Dyr jeg har kjent

historier for ung og gammel

av (forfatter).

Gyldendal 2004 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.22 (9 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp eller selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren skildrer dyr hun har møtt på sin vei gjennom livet. Gjennom disse historiene om dyr fremstår også en underfundig historie om mennesker, og ikke minst en riss til en biografi av forfatteren.

Omtale fra forlaget

Har dyr personlighet? Forfatteren Cora Sandel svarer i denne boka et ubetinget ja. Med kjærlighet og medfølelse, innføling og omsorg skildrer hun dyr hun har møtt på sin vei gjennom livet: hestene (fra barndommens gyngehest med ekte hale, via springske og dovne trøndelagshester til den trauste Tromsø-gampen Osman), den bereiste papegøyen Papen (som kunne snakke på portugisisk og levde et langt liv i familien), kattene (de helt spesielle eksemplarene av arten som krysset hennes vei i Paris og Firenze i tiden rundt første verdenskrig), kanarifuglene Mads og Mette, samt diverse ekorn og en hund i Sverige. Gjennom disse tilsynelatende enkle fortellingene om dyr fremstår også en klok og underfundig historie om mennesker, og ikke minst, et riss til en biografi av denne ellers så sky forfatteren.«. handler, som alle betydelige bøker, om de små ting. Det er en bok om sunkne verdener, et skjønt fragment av en paradisdrøm.»Aksel Sandemose, Friheten 1946«Om Cora Sandel så bara skildrar en gammal papegojas liv, så igenkänner man i dess ruggiga gestalt sin egen tilvaros obotliga ve och man lyssnar underligt berörd till de hesa replikerna, liksom hörde man skriet av sin fångna själ.»Hagar Olsson, BLM 1948Cora Sandel (1880.1974) er et psevdonym for Sara Fabricius. Mest kjent for romantrilogien om Alberte Selmer: Alberte og Jakob (1926), Alberte og friheten (1931) og Bare Alberte (1939), men har også skrevet en lang rekke noveller og Kranes konditori (1945).

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205333079

EAN 9788205333079

Serie Gyldendal klassiker

Genre Klassisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 136

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men nettopp den ungen var familiens begavelse, dens musikalske geni. Slik kan det som bekjent være blandt menneskene også. Særbegavelsen er som barn ofte lite for sig og har det ikke lett i hverdagslivet, hverken mellem jevnaldrende eller mellem de voksne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da Papen skulle komme, skrev far at han hadde med sig to apekatter og en papegøye. Apekattene, stakkar, døde underveis til mors usigelige lettelse. Vi barn så det anderledes. Jo større menasjeri vi hadde fått i huset, jo bedre.

(Papen er navnet på papegøyen som forfatteren forteller om.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Før natten skulde Allie som alle velstelte hunder ut og gjøre en liten ting. Blix tok den under armen og slapp den ned utenfor, i lysringen fra den åpne døren.
Det er ikke så lett for oss andre heller å gjøre denslags på kommando. Vi forstod nok allesammen Allie, når den straks gav sig til å svinse omkring i gresset, snuse geskjeftig på ditt og på datt, og ta det hele som en liten tur i det fri for turens skyld.
På den andre siden var kveldene kalde alt. Blix vilde gjerne inn igjen i lyset og varmen. Vi kunde høre ham si: Skynd dig og gjør det nå da, din fillehund, din skitthund. Det betød i fri, men absolutt riktig oversettelse: Elskede, deilige lille dyr, som jeg er så svak for at det til enhver pris må skjules, forsøk nå om du ikke kan få det til da.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er begynnelsen på en liste; noen av bøkene er lest, noen skal leses mens andre er jeg nysgjerrig på.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Figurer på mørk bunn" av Cora Sandel
 • "Katteblikk" av Siri Martinsen
 • "Vårt vanskelige liv" av Cora Sandel
 • "Den gåtefulle Joronn Sitje - om Afrika, kunsten og kjærligheten" av Gry Iverslien Katz
 • "Den utrolige reisen" av Sheila Burnford
 • "Mirror, mirror" av Cara Delevingne
 • "1001 katt - myter, eventyr og folketro" av Tor Åge Bringsværd
 • "Katten - atferd og velferd" av Bjarne O. Braastad
 • "Verdensreligioner i Norge" av Knut A. Jacobsen
 • "Kampene - et portrett av Kim Friele" av Ola Henmo
 • "Bebo - roman" av Anne Helene Guddal
 • "Da du forsvant" av Iben Sandemose
Alle bokanbefalinger for dette verket