi. Men Tony Hawk kan ikke gi noen svar denne gangen . eller kan han? Plutselig befinner Sam seg i sin egen fremtid, og i korte glimt ser han hvordan alt blir . eller hvordan det kunne blitt.
Slam er en herlig og morsom historie om en tenåring som helt uventet blir far, og som på sin egne måte tar stilling til valg han er for ung til. Eller er han det? Slam er Nick Hornbys sjuende bok på norsk. Han er ikke minst kjent for High Fidelity og Gutter er gutter.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788203211096

EAN 9788203211096

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 265

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Barn og ungdom 2009

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 23 37 19 2 0

Bokomtaler

Kan noen be Nick Hornby stramme inn bøkene han skriver? Please? Denne romanen har ikke verdens mest originale plott (tenåringsgraviditet), men jeg var velvillig innstilt ganske lenge. Den 18 år gamle hovedpersonen Sam høres NØYAKTIG ut som den 36 år gamle hovedpersonen i High Fidelity, en ordrik og passelig reflektert fyr som havner i en knipe. Men jeg godtok at hovedpersonen var både en sånn smarting og samtidig hadde samtaler med en plakat av skateren Tony Hawk.

Midtveis kommer et par fantasy-sekvenser hvis fremste hensikt virker å være å øke antall sider, uten at jeg skjønner poenget med det. Denne historien kunne fått plass på 150 sider, det er ingen grunn til at den skal vare i 270.

Hovedpersonen Sam er en merkelig fyr å sette i sentrum for en roman, for han er ikke engasjerende på noe plan. Historien om to tenåringer som blir foreldre burde rørt ved noen følelser, men gjør ikke det. Det er også et klasseperspektiv her som ikke får skikkelig luft under vingene.

Som med About a Boy og A Long Way Down mister denne romanen all framdrift omtrent halvveis, og det var en glede å bli ferdig med den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lydboka er godt innlest av Christoffer Staib!
Boka handler om livet til en 16 år gammel skater som er over gjennomsnittet opptatt av Tony Hawk. Eller.. Det er ikke egentlig det den handler om. Den handler om at Sam har en mor som bare er 16 år eldre enn seg selv, det håpløse forholdet mellom foreldrene hans, den vakre Alicia og at han i en alder av 16 selv plutselig blir far.
Igjennom svangerskapet snakker Sam mye med en plakat av Tony Hawk og sendes frem i tid, hvor han får se sitt nærliggende, fremtidige liv. Morsom bok for ungdomstrinnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er noen av bøkene jeg anbefalte til en VG1 klasse her i dag - tror alle disse ble lånt ut :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Juliet, naked" av Nick Hornby
 • "Fritt fall" av Nick Hornby
 • "Tribunefeber" av Nick Hornby
 • "Et godt menneske" av Nick Hornby
 • "High fidelity - en roman om hjerte/smerte" av Nick Hornby
 • "High Fidelity" av Nick Hornby
 • "Gutter er gutter" av Nick Hornby
 • "High fidelity ; 31 sanger" av Nick Hornby
 • "Kunsten å vere neger" av Are Kalvø
 • "Yatzy" av Harald Rosenløw Eeg
 • "Noe til besvær" av Mark Haddon
 • "Farmor har kabel-tv ; Videogutten : romaner" av Tore Renberg
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver