Hvem er du, Alaska?

av (forfatter) og Stian Omland (oversetter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.88 (282 terningkast.)

664 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

John Greens fantastiske debutroman - nå på norsk!

Før. Miles Halter er ferdig med det trygge livet hjemme. Hele tilværelsen hans har vært et eneste stort fravær av begivenheter, og hans besettelse med berømte siste ord har bare fått ham til å lengte enda sterkere etter "Det Store Kanskje" (Francois Rabelais, dikter). Han reiser til den noen ganger gale og alt annet enn kjedelige verdenen på Culver Creek Pensjonatskole, og livet hans blir det motsatte av trygt. Noen rom bortenfor ham bor nemlig Alaska Young. Den lekre, smarte, morsomme, sexy, selvdestruktive, ute-å-kjøre Alaska Young. Hun er en begivenhet i seg selv. Hun trekker.Miles inn i sin verden, kaster ham ut i Det Store Kanskje, og stjeler hjertet hans. Og så ...
Etter. Ingenting blir noen gang som før.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205454934

EAN 9788205454934

Omtalt sted Alabama

Språk Bokmål

Sider 280

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

82 118 56 19 6 1

Bokomtaler

Endeleg mi fyrste John Green-bok, og eg trur eg skjønnar hypen. Eg er ikkje heilt frelst, men eg er overbevist om at dette funkar, og at han har noko å komma med. Det skjønte eg vel eigentleg før eg las Alaska, men det er jo greitt å få stadfesta positive forventningar, sjølv dei som er litt avventande - for det var eg heldigvis.

Hvem er du, Alaska? handlar om Miles Halter, som flyttar frå Florida til Alabama for å gå på internatskulen Culver Creek. Heime har han ingen vener og er lite populær, og er mest oppteken av siste ord. Han håpar at den nye skulen skal opna døra til noko anna enn livet han lever no.

På Culver Creek møter han Obersten, Takumi og den vakre og fasinerande Alaska. Ho røyker for å døy, har eit heilt livsbibliotek ho vil lesa gjennom og planlegg dei beste skøyarstrekane i skulen sin historie. Miles, som dei andre, fell pladask for Alaska, men når livet plutseleg vert snudd på hovudet står han att med alle spørsmåla. Kva er historien hennar? Kvifor vel ho som ho gjer? Kven er eigentleg Alaska?

John Green ville skriva ein historie om ungdom som opplever tap, sorg og skuld. Men Hvem er du, Alaska? er òg ei historie om venskap og håp, og om at dei siste orda kanskje ikkje er dei viktigaste. Dette var debutromanen til Green, og den vart godt motteken, men den store internasjonale gjennombrotet hans kom ikkje før i 2012 med The Fault in Our Stars (Faen ta skjebnen). Den gjorde at òg hans tidlegare forfattarskap fekk merksemd - vel fortent, spør du meg.

Fyrst publisert her

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Green skuffer ikke. Denne boken var en absolutt og vakker. Jeg er ordløs.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min tredje John Green bok, og nok også min siste.

Det er en grei bok, men samme oppskrift som alle hans andre; det er et før og det er et etter, det er en mystisk karakter, ungdommer som vet alt og ingenting og rampestreker.
Hele boka føles litt som en ungdomsskole-stil; alt skal være så sitatverdig. Slitsomt.

Det er hele tiden en oppbygging til noe som skal skje, feks. en rampestrek. Det er bare det at rampestrekene er ikke så gode som forfatteren vil, karakterene er ikke så dype, de er ikke så mystiske, de er ikke så dumme. Boka er en idé om en spennende ungdomstid, men egentlig er den like spennende som en drøm noen absolutt skal dele med deg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

John Green e'kke til å kimse av. Sår og vakker om lengsel, tap, mot og ensomhet. Denne boka ble jeg forelsket i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok! Det tar litt tid før man kommer inn i den, men den er virkelig verdt det! Berg og dalbane av følelser! Denne boken får deg virkelig til å kjenne på livet!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Thinking that if people were rain, I was drizzle and she was a hurricane.

Godt sagt! (24) Varsle Svar

You spend your whole life stuck in the labyrinth, thinking about how you'll escape it one day, and how awesome it will be, and imagining that future keeps you going, but you never do it. You just use the future to escape the present.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

What the hell is instant? Nothing is instant. Instant rice takes five minutes, instant pudding an hour. I doubt that an instant of blinding pain feels particularly instantaneous.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to wrap my arms around her and sleep. Not fuck, like in those movies. Not even have sex. Just sleep together in the most innocent sense of the phrase. But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating. So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

So, I know that she forgives me, just as I forgive her. Thomas Edison’s last words were: “It’s very beautiful over there.” I don’t know where there is, but I believe it’s somewhere, and I hope it’s beautiful.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Nå er Skam slutt. FOR GODT. Det nekter vi å godta, så her har vi samla en liste FULL av bøker for deg som elsker SKAM.


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Ulike situasjoner som gjør at kjærligheten blir satt på prøve. Fra sykdom, klasseskiller, alder og alt i mellom.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Målet er å lese 52 bøker i løpet av 2014. Hver bok som fullføres legges til listen.
52 bøker ble nådd 8.oktober. Jeg fortsetter å legge til bøker i listen utover de 52 :)


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alle disse bøker som kom inn i mit hjem, lite visste jeg at de skulle forbli uleste... Men i år, dere. I år skal jeg komme meg igjennom en liten brøkdel!

Ingen umulighet, langt i fra, samtlige bøker ØNSKER jeg å lese. Det er et bra utgangspunkt!

Vel. Utenom Silmarillion. Den gir meg akutt angst.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

bøkene jeg leste i 2012


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En overflod av Katheriner" av John Green
 • "Paper Towns" av John Green
 • "Will Grayson, Will Grayson" av John Green
 • "La det snø - én jul, tre kjærlighetshistorier" av John Green
 • "Papirbyer" av John Green
 • "Skilpadder hele veien ned" av John Green
 • "Eleanor & Park" av Rainbow Rowell
 • "Fordelene ved å være veggpryd" av Stephen Chbosky
 • "13 gode grunner" av Jay Asher
 • "Faen ta skjebnen - roman" av John Green
 • "Insurgent (Divergent)" av Veronica Roth
 • "The Perks of Being a Wallflower" av Stephen Chbosky
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver