Bokas jeg-person er en tredve år gammel mann som ligger for døden. For at den siste tiden han har igjen skal bli til å holde ut, begynner han å skrive dagbok. Han reflekterer over sitt betydningsløse liv, hvor det eneste som er verdt å minnes er en kjærlighetshistorie det adri kom noe ut av. Han konkluderer derfor med at han har vært et overflødig menneske.

I boka skildres en dyp ensomhet. Hovedpersonen har aldri virkelig stått noen nær, og selv hans "kjærlighetsaffære" kan knapt kalles noe annet enn en ren fantasi. For alt foregår oppe i hans eget hode, og han får ingen korrigeringer fra omverdenen om at han legger for mye i ting andre knapt ville lagt merke til.

Det var en fryd å lese denne novellen, hvor teksten er svært elegant skrevet og historien, tross lite handling, faktisk bygger opp en spenning som gjør det vanskelig å legge den fra seg før siste side er vendt. På tross av det tragiske i historien, er det mye humor mellom linjene.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Reidun SvensliJulie StensethBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAva