En liste hvor jeg ønsker å bidra til et bredere filmarsenal av høyere kvalitet. Alternativet er ofte disse moralløse, kulturløse inntrykkmonsterne som løper på band ut fra Ameristan - fryd og gammen, og barn liker å se samme en film gang på gang. Men skal fortellerstil og estetisk stil virkelig begrenses, med den samme slitne historia gang på gang? Og behøver foreldre og ellers interesserte slites gjennom disse? Jeg tror vi har godt av mangfolden av stiler og historier verden rundt, og de bedre moraler fra H.C. Andersen og Æsop.

En noe uferdig liste, men ettersom den begynner å bli noe lang, og at jeg ikke har sett all verden selv, så lar jeg kommentarfeltet samt senere listetillegg gjøre jobben for meg. Litt av poenget med lista var å få større overblikk selv, og det hadde vært fint om noen bidrar med barndomsminnetips og nyere oppdagelser. Håper noen av forslagene mine faller i smak, eller allerede har gjort det.

Det varierer med hva som er skrevet før og hva som er skrevet etter filmene, men det er kun film som regnes blant de beste tegnefilmer. En hel del ikke er tatt med fordi jeg ikke har sett disse, de ikke har vært i tilknytning litteratur, eller simpelt hen at de ikke var gode nok.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Litt gammel liste, men L'homme qui plantait des arbres må uansett nevnes. Noe av det beste jeg har sett av animasjon, og fullstendig nydelig på alle vis. Basert på en novelle av Jean Giono.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Listen fornyes så snart den kommenteres. (og den ble "godt sagt" av noen andre så snart du tipset). Det var bare trivelig og behjelpelig! Jeg har lagt den til listen, og skal se å få tak i filmen. Nå som de har gått litt tid må jeg se om jeg finner noen ekstra godbiter som ble oversett i første omgang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den finnes lett tilgjengelig bl.a. på youtube, så det burde være en smal sak å få sett den for de som måtte være interessert. Dessuten finnes den i to utgaver, en fransk- og en engelskspråklig, så språket burde vel ikke være til hinder for de fleste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

CecilieEllen E. MartolMarianne  SkageMads Leonard HolvikPi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserTove Obrestad WøienFindusHanne Kvernmo RyeBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaRufsetufsaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli HagelundDemeterFride LindsethBjørg L.