The Maze Runner (Maze Runner Trilogy (Hardback))

av (forfatter).

Delacorte Press Books for Young Readers 2009 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (40 terningkast.)

110 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Delacorte Press Books for Young Readers

Utgivelsesår 2009

Format Hardcover

ISBN13 9780385737944

Språk Engelsk

Sider 384

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 18 14 1 1 0

Bokomtaler

The Maze Runner er første boka i en serie jeg lenge har tenkt på å lese, så nå var det på tide at jeg fikk lest den. Boka er veldig spennende og bra! Den har det som skal til for å få meg til å fortsette.

Jeg likte begynnelsen veldig godt. Den fikk meg virkelig til å ville vite mer. Det at alt er så hemmelighetsfullt, ingen svarer klart på spørsmål. Jeg følte meg like forvirret som Thomas. Men det skapte spenning, og jeg måtte lese videre for å få svar.

Boka har et vidt persongalleri med mange interessante karakterer. Thomas er hovedpersonen. Den nye gutten. Til tider er han litt irriterende og litt for opptatt av Teresa, men jeg likte han. Chuck er som en klegg. Klenger på Thomas hele tiden. Greier ikke helt å bestemme meg for om jeg likte ham eller ikke. Han var irriterende, men søt. Og så har vi Gally. UGH! Liker ham ikke i det hele tatt, men samtidig er det litt synd på ham. Stakkars gale Gally. Newt likte jeg veldig godt. Han var en fast klippe for de andre, og han virket som den mest jordnære av dem alle.

Historien var veldig spennende. Det var situasjoner hvor jeg trodde at de kom til å dø, og det var andre hvor jeg ble fylt med lettelse; de greide det! Handlingen kan minne litt om en blanding av Gone-serien og The Hunger Games. Så hvis du likte en av de to eller begge, anbefaler jeg The Maze Runner. Jeg liker godt ideen med labyrinten, the maze. Det å være en "maze runnner" høres utrolig slitsomt ut. Løpe rundt i labyrinten hele dagen. Ugh...

Boka er bra skrevet. Den er lett å lese, og jeg liker at forfatteren har funnet opp en egen slang som guttene snakker. Det gjør det hele mer realistisk.

Slutten er veldig god. Den er litt trist, men jeg fikk definitivt lyst til å lese mer!

Anbefales!

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har hatt denne serien veldig lenge nå, og jeg synes det var på tide at jeg startet på den. Jeg angrer ikke fordi jeg elsker denne boka! Den var så spennende og så mystisk helt på starten at jeg måtte bare lese videre!

Boka handler om en tenåringsgutt som heter Thomas som blir sendt til et sted som heter the Glade. Han husker ikke noe annet enn navnet sitt, og det gjør ikke noen av de andre guttene som er sendt dit heller. Men the Glade er ikke et vanlig sted. De befinner seg nemlig i midten av en labyrint. Og de må løse den. Hver dag åpnes labyrinten og the Runners løper ut i labyrinten for å lete etter en vei ut. Men de må komme tilbake før labyrinten stenges, fordi ingen har noensinne overlevd en natt i labyrinten.

Jeg elsker plottet i denne boka. Det er veldig spennende og man er like frustrert som hovedpersonen. Man vet like lite som hovedpersonen, og det synes jeg er veldig kult. Noen ganger har jeg lest bøker der jeg finner ut mange ting før hovedpersonen gjør det, og det synes jeg er veldig irriterende-.-

Jeg liker skrivestilen til James Dashner. Og han har også laget en morsom snakkemåte til guttene i the Glade. Det er morsomt fordi det kunne faktisk vært brukt i virkeligheten. Morsomt:)
Boka handler ikke bare om det jeg skrev over. Men for å vite detaljer må du lese boka!
Det er også ganske kult å lese om hvordan guttene lever i the Glade. Det er "bare" gutter! Men det ser ut til at de har et organisert system. Alle har forskjellige roller i det lille samfunnet deres.

