Lev Tolstoj

den russiske jords dikter

av (forfatter).

Gyldendal 1999 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.75 (4 terningkast.)

16 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er en biografi om den russiske dikteren Lev Nikolajevitsj Tolstoj (1828-1910). Kjetsaa bygger sin fremstilling på egne og andres forskning, på kilder, dokumenter og arkivstudier i og utenfor dikterens hjemland. Biografien verken svartmaler eller forherliger, men lar alle dikterens storheter og svakheter tre frem. Har litteraturliste og navneregister.

Omtale fra forlaget

«Kort før sin død samlet Tolstoj sine siste krefter og sa til sin eldste sønn: «Serjozja! Jeg elsker sannheten . meget . jeg elsker sannheten .» Ordene sier mye om Tolstojs liv og diktning: Han er aldri falsk mot seg selv og lyver heller ikke for sin leser. «Min fortellings helt, som jeg elsker av hele min sjels styrke og har søkt å fremstille i hele hans skjønnhet, og som alltid var, er og vil være skjønn . det er Sannheten.» Disse ordene fra 1855 ble en programerklæring for hele hans virke som dikter og tenker.» Slik innleder Geir Kjetsaa dette verket om den store russiske dikteren Lev Nikolajevitsj Tolstoj (1828.1910). Kjetsaa bygger sin fremstilling på egen og andres forskning, på kilder, dokumenter og arkivstudier i og utenfor dikterens hjemland. Resultatet er en biografi som verken forherliger eller svartmaler, slik tilfellet ofte har vært i andre Tolstoj-biografier, men lar alle dikterens svakheter og storheter tre frem. Geir Kjetsaa er professor i russisk litteraturhistorie ved Universitetet i Oslo.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 1999

Format Innbundet

ISBN13 9788205264878

EAN 9788205264878

Omtalt sted Russland

Omtalt person Lev Tolstoj

Språk Bokmål

Sider 415

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (0) Varsle Svar