En natt på Melkeveien jernbane

av (forfatter) og Solrun Hoaas (gjendikter).

Communicatio forl. 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.25 (4 terningkast.)

21 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boken inneholder novellene Gauche med celloen, Jordguden og reven, Natthauk-stjerna, Gaupe og eikenøttene og En natt på Melkeveien Jernbane.

Omtale fra forlaget

Kenji Miyazawa (1896 - 1933) presenteres her for første gang på norsk. Han står i en unik posisjon innen japansk litteratur. Over sytti år etter sin død er han mer populær enn noensinne, og han har også de siste årene fått sitt posthume internasjonale gjennombrudd, med oversettelser til de store verdensspråk. I hjemlandet blir han lest av barn, unge og voksne, og hans fabulerende og filosofiske litteratur inspirerer også punkrock-band, skapere av tegneserier og filmskapere innenfor den japanske animasjonstradisjonen anime. Egne livserfaringer preger hans diktning, likeså en sterk buddhistisk overbevisning. Han hadde stor kjærlighet til og respekt for naturen, og et bredt intellektuelt interessefelt, fra astronomi til botanikk og musikk. Han skriver ofte om døden, som for eksempel i sitt lengste verk, "En natt på Melkeveien Jernbane", tittelnovellen i denne samlingen, som ble skrevet etter at hans kjære søster døde. Men denne novellesamlingen får endelig et norsk publikum mulighet til å møte Kenji Miyazawas fascinerende dikterunivers. Boken er innkjøpt av Norsk Kulturråd. Den er oversatt av Solrun Hoaas.

Bokdetaljer

Forlag Communicatio forl.

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788292400456

EAN 9788292400456

Språk Bokmål

Sider 128

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

En liste hvor jeg ønsker å bidra til et bredere filmarsenal av høyere kvalitet. Alternativet er ofte disse moralløse, kulturløse inntrykkmonsterne som løper på band ut fra Ameristan - fryd og gammen, og barn liker å se samme en film gang på gang. Men skal fortellerstil og estetisk stil virkelig begrenses, med den samme slitne historia gang på gang? Og behøver foreldre og ellers interesserte slites gjennom disse? Jeg tror vi har godt av mangfolden av stiler og historier verden rundt, og de bedre moraler fra H.C. Andersen og Æsop.

En noe uferdig liste, men ettersom den begynner å bli noe lang, og at jeg ikke har sett all verden selv, så lar jeg kommentarfeltet samt senere listetillegg gjøre jobben for meg. Litt av poenget med lista var å få større overblikk selv, og det hadde vært fint om noen bidrar med barndomsminnetips og nyere oppdagelser. Håper noen av forslagene mine faller i smak, eller allerede har gjort det.

Det varierer med hva som er skrevet før og hva som er skrevet etter filmene, men det er kun film som regnes blant de beste tegnefilmer. En hel del ikke er tatt med fordi jeg ikke har sett disse, de ikke har vært i tilknytning litteratur, eller simpelt hen at de ikke var gode nok.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Slå tilbake! - selvforsvar mot hersketeknikker" av Elaine Bergqvist
 • "Dommens dag - noveller" av Flannery O'Connor
 • "Gjenferdet av Alexander Wolf" av Gajto Gazdanov
 • "Innsjøen" av Banana Yoshimoto
 • "Erindringer" av Torgny Lindgren
 • "Prinsesse Bari" av Hwang Sok-Yong
 • "Dyr jeg har kjent - historier for ung og gammel" av Cora Sandel
 • "Ett minutts stillhet - fortelling" av Siegfried Lenz
 • "Snø" av Maxence Fermine
 • "Kanelbutikkene og andre fortellinger" av Bruno Schulz
 • "Da katten Findus var liten" av Sven Nordqvist
 • "Atlas over fjerne øyer - femogfemti øyer jeg aldri har vært på og aldri kommer til" av Judith Schalansky
Alle bokanbefalinger for dette verket