Jeg har allerede lest boka nummer 2, og jeg elsker den og! Jeg tror dette blir en av mine favorittserier:)
Og jeg kan ikke vente til filmen The Maze Runner kommer ut! Den kommer ut i september, og jeg gleder meg! Jeg håper virkelig at den blir bra. . .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uhyra spanande bok! Passar godt til målgruppa, men passar og godt til damer på snart 30 år. Forfattaren har jobba godt med å skape denne verda, gutane har til og med sin eigen sjargong. Eg har lese mange delte meiningar om boka, men eg fekk umiddelbart assosiasjonar til både Lord of the Flies og Enders Game. Har skrive meir på bloggen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Handling : The maze runner er en engelsk action bok som er skrevet av forfatteren James Dashner. Thomas som er hovespersonen våkner opp i en heis med bare mat og drikke, han er helt forvirret. Han er helt svimmel og er ikke helt klar oppe i hodet sitt og holder på sovne igjen, det blir bare mørkere og mørkere etter som øynene hans lokker seg. Han sovner og våkner igjen etter en liten stund, det står mange mennesker rundt, han ser nøye etter det ser ut som en labyrint de er blitt borført til en labyrint.. Han kan ikke helt tro sine egne øyne, men det som er så rart er at han ikke husker noe han husker ikke hva de andre eller han selv heter. Han begynner å snakke med de andre rundt seg og de sier at det er ingen som har klart å komme seg ut av labyrinten før. Når dørene til labyrinten åpner seg er det noen gutter som tar sjansen på å løpe ut og finne veien, de som løper kalles løpere. Det er er ingen som har klar det før. Etter en lang stund tar Thomas og noen andre og prøver å finne veien ut de møter på noen veldig store og ekle dyr og mange andre utfordringer som de aldri har møtt på før sitt liv. Tilslutt finner de veien ut å innser at det bare var prosjekt fordi menneskeheten holdte på å dø ut, de var glade , men også veldig frustrert...

Forfatter: James Dashner
Hovedskuespiller: Thomas
Utgivelsesår: 2014
Terningkast: 4/5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The Maze Runner en engelsk action bok skrevet av forfatteren James Dashner. Hovedpersonen Thomas våkner opp i en heis med mat og drikke. Han sovner igjen og våkner opp med gutter stående rundt han. De alle er blitt bortført til et sted som heter labyrinten, det var det de klarte den. Ingen har kommet levende ut fra den når den stenges. Inni denne labyrinten levde noen rare vesner som var en blanding av edderkopp og bygget av metall. De prøver å komme seg ut, flere ganger. Til slutt klarer de det og får vite at alt var bare et prosjekt fordi menneskeheten var nesten død. Jeg syntes var veldig bra og forfatteren brukte variert språk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Shouldn't someone give a pep talk or something?" Minho asked, pulling Thomas's attention away from Alby.

"Go ahead" Newt replied.

Minho nodded and faced the crowd. "Be careful," he said dryly.
"Don't die.”

"Great. We're all bloody inspired." Newt said.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

If you ain’t scared… you ain’t human.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

You are the shuckiest shuck faced shuck in the world!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Maybe you should just press the button

Godt sagt! (0) Varsle Svar

We're all bloody inspired.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er noen av bøkene jeg anbefalte til en VG1 klasse her i dag - tror alle disse ble lånt ut :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker som er gjort til film/serie, som jeg både har lest og sett. Jeg har bare lagt ut den første boka i en bokserie.
Lista er ikke rangert på noen måte.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The Kill Order (Maze Runner Prequel)" av James Dashner
 • "The Scorch Trials (Maze Runner Trilogy)" av James Dashner
 • "The Death Cure (Maze Runner Trilogy)" av Dashner
 • "A Monster Calls" av Patrick Ness
 • "The 5th Wave" av Rick Yancey
 • "Kniven" av Patrick Ness
 • "Pandemonium" av Lauren Oliver
 • "Nummer nis kamp" av Pittacus Lore
 • "Requiem (Delirium)" av Lauren Oliver
 • "The Selection" av Kiera Cass
 • "Blodrød vei" av Moira Young
 • "The Iron King (Iron Fey - Trilogy)" av Julie Kagawa
Alle bokanbefalinger for dette verket