Når sypressene hvisker

av (forfatter) og Kaja Rindal Bakkejord (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.19 (96 terningkast.)

213 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202436681

EAN 9788202436681

Omtalt sted Hellas

Språk Bokmål

Sider 330

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 28 42 14 5 0

Bokomtaler

Nyyyydelig bok. Til å drømme seg bort av....
i hvert fall for de av oss som er glad i Hellas og gresk kultur

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har kommet halvveis i denne boka - og til tross for at jeg elsker Hellas, så kjeder denne boka meg - jeg synes den er så platt og alt for søt, så jeg tror jeg ikke jeg gidder å bruke 'lesetida' mi på denne...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

En koselig familie og kjærlighetsroman fra en øy i Hellas Mange beskrivelser av gresk matlaging og folkeliv Det endte litt brått

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Greece calling! Jeg skal til Korfu om en drøy uke, og som seg hør og bør liker jeg å lese litteratur fra steder jeg reiser til. Jeg sto og bladde i denne boka på butikken nylig, siden jeg visste den var fra Hellas. Og så oppdaget jeg at den til og med var fra Korfu! Må lese, tenkte jeg, og lånte den på biblioteket. Jeg er glad for at jeg lånte den, for dette er ikke en bok jeg hadde ønsket å bruke penger på.
Historien er ganske forutsigbar. Det ligger i kortene at det blir skjær i sjøen i forhold til Daphnes bryllup med amerikanske Stephen på barndomsøya Erikousa i Hellas, der bestemoren, hennes yia-yia bor. Hun treffer en gresk mann på øya, Yianni, som har et meget godt forhold til hennes bestemor. Hun liker ham ikke med det samme, men vi aner at dette endrer seg, og det gjør det. Daphne jobber og bor i New York og er en driftig karierrekvinne med ansvar for lille Evie. Hennes Yia-Yia har blitt veldig gammel, og har i mange år hatt en nådegave med å kunne lytte til sypressenens hvisken, hun får svar og beskjeder gjennom å lytte til den. Hun kan også spå i kaffegrut, og kan alle historiene i gresk mytologi. Vi får fortalt flere spennende myter om Arakne, Ariadne, Persepone, Hades med mer. Øydamene forteller myter til lille Evie så øynene blir store og våte.

Men altså; en helt grei bok, som har sin styrke i gode miljøskildringer, særlig om mat, dufter, mytologi. (mye mat her, les gjerne Beathes blogginnlegg hvor hun har lett opp og linket til matoppskrifter) Stemningen er gresk, og det var det jeg ville ha. Det er også fint å lese når de er på Korfu og vandrer i gatene. Hvordan folket på øya lever og hvor viktig samhold og tradisjoner er for dem, er også interessant og godt beskrevet, men forsåvidt ikke noe nytt. Kontrasten mellom de amerikanske og greske øyverdiene kommer godt frem, men virker kanskje noe stereotype? Det som også er interessant er en historie om øyfolket som gjemte unna jøder for nazistene under 2.verdenskrig, da dette er bygd på en sann historie som forfatteren har ønsket å formidle videre, siden den er lite kjent.
Alt i alt, en ujevn, men grei bok. Jeg delvis kjedet meg og delvis lot meg fange. Språket er tidvis vel mye forklarende og pratsomt. Slutten likte jeg ikke spesielt godt, noe jeg leser at også flere har reagert på. Sånn vil vi ikke at feelgoodromaner skal slutte, altså. Men kanskje er det tenkt en oppfølger?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

grei nok bok, men litt mye greske uttrykk som forvirrer

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det er på tide at du slutter å tenke på livet og begynner å leve det. Ikke tenk - bare lev. Gjør det hjertet ditt sier du skal gjøre, for en gangs skyld.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

For meg vekker virkelig kunst følelser. Kjærlighet,hat, glede, lidenskap, medfølelse, tristhet. Hvilken form den enn innhar, får kunsten deg til å føle noe. Den gjør deg bevisst på at du lever.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enkelte ting forblir i minnet vårt for alltid og vekkes bare til live når vi trenger dem som mest[...]

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Starten på et nytt liv betydde slutten på et annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger , Daphne mou,når vi ikke vet hvilken sti vi skal følge, når vi føler oss fortapt og ikke har noe håp igjen, må vi bare stanse opp og lytte. Noen ganger er redningen der, rett foran oss, og venter på å bli hørt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker som får meg til å le, gråte, føle sinne..ja rett og slett få kjenne på hele følelsesregisteret!! Noen er basert på historier fra virkeligheten, noen ikke. Men for meg er kjernen i en god bok at den vekker sterke følelser i meg, og er så god at det er vanskelig å legge den fra seg.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bøker eg har lest i 2014. Starta litt seint så kanskje noko ukomplett


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Brevet til Stella - roman" av Iona Grey
 • "Flukten til den greske øya" av Patricia Wilson
 • "Den siste perlen" av Leah Fleming
 • "Postkortet - roman" av Leah Fleming
 • "Kjærlighetsprosjektet" av Clare Pooley
 • "Den lange reisen" av Alyson Richman
 • "Fotografens hemmelighet" av Nick Alexander
 • "Eiketreet" av Sofia Lundberg
 • "Huset av støv og drømmer" av Brenda Reid
 • "Netter av sjasmin" av Julia Gregson
 • "Sarah Thornhill" av Kate Grenville
 • "Håp i høstfarger" av Susan Meissner
Alle bokanbefalinger for dette verket