En jegers dagbok 1

av (forfatter).

Solum 1995 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (7 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken utkom i bokform i 1853 etter å ha blitt trykket som enkeltfortellinger i et tidsskrift siden 1847. Her synliggjorde Turgenjev den kreftbyll som livegenskapet utgjorde i det daværende Russland. Livegenskapet ble avskaffet i 1861. Gjennomgangsfiguren i de noen og tyve skissene, forfatterens nødtørftig kamuflerte alter ego, streifer rundt i skogene og steppeområdene i sine hjemtrakter og observerer og nedtegner portretter av mennesker han møter, såvel hovmodige adelsmann som simple leiearbeidere. Hele tiden veves skiftende naturinntrykk inn i de ofte enkle historier jegeren hører.

Bokdetaljer

Forlag Solum

Utgivelsesår 1995

Format Innbundet

ISBN13 9788256009930

EAN 9788256009930

Serie Turgenjev, I. Utvalgte verker 1-4 (2)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 1800-tallet

Omtalt sted Russland

Språk Bokmål

Sider 254

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 1 0 0 0

Bokomtaler

En noe omstendelig bok, av og til litt snakkete, men karakterskildringene og særlig naturbeskrivelsene er ikke bare pålitelige, men utrolig presise, og fordi presise, også vakre. Enhver som har vært nær dyr eller vært ute i skumring eller daggry vil sette stor pris på Turgenjev. Terningkast fem er i grunnen alt for svakt fra meg. Det "snakkete" i boka er passasjene og samtalene som går inn på bøndenes kår, og som politisk foregripende for situasjonen i Russland er det egentlig en kvalitet, men en som drar oppmerksomheten bort ifra det jeg selv satte mest pris på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Besteforeldrene mine hadde en stor samling russiske romaner, og som ung pløyde jeg denne samlingen. Uforglemmelig. I vinter har jeg gjenlest mange av dem; derfor denne listen. Dette er ingen skryteliste kjære bokelskere, men forslag til lesning av korte, slagferdige og fantastiske romaner og noveller som garantert beriker livet. Listen er heller ikke lang - noen måtte kuttes ut fordi de ikke finnes i systemet vårt, men en begynnelse?


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar