Himmelstøv

av (forfatter).

Gyldendal 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.25 (24 terningkast.)

67 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Høsten i tiende klasse mister Lucia kontrollen. Foreldrene krangler, bestemoren blir syk, og Lucia er ulykkelig forelsket. Dessuten føler hun seg altfor tjukk. Dette er en bok om spiseforstyrrelser, vennskap og forelskelse, og vi følger hovedpersonens lange vei tilbake til et normalt liv.

Omtale fra forlaget

fin og tett fortelling om et vanskelig tema .; og en vanskelig periode i mange jenters liv Himmelstøv handler om å utvikle spiseforstyrrelser, og om den lange veien tilbake til et liv uten angsten som sjef. Men den er like mye en roman om sårbarhet og drømmer, forelskelse og vennskap, usikkerhet og viljestyrke .; om livet til en helt alminnelig jente .; Lucia, 16 år, som i den kompliserte hverdagen med skole, familie, hobbyer og venner, mister kontrollen og går seg vill.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788205358928

EAN 9788205358928

Språk Bokmål

Sider 174

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 9 4 1 0

Bokomtaler

Lucia går i tiende klasse når hun utvikler en spiseforstyrrelse. Plutselig er det så mye vondt som skjer rundt henne; bestemoren blir syk, foreldrene krangler støtt og stadig, og bestevenninnen blir sammen med Lucias hemmelige forelskelse. Hun blir brått veldig kritisk til sin egen kropp, og det som først begynner med litt uskyldig slanking, utvikler seg til å ta fullstendig overhånd. Lucia tenker at alt blir bedre, om hun bare går ned litt til, og litt til, og enda litt til! Lenge greier hun å skjule problemene for de rundt seg, men så en dag aksepterer hun hjelpen som kommer.

Jeg synes dette var en fin og lettlest bok om spiseforstyrrelser. Den skildrer ungdomslivet på en realistisk og fin måte, og den viser hvordan en slik sykdom fort kan utvikle seg. Den gir ikke et like godt innblikk i sykdommen som Vinterjenter gjør, dette er en lettere versjon som ikke er så ekstrem. Slutten er rørende og full av håp, noe som selvsagt er fint. Jeg ser likheter mellom denne og Vinterjenter - begge jentene har mye å takle hjemme, med fedre som er mye fraværende og kompliserte familieforhold. Alt i alt synes jeg dette var en helt grei bok. Den tar opp emnet på en fin måte og språket er også helt greit. Men den bergtar meg ikke. Skal man lese noe om spiseforstyrrelser, er denne passende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette var en bok som traff meg, og jeg kjente meg igjen i flere ting. Har lyst til å bruke boka i en analyse og lurer på hva deres mening om hvilke språklige virkemidler som blir brukt? Gjentakelse? Sammenligning? Assosiasjon? Språklige bilder?
Mvh Sofie M abrahamson

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (39) Varsle Svar

Oppslagsverk, romaner og biografier om psykiske vanskeligheter og tanker tenkt rundt det, død og harde tider.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Oversikt over bøker lest 2016
I fjor leste jeg 30 bøker, over 8000 sider i år satser jeg på å lese enda mer☺️ Målet er 50 bøker, så får tiden vise hva jeg klarer å slå fjorårets rekord

Hittil har jeg lest 9589 sider hittili år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vinterdansen" av Mariangela Johansen Cacace
 • "Sår" av Mariangela J. Cacace
 • "Flukten fra hverdagen - et liv med bulimi og rus" av Anne Marit Klokk
 • "Himmel og helvete" av Maren Kjeldstad
 • "Hør Napolis sang" av Mariangela Johansen Cacace
 • "Gjennom marg og bein" av Frøydis Alvær
 • "Er du mett, er du feit - en spiseforstyrret dagbok" av Helene S.
 • "Sulten på livet - en historie om spiseforstyrrelser" av Nina W. Palmer
 • "Bare jeg - en dissosiativ identitetsforstyrrelse" av Inger Eggen
 • "Det tause språket" av Birgit Alm
 • "Frå null til no - roman" av Ragnfrid Trohaug
 • "Knust suppe" av Jenny Valentine
Alle bokanbefalinger for dette verket