Det suser i sivet, eller Hr. Padda fra Paddeborg og vennene hans

av (forfatter), Ernest H. Shepard (illustratør) og Zinken Hopp (oversetter).

Vigmostad Bjørke 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.11 (38 terningkast.)

249 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Om hr. Padda og hans eventyrlige ferd nedover elva. Vi får høre om hans kjærlighetsforhold til biler, hans dristige flukt fra fengselet, kampen mot gangstere, inntrengerne fra Ville Skogen og hans møte med hr. Vann Rotte og hr. Muld Varp.

Omtale fra forlaget

Her er historien om dyrene ved elvebredden. Om hr. Vann Rotte som ikke vet noe bedre enn å ro omkring på sin elskede elv. Om hr. Mold Varp som går seg vill i snø og kulde en sen natt i Ville Skogen. Om Grevling Greve som alltid vet hva som må gjøres, og som kjemper tappert for sine gode venner. Og om Padda - selvgode og uforbederlige Padda - som er fullstendig gal etter alt som går fort, og roter seg opp i trøbbel hele tiden. Det suser i sivet fra 1908 er en klassiker som står seg i generasjon etter generasjon - en eventyrlig og spennende fortelling om dyrene som bor langs elva. Forfatteren, Kenneth Grahame, begynte fortellingen om herr Padda fra Paddeborg og vennene hans på fireårsdagen til sønnen Alistair. Et par år nektet Alistair å dra på sommerferie av frykt for å gå glipp av historiene. Faren lovet å sende ham én historie i posten hver dag, og det var disse brevene som dannet grunnlaget for boka.

Bokdetaljer

Forlag Vigmostad Bjørke

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788241904431

EAN 9788241904431

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

15 16 5 1 0 1

Bokomtaler

Det var historien bak romanen som fristet meg til å kjøpe og lese den. Linkt til et innlegg på bloggen min om boken

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Det bor svært mange i Ville Skogen nå. Det er slik som over alt ellers, noen er snille og andre er nokså slemme, og noen er midt imellom. Jeg nevner ikke noe navn. Det skal alle slags folk for å skape en verden. Men jeg skulle anta at du vet litt om det selv nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I neste øyeblikk satt han ved rattet, han ante ikke hvordan han var kommet dit. Og nå kunne han ikke styre seg lenger. Han tråkket på pedalen, svingte på rattet, tutet med hornet og fòr av sted. Han tenkte ikke på hva som var rett og galt, han satte farten opp. Gatene forsvant under ham, han var ute på landeveien! Han følte han var Padda, Padda som kjørte bil, Landeveiens skrekk. Fartens konge og Motorens helt! De som ikke flyttet seg, fikk angre det! Han sang av glede, og bilen svarte han, syntes han. Milene ble borte, han visste ikke hvor han kjørte hen, han visste bare at han gjorde hva han måtte, og han brydde seg ikke om hva som skjedde etterpå.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (100) Varsle Svar

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

I forbindelse med verdens bokdag 2006 spurte Museum, Libraries and Archives Council (MLA) britiske bibliotekarer hvilken bok alle voksne burde lese før de dør. Her finner du resultatet av undersøkelsen.

Listen hos The Guardian.


Godt sagt! (24) Varsle Svar

Jeg leser p.t. den argentinske forfatteren og litteraten Alberto Manguels A Reading Diary. A Year of Favourite Books. Manguel tar for seg tolv bøker; et par - nei, flaut: kun én - har jeg lest selv, noen andre har jeg i alle fall hørt om, og endelig er det noen jeg hverken har hørt om verket eller forfatteren før. Så for oversiktens skyld lager jeg her en huskeliste over disse bøkene - Manguels lese-dagbok er interessant, og jeg tror det kan være vel verdt å se nærmere på bøkene han skriver om, også!


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Utvalget i denne listen er helt og holdent subjektivt. Jeg leste sikkert også andre ting, men det er disse bøkene jeg husker klarest og som gir meg nostalgiske minner.

Jeg har ofte tenkt over at hvilke bøker som gjør mest inntrykk i barndommen egentlig er ganske tilfeldig på det viset at det ofte kom an på hva som var tilgjengelig. Tenker også at det ikke bare er selve historien som gjør at man husker en bok, men også hvordan man opplevde å lese den, f.eks. når noe ble veldig spennende eller morsomt. Kort sagt hvem man var da man leste den for første gang.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Trollmannens hatt" av Tove Jansson
  • "Den store barnesangboka" av Astrid Holen
  • "Ole Brumm - det er noe som mangler!" av Lisa Ann Marsoli
  • "Pippi Langstrømpe går om bord" av Astrid Lindgren
  • "Lille lord Fauntleroy - roman" av Frances Hodgson Burnett
  • "Rosens navn 1" av Umberto Eco
  • "Frøken detektiv på spøkelsesjakt" av Carolyn Keene
  • "Per Pusling og åtte andre fortellinger" av Astrid Lindgren
  • "Nye spell av Emil fra Lønneberget" av Astrid Lindgren
  • "Meisterdetektiven Blomkvist" av Astrid Lindgren
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver