The Selection

av (forfatter).

Harper Teen 2012 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (26 terningkast.)

64 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Harper Teen

Utgivelsesår 2012

Format Hardcover

ISBN13 9780062059932

Språk Engelsk

Sider 352

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 11 6 3 0 0

Bokomtaler

Jeg liker jo dystopier. Dette er kanskje mer en utopi. Jeg likte forsiden så godt at jeg kjøpte boken på Kindle, men den er ikke særlig spennende hvis man har lest noe som helst av denne sjangeren før. Det skjer omtrent ingenting, og forfatteren klarer ikke å gjøre handlingen troverdig. Romanen er som en tannløs utgave av Hunger Games.

Det mest irriterende er at den omtrent stopper midt i en setning. Leser du bare bok 1, kan du i grunnen droppe det. Det virker som om det er en stor bok som er kappet i tre.

Likevel har jeg kost meg gjennom deler av den. Forstå det den som kan.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er ikke sånne bøker jeg vanligvis leser, men jeg box-settet av hele serien kostet bare 115 på CDON.COM, så jeg måtte kjøpe den. Box-settet inneholder fire bøker, så derfor var det ganske billig.
Når jeg sier at jeg ikke vanligvis leser sånne type bøker, da mener jeg romanse. Jo, jeg har lest kjempemange bøker som inneholder en romanse, men i denne boka er romansen "hovedplottet" føler nå jeg. Men jeg hadde ikke stort imot det.

Hele boka foregår i Illéa, framtidens Nord-Amerika. Illéa er delt opp i kaster fra 8 til 1. Alle kastene har forskjellige jobber og måter å tjene penger på. Kongefamilien er 1, kjendiser er 2; modeller, atleter, politikere, men også politi, brannmenn og militæret. Sånn fortsette det. Amerika Singer er i kast 5, musikerne, artistene og kunstnerne. Man er egentlig ganske fattig i kaste 5, men det går an å bli rikere eller å få en høyere kaste hvis man for eksempel blir kjent for kunsten sin, eller musikken sin osv, noe som skjedde med broren til America.
Når alle jentene i Illéa for tilbud om å melde seg på the Selection, kan ikke America avslå. Man mottar nemlig pengebidrag til familien sin hvis man blir valgt til å være med. Men America er helt sikker på at hun ikke blir valgt, men hun melder seg på allikevel. Og gjett hva som skjer! Hun er 1 av
35 jenter som blir valgt til å konkurrere om Prince Maxon og prinsesse-tittelen.

Det er selvfølgelig et "love-triangle" i boka, siden America allerede er forelsket i en annen når hun blir med i the Selection, men det merker man ikke stort av i bok 1. Jeg har lest resten av serien, så jeg vet hvordan det utvikler seg. Men i the Selection, så leser man mest om hvordan forholdet til America og Maxon utvikler seg. Det var egentlig ganske underholdende å lese om, siden America hadde blandede følelser for Maxon på starten. (Hun hatet ham. . .)

Boka er definitivt underholdende, og en skikkelig "page-turner". Jeg hadde ikke forventet å like denne boka så godt, men det gjorde jeg. Slutten ødela litt for meg, men det er på grunn av hovedpersonen. Hun kan være veldig irriterende til tider, og noen av valgene hun tar er så dumme! Jeg hadde likt boken mye bedre hvis slutten var annerledes, men den passer med tanke på resten av serien. Men jeg anbefaler virkelig denne serien hvis du er ute etter en kort og lettlest bok:)
Se også her!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En ordentlig romantikkbok! Dette er en av de beste romansebøkene jeg har lest og jeg skal definitivt lese resten av serien! Gleder meg! Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Digger boka! Anbefales sterkt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vinglet litt mellom å gi denne boken en 4 eller en 5, men for det meste likte jeg denne boka godt. Det er fin flyt i historien og jeg slukte den opp. Det var en herlig bok å lese etter at jeg hadde lest en murstein av en bok før den. Dette er også en ypperlig bok for de som er glade i realityserier. Boka blir en slags miks av fairy tale romance og ungkaren, men det er noen hentydninger til et trekantdrama her som bekymrer meg litt. Har enda ikke tatt steget videre med å lese bok 2, men den står og venter på meg på bokhylla mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er bøkene som jeg har planer om og få lest ut innen 2013 er over.. :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Disse lydbøkene har jeg hørt i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

2017 i bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "The Elite" av Kiera Cass
  • "The One" av Kiera Cass
  • "The Crown (The Selection)" av Kiera Cass
  • "The Heir (The Selection)" av Kiera Cass
  • "Cinder - Book One in the Lunar Chronicles" av Marissa Meyer
  • "An Ember in the Ashes" av Sabaa Tahir
  • "The Darkest Minds" av Alexandra Bracken
  • "Prodigy - A Legend Novel" av Marie Lu
  • "Shadow and Bone (Grisha Trilogy)" av Leigh Bardugo
  • "Eliten" av Kiera Cass
  • "Cress (Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
  • "Shatter Me" av Tahereh Mafi
Alle bokanbefalinger for dette verket