Jeg leser p.t. den argentinske forfatteren og litteraten Alberto Manguels A Reading Diary. A Year of Favourite Books. Manguel tar for seg tolv bøker; et par - nei, flaut: kun én - har jeg lest selv, noen andre har jeg i alle fall hørt om, og endelig er det noen jeg hverken har hørt om verket eller forfatteren før. Så for oversiktens skyld lager jeg her en huskeliste over disse bøkene - Manguels lese-dagbok er interessant, og jeg tror det kan være vel verdt å se nærmere på bøkene han skriver om, også!


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 11 svar.

Hvilken bok leser han i januar?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest Wind in the Willows og Morels oppfinnelse. Ser at sistnevnte ikke er så kjent, men kan trygt anbefale den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er dere to som anbefaler "Morels oppfinnelse" - du og Alberto Manguel, altså! Skal være på utkikk etter boken, takk skal du ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Anbefaler også boka "Bibliotek om natten" av samme forfatter. Mange lesetips der også så man oppdager store hull i sitt egen "lesehistorie". Manguel har fått meg til å lese Goethe og andre klassikere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt tips! Jeg skriver meg det bak øret. Gode bøker om bøker er ofte det som skal til for at man får inspirasjonen til å lese klassikere - ELLER oppdage fullstendig ukjente godbiter.... Jeg kan anbefale tilbake to bøker til i samme sjanger: Nick Hornby: The Polysyllabic Spree og Susan Howard: Howard's End is on the Landing. A Year of Reading from Home..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oh dear, bare Don Quijote som er lest, og de fleste andre har jeg ikke hørt om, bortsett fra Goethes Wahlvervandtsschaften. A Reading Diary settes herved umiddelbart på ønskelisten. I tillegg benytter jeg sjansen til å anbefale Manguels The Library at Night for dem som nyter bøker med alle sanser...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skjønner at "The Library at Night" må sjekkes ut, ja! Jeg har fra før av Manguels "A History of Reading" (til og med i to eksemplarer, fordi jeg av og til mister oversikten over hva jeg allerede har "på lager"...), så nå er det på tide å få lest den også. Nick Hornby og Susan Howard har også mange bra "boktips" i sine bøker (se lenker i post ovenfor) - de to koste jeg meg veldig med da jeg leste dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har bare lest The Sign of Four, Wind in the Willows og Don Quijote, men nå fikk du meg sannelig til å få lyst til å lese A Reading Diary! Takk for tipset ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men du leder STORT i forhold til meg, i alle fall! Jeg er halvveis i A Reading Diary - og jeg vil tro at du også kan ha sansen for den, ja, så velbekomme! :-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er jeg på mer eller mindre ukjent grunn. "Kim" av Kipling har jeg ulest i bokhylla. Boka til Margareth Attwood har jeg ikke hørt om, den heter "Gjennkjennelse" på norsk og er fra 1978(har googlet), har lest bøker av henne men ikke denne.
"Den skarpsindige..." står på skal lese lista, har ikke kommet lengre.
Flott du laga denne lista, kjekt å "glane" på ukjente bøker som har fått slik omtale

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er veldig glad i "bøker om bøker" - har oppdaget litt av hvert av bra lesestoff på den måten. I Manguels bok var det litt av hvert å oppdage, ukjent grunn for meg også, som du har sett! Manguels bok er verdt å sjekke ut, hyggelig om listen her virker appetittvekkende på deg også! :-D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tove Obrestad WøienStig THarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H HoelIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAva