Jenta som dykket inn i jordas indre

av (forfatter) og Kristina Solum (gjendikter).

Aschehoug 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.64 (28 terningkast.)

82 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Isabelle har arvet søsterens tunfiskfabrikk i Mazatlán i Mexico. Når hun ankommer stedet oppdager hun en liten vanskjøttet jente som har familiens grønne øyne. Hun døper henne Karen og viser henne at hun har en plass blant menneskene. Karen har en egen forståelse for naturen, havet og dyrene, og tunfiskene er hennes beste venner.

Omtale fra forlaget

Isabelle drar tilbake til Mexico for å overta familiens tunfiskfabrikk etter at søsteren hennes er død. Gjemt i det forfalne huset i byen Mazatlán på Mexico-kysten finner hun en vanskjøttet og fortvilet jente. Isabelle forstår at det må være søsterens ukjente datter. Takket være Isabelles kjærlighet og utholdenhet lærer Karen, som blir jentas navn, å snakke, lese og skrive. Det eneste stedet Karen kjenner seg trygg, er i vannet blant fiskene. Og snart viser det seg at hun har enestående evner - noe som fører til stor fremgang for tunfiskfabrikken. "Jenta som dykket inn i jordas indre" ble solgt til 30 land allerede før utgivelsen.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788203214493

EAN 9788203214493

Omtalt sted Mexico

Språk Bokmål

Sider 251

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 16 8 2 0 0

Bokomtaler

vakker bok om det å være litt annerledes. fengslende, og herlig å lese, ike noe utenomsnakk. usentimental og litt "brutal" .anbefales

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nokre bøker er so gode at du plutseleg skjønar kvifor du les bøker. Dei berre gir deg den kjensla av at dette er heilt fantastisk bra - utan at du eigentleg kan setje ord på kvifor. Historia om du ser den sakleg utanfrå er ikkje fantastisk, og eigentleg skulle du tru at dette ikkje var ei bok for deg
Jenta som dykket til jordens indre er i denne kategorien. Karen vert arva saman med ein tunfiskfabrikk i meksiko og vi får fylje Karen sin veg gjennom livet. Karen er i tillegg autistisk og manglar ein del mellommenneskelege trekk som vi verdsett ganske høgt i samfunnet. Handhelse til dømes. Eller bruken av metaforar. Koble på ein lettare konkurrsramma tunfiskfabrikk som denne autistiske, sosialt vanskelegstillte personen so blir det ganske mange festlege situasjonar.

Alikevel er dette ikkje ei bok til å flire av. Det er synet Karen har på verda som er fasinerande og spanande. Vi får verkeleg ta del i hennar verd, korleis ho oppfattar den, seg sjølv og alle andre (som vel strengt teke lev i ei anna verd). Det er utruleg fasinerande og få sjå korleis ho oppfattar ting som vi finn heilt daglegdags som merkeleg og utruleg og gjer at eg som lesar tenkjer nytt om heilt vanlege ting.

Karen lev i noet, og har ingen fantasi og ser ikkje noko poeng med å gå å tenkje på det som skal skje. Difor brukar ho alle sansar til å oppfatte kva som skjer her og no - litt mindfullness på ein enkel og artig måte eigentleg.

Språket er rivande godt , med snert og humor (om enn ufrivillig....?) og gir eit driv i lesinga. I tillegg er oversettinga god, og kombinasjonen god forfattar og god oversettar er jo som regel ein vinnar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

en anderledes bok- mye å tenke på vet ikke helt hva jeg skal si , mange "spennende setninger og passasjer" Et spesielt godt sitat s 135 "..og det de ikke var kritiske til, var de misunnelige på".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Isabelles søster er død. Nå er Isabelle eier av en tunfiskfabrikk i Mazatlán i Mexico. Da hun ankommer fra California, er hun ikke forberedt på at det også følger med en skadeskutt jente. En jente som ikke snakker, og som trives best i vann - naken. Isabelle bretter opp ermene, gir jenta navn, Karen, og begynner så på prosessen å lære Karen å snakke, og å oppføre seg menneskelig. For Karen forstå dyr bedre enn mennesker, og hennes beste venner er tunfiskene. Hva skjer med Karen når hun etterhvert skal føre arven videre? Klarer hun å forholde seg til andre mennesker på en tilnærmet normal måte?
Karen er bokas fortellerstemme, og hun ser på verden på en helt ny måte. Gripende, morsom og melankolsk, men litt for sær til å kommer lenger oppover på skalaen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

.......

 1. Jeg vet at Jeg bare vet det Jeg vet, og det Jeg ikke vet, som er uendelig mye mer, er Jeg sikker på at Jeg ikke vet.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Plommetreet - roman" av Ellen Marie Wiseman
 • "Owitas hage - en sann historie om grønne fingre og et uventet vennskap" av Carol Wall
 • "Julens ni liv" av Florence McNicoll
 • "Jeg vil ikke dø alene" av Gil Courtemanche
 • "Glitre - roman" av Marit Opeide
 • "Sommerfugl i lenker" av Zinat Pirzadeh
 • "Endetid" av Minette Walters
 • "Vi trenger nye navn" av NoViolet Bulawayo
 • "Is" av Ulla-Lena Lundberg
 • "Snille hunder kommer ikke til Sydpolen - roman" av Hans-Olav Thyvold
 • "Sanger om våpen" av Jennifer Clement
 • "De ubudne gjestene" av Sadie Jones
Alle bokanbefalinger for dette verket