Húrins barn

av (forfatter), Christopher Tolkien (redaktør), Alan Lee (illustratør) og Nils Ivar Agøy (oversetter).

Tiden 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.73 (86 terningkast.)

423 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Historien foregår i det store landet som ligger bortenfor Gråhavnene i vest. I tiden rundt første tidehverv holder den første mørkets fyrste, Morgoth til i festningen Angband. Túrin og hans søster Niënors tragiske historie utspiller seg i skyggen av krigen som Morgoth utkjempet mot alvenes riker og skjulte byer. Søsknenes korte og heftige liv blir preget av Morgoths hat, han hater dem fordi de er Húrins barn, Húrin som våget å utfordre ham. Glaurung, Morgoths tjener, styrer Túrin og Niënors skjebne, og Morgoths forbannelse blir til slutt oppfylt.

Omtale fra forlaget

Episk fortelling om striden mellom Morgoth og alvene i Det første tideverv, om dragen Glaurung mot Húrins etterkommere Túrin og Niënor, om ondskapen mot de gode kreftene. Det er en episk fortelling om striden mellom Morgoth og alvene i Det første tideverv, om dragen Glaurung mot Húrins etterkommere Túrin og Niënor, om ondskapen mot de gode kreftene. Tolkien begynte å skrive på Beretningen om Húrins barn rundt første verdenskrig. Han jobbet konstant med manuskriptet, som utviklet seg til å bli hovedverket i hans senere tekster om Midgard. Han rakk aldri å bli helt ferdig, og man fryktet at Húrins barn for alltid skulle være blant Tolkiens ufullendte fortellinger. Men takket være møysommelig og utrettelig innsats fra sønnen Christopher, av Tolkien selv utpekt til å være hans litterære arving, foreligger nå endelig Húrins barn i komplett versjon.Med forord, innledning, note om uttale, tillegg og liste over navn utarbeidet av Christopher Tolkien, og med fantastiske illustrasjoner av Alan Lee.

Bokdetaljer

Forlag Tiden

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205371057

EAN 9788205371057

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 296

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

23 28 26 7 2 0

Bokomtaler

Hurins barn er en bok av J. R. R. Tolkien (1892- 1973) utgitt i 2007, over tre tiår etter Tolkiens død. Hurins barn er et av Tolkiens verk som aldri ble ferdigstilt i forfatterens levetid og det er takket være hans sønn, Christopher Tolkien, og hans  møysommelige arbeid med å gjøre verket ferdig at denne utgivelsen i det hele tatt har vært mulig.

Hurins barn er en episk fortelling som kretser rundt Turin Hurinssønns bedrifter og foregår i det første tideverv i Beleriand. Det er en mørk bok og har krigen mellom Morgoth og alvene som bakteppe. Et sentralt tema er forbannelsen som er lagt på Hurins slekt av Morgoth og som får konsekvenser for Turin og de han er glad i. Det er ingen lykkelig bok, men en bok full med tvil, håp og håpløshet i en tid da mørke krefter står sterkere enn de gode. Jeg anbefaler den sterkt, men det er kanskje ikke den av Tolkiens bøker man begynner med. Har du ikke lest noe av Tolkien før anbefaler jeg at du først begynner med de mer kjente Hobbiten og Ringenes herre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boken ga meg litt av den spennende god-følelsen jeg fikk den gangen jeg leste Ringenes Herre bøkene. Meget god bok som jeg vil påstå historiemessing holder jevnt høyt nivå.Lest på engelsk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men akk! Jeg mistet lysten på kamp og strid, for jeg hadde sett nok av sår og spilt blod; og jeg fikk lov til å dra tilbake til skogene jeg lengtet etter. Og der fikk jeg skaden min; for en mann som flykter fra det som skremmer ham, kan finne at han bare har tatt en snarvei for å komme det i møte.

Sador, også kalt Labadal(som betyr hoppefot) forteller til Túrin.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

La dagene som ikke er kommet være. Dagen i dag er mer enn nok.

Sador.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som står i bokhylla mi og venter på å bli lest...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

..... ja. Måtte gudane vite kvar pengane kom frå.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ufullendte fortellinger om Númenor og Midgard" av J.R.R. Tolkien
 • "Volund Smed fra Store Skauby" av John Ronald Reuel Tolkien
 • "Eigil Bonde fra Heim" av John Ronald Reuel Tolkien
 • "Rundtomrask" av J.R.R. Tolkien
 • "Ung vår - en forløper til tidshjulet-serien" av Robert Jordan
 • "Det mørke tårn V - ulvene" av Stephen King
 • "Silmarillion" av J.R.R. Tolkien
 • "Drømmenes kniv - tidshjulet ellevte bok" av Robert Jordan
 • "Dolkenes vei - tidshjulet åttende bok" av Robert Jordan
 • "Kaosets herre - tidshjulet sjette bok" av Robert Jordan
 • "Vinterens hjerte - tidshjulet niende bok" av Robert Jordan
 • "Den gjenfødte dragen - tidshjulet tredje bok" av Robert Jordan
Alle bokanbefalinger for dette verket