Har ennå ikke klart å lese den ferdig. Mye å holde styr på, så krever nok en gjennomlesning eller to for å få glede av den. Sommerferie-prosjekt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 16 svar.

Jeg husker jeg syntes den virket tung i begynnelsen, men etter ei stund kom jeg inn i den, og da ble den riktig så interessant, og jeg ville vite mer... Fantastisk bok. Er veldig glad for at jeg leste den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg leste denne over en sommerferie for noen år siden, noe jeg tror var lurt. Spennende bok, skrevet i lik stil som Snorresagaene. Det er jo ment som en religiøs/historisk tekst, og derfor er den også svært vanskelig. Må nok være Tolkeinfan i utgangspunktet for å komme seg igjennom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er en vakker bok (synes Tolkien har en måte å skrive på som bare oser skjønnhet og fred), men må innrømme at jeg ikke leste veldig langt. Har prøvd et par ganger, men det blir litt for tungt for meg å lese, sikkert fordi det er en religiøs/historisk tekst som du sier. At hele religionen og "verdenshistorien" ble til i en manns fantasi er bare fantastisk. Imponert og glad for at det er folk som leser og nyter Silmarillion:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Ja, det er nesten som man må ta notater underveis for å holde oversikten:) Er fryktelig glad i Tolkien og Ringenes herre, så jeg vil gjerne ha med meg både Silmarillion og Hurins barn. Alle bøkene hans krever konsentrasjon over tid, så jeg tenker den blir med i kofferten i sommer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leste Ufullendte fortellinger etter Silmarillion, og følte etterpå at jeg fikk et helt nytt bilde av Ringenes Herre. Plutselig hang historien sammen på en helt ny måte!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja. Jeg husker at når jeg leste Ringenes Herre før, lurte jeg alltid på hvem Sauron egentlig var. Hva var bakgrunnen hans, hvor kom han fra osv. Ringenes Herre går ikke så veldig i dybden på det, han er bare en ond kraft som liker å gjøre livet ekkelt for folk. Men jeg følte alltid at Tolkein var for grundig til at han bare kunne være slik, det måtte være en større bakhistorie for ham. Så leste jeg Silmarillion, og så forsto jeg så mye mer. Kjempespennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde en periode hvor jeg leste flere av bøkene til Tolkien, og de er så grundige at jeg til slutt at nesten trodde at dette parallelle universet fantes. Tolkiens univers har elementer fra bibelhistorien og eldre gresk og romersk mytologi, og er utrolig fascinerende! Kanskje det faktisk er sant...?:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nydelig bok, å syns det er moro at folk nevner bibelen, for det er å følelsen jeg hadde når jeg leste den sist. Gjorde å den feilen å ta en pause midt i, da detter man litt ut. Kjøpte en nydelig utgave nå, den er ganske stor, men illustrasjoner inni, anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Åh, du burde virkelig se den med illustrasjoner, de er av Ted Nasmith. Boka er litt stor, og mørkegtønt omslag.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, det må du gjøre! Han er så flink han godeste Ted :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

GroStig TChristoffer SmedaassiljehusmorCarine OlsrødBrit HonningsvågAlice NordliHarald KMads Leonard HolvikHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine Sevilhaug