Sår

av (forfatter).

Gyldendal 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.17 (12 terningkast.)

47 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Katarina er utrolig pen. Guttene på skolen har hengt opp en plakat med bilde av henne, hvor det står Katarina er dritpen! Men noen river plakaten ned og klusser over ansiktet hennes og skriver bitch med store bokstaver. Ingen vil vedkjenne seg å ha gjort det, men Katarina selv er overbevist om at Jentejuntaen står bak. Katarina er glad for at hun har kunsten og hun fordyper seg i maling, slik som Frida Kahlo. Men noen ganger er ikke det nok.

Omtale fra forlaget

En bok om kjærlighet og vennskap. Om sjalusi og selvskading. Og ikke minst -- om kunst Plakaten henger godt synlig, midt på kantineveggen. Den er det første man ser når man åpner døra inn til kantina. Katarina er dritpen!!!Ja, Katta er virkelig pen, så pen at noen av de mest populære guttene på skolen har hengt opp en plakat med bilde av henne. Også er hun smart og flink og alt det der. Men like fort som plakaten kom opp, er den revet ned. Noen har klusset over ansiktet hennes og skrevet BITCH med store bokstaver. Det oser Jentejuntaen lang vei. Ingen påtar seg skylden, men Katta vet at det er Jentejuntaen som har gjort det.Takk og lov har Katta kunsten. Akkurat som Frida Kahlo elsker Katta å male. Og ofte hjelper nettopp malingen henne å glemme de triste tankene som vokser i henne. Men noen ganger er ikke engang det nok ...Mariangela J. Cacace makter gå inn i unge unge sinn fylt av kaos og hun skildrer unge miljøer med troverdighet og innlevelse. I Sår henter hun opp håp og håpløshet, sorg og selvskading.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788205388321

EAN 9788205388321

Språk Bokmål

Sider 137

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 6 2 0 0

Bokomtaler

Katarina er en av de peneste og flinkeste jentene på skolen. Til tross for dette er hun ikke populær blandt jentene. Guttene derimot, digger henne! Hun har en god venninne, Kristin, og så har hun kunsten. Katarina elsker å male, og særlig er hun opptatt av Frida Kahlo. Hun har det fint i sin lille boble, men så sprekker den. Kristin begynner å henge med "jentejuntaen", tre av de slemmeste jentene på skolen. Og så er Martin der, som er så forelsket i henne... Katarina blir sammen med ham, selv om hun egentlig er forelsket i kunstlæreren Mikkel. Hjemme er det heller ikke enkelt. Moren har noe som ligner depresjon til tider, og dermed blir Katarina og lillebroren Theo overlatt til seg selv. Faren kjenner hun ikke.
Når alt står på som verst, finner hun det befriende å kutte opp armene sine, la blodet og smerten flyte.

Boka er helt grei, men jeg skulle ønske forfatteren hadde gått enda mer i dybden i psyken på karakterene som sliter, Katarina og moren. Det blir litt for enkelt og overfladisk. Historien er heller ikke spesielt original. Men det skal sies at om jeg hadde vært yngre (og ikke holdt på med en liste som omhandler barn/unge og psykisk helse) hadde jeg nok elsket den!

For u-trinn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da jeg lånte denne boka på biblioteket så kunne jeg ikke huske hvorfor jeg hadde den på ønskelista mi og for å være helt ærlig så syns jeg den virket dritkjedelig når jeg las bakpå boka og egentlig var den det og. Men det tror jeg var fordi jeg var for gammel for boka. At jeg har tanker i hodet mitt som gjør at boka ikke er så interessante, at jeg og boka ikke er på samme plan.

Men, boka er lettlest, jeg las den ut på en natt. Den gjør vondt å lese. Man kan kjenne på hovedpersonens smerte. Man lever seg inn i den. Den er bra skrevet, ja ekstremt bra skrevet, men likevel er den kjedelig, det må nok være fordi jeg er for gammel, jeg skulle virkelig ønske at denne boka kom ut før den gjorde og at jeg las den før jeg gjorde, for jeg tror det er ei knakende god bok, bare ikke for en jente i min alder.

Jeg gir boka en treer fordi den er så bra skrevet, og jeg så gjerne skulle ønske at jeg las den litt tidligere, for den var veldig kjedelig nå.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som omhandler psykisk helse:

Selvmord, Psykiatri, Psykoser, Tvangstanker, Schizofreni, Angst, Selvskading, Spiseforstyrrelser, ADHD, Rus, Ungdom, Voksne, Barn, Pårørende, Dissosiativ lidelse, Alkohol, Mani, Depresjon, osv


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Jeg har tidligere laget en liste om temaet, men da med "alle" bøker jeg kan finne om temaet. Nå lager jeg en med bare dem jeg har lest.
Den andre listen finner du her: http://bokelskere.no/lister/87203/


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Vinterdansen" av Mariangela Johansen Cacace
 • "Lottie Biggs er ikke desperat, eller Tre uker i det kvinnelige begjærs vold" av Hayley Long
 • "Himmelstøv" av Mariangela Johansen Cacace
 • "Det sultne hjerte - om mat og følelser, tvangstanker og skjulte behov" av Geneen Roth
 • "Gjennom marg og bein" av Frøydis Alvær
 • "Bra 7ke greier" av C. J. Skuse
 • "Gjørmedrømmer - ungdomsroman" av Heidi Linde
 • "Hør Napolis sang" av Mariangela Johansen Cacace
 • "Knust suppe" av Jenny Valentine
 • "Frosker, kyss og falske prinser" av Sarah Mlynowski
 • "Karbondagboka 2015" av Saci Lloyd
 • "Er du mett, er du feit - en spiseforstyrret dagbok" av Helene S.
Alle bokanbefalinger for dette verket