Bibelen

Den hellige skrift

Det gamle og Det nye testamentes kanoniske bøker

Norsk bibel 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.21 (113 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp bøker hos haugenbok.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Har ordforklaringer, tidstabell, kart og oversikt over kirkeårets tekster.

Bokdetaljer

Forlag Norsk bibel

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788252048759

EAN 9788252048759

Språk Bokmål

Sider 1478

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

80 12 13 4 1 9

Bokomtaler

leser vel for lite men .... når en leser angrer en ikke på det :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Duger ikke en gang som eventyr. Helt ufattelig hvor mye jævelskap og sorg ei enkelt bok har forårsaket. Bibelen og Koranen er ondskapsfulle bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boken med stor B - Den hellige Skrift

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Bedre å bo i et hjørne på taket enn med trettekjær kvinne i felles hus (Salomos ordspråk)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Som epler av gull i skåler av sølv er et ord talt i rette tid (Ordsp).

Godt sagt! (10) Varsle Svar

«Og dere,» spurte han, «hvem sier dere at jeg er?» Da svarte Simon Peter: «Du er Messias, den levende Guds Sønn.» (Matt 16)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Hovmod fører et menneske til fall, men den ydmyke vinner ære. (Ordspråk 29,23)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Lik en som drar i ørene på en hund,
er den som kommer forbi
og hisser seg opp over en trette
han ikke har noe med.
Ordsp. 27.17

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Newsweek har laget en metaliste av bl.a. Modern Library, the New York Public Library, St. John's College reading list, Oprahs liste. En spennende liste som kanskje kan være rettesnor for hva man skal komme seg gjennom av klassikere. Listen finnes her: http://www.newsweek.com/id/204478.


Godt sagt! (37) Varsle Svar

Dette er første del av Harold Blooms mye omdiskuterte utvalg av vår litterære arv. Til inspirasjon eller frustrasjon? Den rommer i det minste mange gode og matnyttige titler-! Hvor mange har du lest?

Om "The Theocratic Age" (2000 f.kr. -1321 e.kr.) skriver Bloom:
- - - Since the literary canon is at issue here, I include only those religious, philosophical, historical, and scientific writings that are themselves of great aesthetic interest. I would think that, of all the books that are in this first list, once the reader is conversant with the Bible, Homer, Plato, the Athenian dramatists, and Virgil, the crucial work is the Koran.

Link til boken her på Bokelskere.no.

Jeg kommer til å legge ut de gjenværende delene av kanonen i løpet av julen.


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker som befinner seg i bokhyllene mine, men som jeg har store problemer med å erindre hvordan har havnet der i første omgang.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Rangering fra 1 til 100. 138 anonyme medlemmer stemte på bøkene. Samlet 3. april 2014.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Gjennomgang av etterlikningens utvikling, hvor hver periode/forfatter, ved sitt geni, utvikler en metode som gir arvtakere, eller er et viktig sidesprang i slektskapet, eller står som kontrast til hvordan den nye kunst brillierte i det gitte anseende. Litteraturen som bidrag til forståelse og framgang. Fremveksten av den europeiske form for realisme, en seriøs fremstilling av samtiden(es) virkelighet på bakgrunn av en konstant foranderlig historisk bevegelse.

Boka ender med genier som Proust og Virgnia Woolf. Deres stilopphav kan man spore tilbake igjen til antikken, hvor de første påviselige frø ble sådd - om det så var i Det gamle testamentet, eller annensteds. Deres bidrag er like mye geniets, da det er nyskapende i sin etterlikningsmetode, og hva det ser å etterlikne.

Dette er også et svar til spørsmålet som sirkulerte for noen måneder siden: hvorfor og hva er kvalitetslitteratur, og hvorfor velger noen å lese klassikere foran andre andre, mer moderne bøker? Slike diskusjoner som sirkuerte rundt definisjon av mote og kommersialisme (to vidt forskjellige begrep). Selv om de mer subtile poeng gjerne krever en viter for å poengtere - noe jeg ikke er og ikke forsøker på - ligger det kanskje i leserens bevissthet der som en kjent ukjent, at det er noe "i visse klassiske", som man ikke får mettet i bøker som har andre intensjoner enn å først være Sann (, så appell).

Derfor er mitt svar: visse klassiske bøker, ofte de som følger i tradisjoner, er store i stil og har en viss intensjon, og svarer intensjonen godt. Moderne bøker har en annen intensjon, og kan svare disse intensjoner godt; de svarer til det moderne leser søker. En kommersialistisk bok etterlikner markedets topper, og bruker slibrige triks, lages etter mønster som først og fremst ønsker å selge: den kan gjøre dette bedre eller dårligere, og er etter mitt skjønn den moderne lav litteratur. En populær bok følger en populær stil, og kan svare stilen bedre eller dårligere. Det finnes alltid moderne stiler. Om femten år(?), har vi kanskje klassikere blant disse stiler også. Forfatteren som "gikk for langt og mettet ut stilen", han nyskapende, og hun enestående dyktige.

Mitt poeng med pop og kommersialisme har ingenting med Auerbach å gjøre. Det beror kun på min gjetting. Så vik ikke Auerbach om du er uenig med meg, noe en del sikkert er. Jeg regner med jeg både kommer til kort og går for langt.

Til sides med det. Her er listen av de høyst betydelige verk i samfunnets, menneskesjelens, minnets, fortellerens, individenes (etc) etterlikningskunstens fremvekst. Utviklingen av en realisme som utgjør én kvalitetslitteratur. Auerbachs Mimesis hører også til listen, på et innfløkt og komplisert vis (som egentlig bunner ut i min søkte viljekraft).


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Heidi" av Johanna Spyri
 • "De elendige" av Victor Hugo
 • "Snorre Sturlasons kongesagaer - stormutgaven" av Snorre Sturlason
 • "Terje Vigen" av Henrik Ibsen
 • "Mormor og de åtte ungene" av Anne-Cath. Vestly
 • "Samlede dikt" av Inger Hagerup
 • "Ole Brumm" av Alan Alexander Milne
 • "Odysseen" av Homer
 • "Ole Aleksander Filibom-bom-bom" av Anne-Cath. Vestly
 • "Garman & Worse" av Alexander L. Kielland
 • "Geitekillingen som kunne telle til ti" av Alf Prøysen
 • "Barna i Bakkebygrenda" av Astrid Lindgren
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver