Hvite niggere

av (forfatter).

Cappelen 1993 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.91 (436 terningkast.)

2215 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanen er fortellingen om outsiderne i opprør mot et skinnhellig og selvtilfreds borgerskap. Den skildrer vennskapet mellom fire barndomsvenner og kunstnerspirer, som valgte ekstasen fremfor tryggheten, og fikk eksplosjonen som livsstil - en desperat reise mot undergangen.

Omtale fra forlaget

Romanen er fortellingen om outsiderne i opprør mot et skinnhellig og selvtilfreds borgerskap. Den skildrer vennskapet mellom fire barndomsvenner og kunstnerspirer, som valgte ekstasen fremfor tryggheten, og fikk eksplosjonen som livsstil - en desperat reise mot undergangen.

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 1993

Format Innbundet

ISBN13 9788202144586

EAN 9788202144586

Serie Cappelens storbøker

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 349

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

109 207 96 20 3 1

Bokomtaler

Et signaturverk for sin tid og en ungdomskultur som man skal være relativt moden for å ha tatt del i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lenge siden jeg leste denne. Husker den som vanvittig god ( og ikke minst kul). Må kanskje finne den frem igjen hvis det skorter på nytt lesestoff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lettleselig, seriøs, humoristisk og innsiktsfull

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Veldig god fortelling. Som sagt tidligere denne hadde gjort seg godt som film. Likte den breie dialekten den er skrevet med. Handlet mye og alkohol og dop men man leser mye om menneker mellom linjene takket være den gode skrivngen. Når jeg hadde lest den fremsto den mest som et eksempel på hvor lite som egentlig skal til før alt går galt.
Skal sies at tittelen på boken ikke har hold seg så godt og det kan være direkte farlig å si man leter etter denne boken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Gud skal vite at eplet kan rulle langt fra stammen når bare treet står i en bratt skråning.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Så begynte jeg å lese. For alvor! Jeg lå og leste, jeg satt og leste, jeg sto og leste. Det eneste jeg ikke fiksa, var å lese mens jeg gikk. Jeg ser fremdeles med misunnelse på mennesker som faktisk klarer det . Et menneske som kommer gående ned et overfylt fortau, dypt begravd i en bok - et fantastisk syn, jeg elsker det !

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Og så kom fedrelandssangen "Ja, vi elsker". Så det klirra i vindusrutene. Det var strengt forbudt å bevege seg under denne framføringa, det var en venstreradikal handling i det hele tatt å røre en finger. Vi rørte naturligvis noe aldeles forferdelig. Herregud, vi var tretten, fjorten år gamle, vi hadde krutt i ræva. og Gullberg skulle naturligvis ha med seg alle hundreogfemti versa ! Det var, som enhver kan begripe, ikke til å holde ut ! Likevel holdt vi ut. Dager ble til måneder, og måneder år. Det er helt ubegripelig hva unger kan tåle når de blir tvunget til det.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi spella (poker) med jekk, og potten var stor hele tida. Du legger ikke ned korta i en slik situasjon, med mindre huset brenner, eller Jesus banker på døra og sier han er kommet tilbake.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

...hun var av den typen trassig narkoman som ikke ville lære å svømme. I steden lot hun til å være opptatt av å dykke etter perler på hundre meter dypt vann, og nå nærma hun seg bunnen med kjappe tak og sus i øregangene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her har jeg samlet alle lydbøkene som er blitt anbefalt i en diskusjon om lydbøker.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Inspirert av en morsom tråd på Facebook-gruppen "Hva leser du akkurat nå?" samler jeg her noen utvalgte titler som har farger i seg, og som jeg enten har lest og synes er bra, eller ønsker å lese. Det holder altså ikke å bare være en farget tittel ^^


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her er det litt av hvert! Bøkene kommer litt hulter til bulter, og er ikke rangert. Det er vanskelig å gjenkalle i detalj hva som er årsaken til at jeg husker akkurat disse titlene som leseopplevelser utenom det vanlige. Det hadde absolutt vært plass til flere bøker på lista, og mange av titlene kunne utvilsomt vært bytta ut med andre, jeg ser blant annet at det er altfor få Dag Solstad-titler her. Dette er ikke et forsøk på å lage ei liste over tidenes beste bøker. Hadde jeg prøvd å lage ei slik liste, ville den sett annerledes ut.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

1/5 2010 -> 1/5 2011


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser og har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Natt til mørk morgen - noveller" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Den siste revejakta - roman" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Dronningen sover - fortelling" av Ingvar Ambjørnsen
  • "23-salen" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Dukken i taket - roman" av Ingvar Ambjørnsen
  • "De blå ulvene" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Innocentia park" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Giftige løgner" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Elling" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Jokeren" av Lars Saabye Christensen
  • "Brødre i blodet" av Ingvar Ambjørnsen
  • "Elsk meg i morgen" av Ingvar Ambjørnsen
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver