Silmarillion

av (forfatter), Christopher Tolkien (redaktør), Ted Nasmith (illustratør) og Nils Ivar Agøy (oversetter).

Tiden 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.43 (235 terningkast.)

1143 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Gud, Eru Ilúvatur, skaper verden og lar sine tjenere valaene hjelpe til. En av valaene gjør opprør mot Gud og blir Morgoth, Fienden i Midgard. Valaene går til krig mot Morgoth. Krigen vekker alvene, Guds førstefødte barn, og valaene fører dem til sitt land Valinor. Der skaper alven Fëanor silmarillene, tre fullkomne edelstener. Men så stjeler Morgoth silmarillene. Mens krigen mellom alvene og Morgoth pågår kommer også menneskene til Midgard. Dette er fortellingen om Midgards eldste historie,om hvordan verden oppstod og hva som skjedde før begivenhetene i Hobbiten og Ringenes herre.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205345591

EAN 9788205345591

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Utgave 5

Tildelt litteraturpris Bastianprisen. Voksen 1995

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

44 77 66 35 10 3

Bokomtaler

Denne boka trenger i grunn ikke noe terningkast. Er du "Tolkien-fan" så er denne boken et "must" da den gir leseren mer kjøtt på beina når det kommer til Tolkiens fantasiunivers. Boka forteller om verdens skapelse og om hendelser i de to første tideverv, altså tiden før handlingene i "Hobbiten" og "Ringenes herre" utspiller seg.

Det eneste som trekker ned med denne boka (min utgave riktignok) er bokens grusomt lille skriftstørrelse. Jeg brukte to måneder på å komme meg gjennom denne boka da jeg rett og slett ikke orket å lese i den hver dag, og de dagene jeg leste i den klarte jeg stort sett ikke mer enn ti sider om gangen. Jeg har riktignok Pocket-utgaven, men likevel. Til sammenligning så har pocketutgaven av "Hurins barn" større og mer lesevennlig skrift enn tilsvarende utgave av Silmarillion. Mulig det finnes en annen utgave av Silmarillion på norsk med større skrift, så min anbefaling for en lettere leseopplevelse er å ikke gå for pocketutgaven. Skal jeg lese denne boka igjen en gang, noe jeg ser for meg at jeg vil, så må det bli en utgave med større skrift.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

«Utulie'n aure! Aiya Eldalie ar atanatari, utulie'n aure! Dagen er kommet! Se, eldafolk og menneskefedre, dagen er kommet!» Og alle dem som hørte hans mektige røst gi gjenlyd i åsene ropte til svar: «Auta i lome! Natten viker!»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vik fra min port, du lenkegjest hos Mondos!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da glemte han alle sine smerter og falt inn i en fortryllelse; for Luthien var det vakreste av alle Ilúvatars barn. Hennes kledning var blå som den skyfri himmel, men hennes øyne grå som den stjerneløse aften; hennes kåpe var oversådd av gylne blomster, men hennes hår var mørkt som skumringens skygger. Som lyset gjennom trærnes løv, som klare bekkers rislen, som stjernene over verdens tåker, sådan var hennes glans og hennes ynde; og i hennes ansikt strålte et klart lys.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da reiste Celegorm seg i mengden, og han trakk sitt sverd og ropte: «Om han er venn eller fiende, enten ånd fra Morgoth eller alv eller menneskesønn eller noen annen levende skapning i Arda, så skal hverken lov eller lag eller helvetes makt, hverken valaers velde eller noen trolldomskraft kunne verge ham mot Fëanorsønnenes jagende hat om han tar eller finner en silmarill og beholder den. For silmarillene krever vi alene like til verdens ende.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Alle disse bøker som kom inn i mit hjem, lite visste jeg at de skulle forbli uleste... Men i år, dere. I år skal jeg komme meg igjennom en liten brøkdel!

Ingen umulighet, langt i fra, samtlige bøker ØNSKER jeg å lese. Det er et bra utgangspunkt!

Vel. Utenom Silmarillion. Den gir meg akutt angst.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

1 av flere dette-vil-jeg-lese-lister. ^^

Jeg vil lese masse bøker.
Skulle gjerne ha hatt et helt bibliotek.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nyankomne bøker i bokhylla mi for året 2021 av diverse årsaker. Dette er ei liste for meg sjølv så eg kan hugse kor tid eg fekk bøkene og av kven (og kanskje kvifor), men for all del, om du er nysgjerrig så er det berre å ta ein titt! :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ufullendte fortellinger om Númenor og Midgard" av J.R.R. Tolkien
 • "Húrins barn" av J.R.R. Tolkien
 • "Kaosets herre - tidshjulet sjette bok" av Robert Jordan
 • "Dolkenes vei - tidshjulet åttende bok" av Robert Jordan
 • "Himmelens flammer - tidshjulet femte bok" av Robert Jordan
 • "Sverdkronen - tidshjulet syvende bok" av Robert Jordan
 • "Skyggen stiger - tidshjulet fjerde bok" av Robert Jordan
 • "Den store jakten - tidshjulet andre bok" av Robert Jordan
 • "Verdens øye - tidshjulet første bok" av Robert Jordan
 • "Magiens farge - legenden om Skiveverdenen" av Terry Pratchett
 • "Dragenes dans" av George R.R. Martin
 • "Atter en konge - tredje del av Ringenes herre" av J.R.R. Tolkien
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver