Besteforeldrene mine hadde en stor samling russiske romaner, og som ung pløyde jeg denne samlingen. Uforglemmelig. I vinter har jeg gjenlest mange av dem; derfor denne listen. Dette er ingen skryteliste kjære bokelskere, men forslag til lesning av korte, slagferdige og fantastiske romaner og noveller som garantert beriker livet. Listen er heller ikke lang - noen måtte kuttes ut fordi de ikke finnes i systemet vårt, men en begynnelse?


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Flott, dette var godsaker for meg, liker å lese russisk litteratur. Har ikke lest alle de du så flott preseneterer men etter hvert skal jeg nok sette av tid til de (også).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så hyggelig! Problemet kan være å anskaffe bøkene. Får vel fortelle at jeg arvet den russiske boksamlingen etter besteforeldrene mine. Andre har jeg skaffet på dels antikvariat, dels loppis. Fortelleren jeg absolutt ville ha med, men ikke fikk med, er Maxim Gorkij - jeg har en bok som heter "Fortellinger" rett og slett, utgitt på Pax i 1973. En annen Gorkij-bok jeg har "Spionen" er heller ikke med på noen lister her, og "Barndom" har jeg ikke fått gjenlest, så til tross for at jeg ganske nylig leste Kjetsaa om Gorkij som anbefales i høyeste grad og var begeistret, gikk det ikke. Gorkij kom ikke med. Noen vil kanskje savne Tolstoj, men han er ikke akkurat kjent for å skrive korte fortellinger og røyk ut av den grunn. En liten fortelling eller skal jeg si scene som omhandler Tolstoj er imidlertid tilgjengelig hos Stefan Zweig i "Evige øyeblikk" ... men her merker jeg at jeg bare skravler i vei. Beherskelse? En kunst, kjære venner. Men ganske umulig når man brenner :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etterhvert har jeg lest og blitt kjent med endel av den eldre russiske litteraturen, men jeg vil ha mer,mye mer.
Det er fascinerende lesning, det gjør at jeg blir bergtatt og forført. En del av de teoriene og definisjonene de kommer fram til på deres tid, gjør at noe av det også kan brukes som rettledning i samfunnet vi er en del av i dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Elisabeth BækkenMarit HøvdeTonesen81Tone SundlandSjavn NvajsBerit B LieSankt YngheadAliceInsaneDolly DuckMartineBjørn BakkenIdaCathrine Marie HansenThina NordtveitAnna-PiaBjørg Marit TinholtTine SundalHilde H  HelsethHildeEllen E. MartolPirelliIngunn STheaJenny Dahl BakkenSverreRade AlmudaffarLisbeth Kingsrud Kvisteningar hEster SHildaBeathe SolbergCaroline H HeitmannLillevikjell kHilde StorkjørrenHilde Merete GjessingHeidiVibekeTanteMamieStrega