Menneska vi møter i desse novellene opplever at det vanlege livet dei lever sklir ubønnhørleg ut. Forfattaren observerer personane sine og livet deira med skarpt blikk. Boka gir eit levande tidsbilete frå den urbane verda. Historiene les ein ikkje som ei samling enkeltnoveller, men som ein roman om ei gruppe menneske som gjennom teksten får liv for lesaren.
Novellene i Eg vil at nokon skal vente på meg handlar gjerne om når livet blir rota til. Nokre er vittige, nokre kjærlege, andre tragiske og skremmande. Det kan vere eit kjærleiksmøte som går i vasken på grunn av ein mobiltelefon, den siste ultralyden som ikkje viser teikn til liv, eller når pappas tjuvlånte Jaguar møter villsvin nattestid. Billigbokutgåve. .Det er fortellinger til forlystelse og fortellinger til ettertanke. Måten de er fortalt på, sitter som et skudd. Anne Cathrine Straume, NRK.
Forlag Samlaget
Utgivelsesår 2005
Serie Samlaget noveller
Jeg leste denne boka da den kom ut og syntes den var verken eller. Så tok jeg den frem igjen i forrige uke da jeg var for rastløs til å lese en roman, men ville lese og trengte inspirasjon. Og nå elsket jeg den! Energien i språket og overraskende setninger som jeg for ti år siden syntes var kjedelig og meningsløst osv osv, var i dag helt perfekt for meg.
Husker at jeg syntes bl.a Shantaram og Buzz Aldrin også var dørgende kjedelige. Kanskje på tide å prøve seg på dem på ny, for det er tydeligvis en tid for alt.
Liker ikke språket. Bare replikker.
Ypperlig novellesamling, med "Dagsnytt" som en høydare:-)
Ein kan aldri forutsjå. Verken korleis tinga vil utvikle seg eller kvifor dei enklaste ting brått får heilt sinnsjuke dimensjonar.
Look at any pregnant woman: You think that she's crossing the street or that she's working or even that she's talking to you. Wrong. She's thinking about her baby. She'll never admit it but not one minute goes by in those nine months that she's not thinking about her baby.
Hundrevis av svart-kvitt-foto som ikkje viste anna enn hendene mine. Hendene mine på gitarstrengar, hendene mine rundt mikken, hendene mine langs kroppen, hendene mine som kjærteiknar folkemengda, hendene mine som trykker andre hender i kulissane, hendene mine som held ein sigarett, hendene mine som tar på ansiktet mitt, hendene mine som skriv autografar, dei febrilske hendene mine, dei bønfallande hendene mine, hendene mine som slenger kyss og hendene mine som stikk sprøyter. Store og magre hender med blodårar som små elvar.
Eg vil gå dit i jeans. Verken meir eller mindre. Den gamle 501-en min, ti år gammel, vellagra, stone washed med sine koparnaglar og den raude etiketten på høgre rompeball, den som har tatt til seg mi form og mi lukt. Vennen min.
Og rompene til serveringsdamene som blir listeførte, nummererte og gjort kjende, betre enn i Michelin-guiden. (Dei kaller den Micheline-guiden.)
Jeg ba om forslag til gode novellesamlinger og bokelskerene kom med mange gode forslag. Her er en liste over de novellesamlingene som ble anbefalt :)
Kjørte tilfeldigvis forbi Lysejordet skole og såg at der var loppemarked i dag. Med en kone som gav meg et kvarter og med hundre kroner i lomma bestemte jeg meg for å ta de første ti bøkene jeg fant og stoppe der. I rekkefølge som jeg fant dem.
Klarte ikke av å legge inn to bøker av Nesser, "Koreografen" hans debutbok, og "Flugan och evigheten"
Har endelig fått smaken på å lese (ut) bøker igjen etter mange år der det har vært veldig trått... Har nå permisjon, så har også tid til å lese litt. Her kommer en liste over det jeg har lest så langt siden jeg begynte å lese i slutten av juli.
Om kjærlighet, gjerne fra utlandet. Spesielt flott til å lese på sommeren