Besettelse

en romantisk fortelling

av (forfatter).

Pax 1997 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.96 (52 terningkast.)

274 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Roland Michell er assistent på et forskningsprosjekt om den viktorianske poeten Randolph Henry Ash. En dag finner han et brev fra Ash til en ukjent kvinne. Sammen med litteraturforskeren Maud Bailey innleder han jakten på en litteraturhistorisk sensasjon, med konkurrerende litteraturforskere hakk i hel. Boka er filmatisert.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788253018782

EAN 9788253018782

Språk Bokmål

Sider 550

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Booker-prisen 1990

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

17 23 6 5 1 0

Bokomtaler

Litteraturforskerne Roland og Maud jakter på forbindelsen mellom to viktorianske diktere. Hittil ukjente dokumenter ser dagens lys, og kappløpet om å finne sannheten er i gang.

Interessant og spennende, men det blir av og til litt tungt med alle dikt og fortellinger på gammelmodig språk, så litt skumlesing måtte til for min del. Likevel interessant nok til å lese boka ferdig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En murstein av en roman, med handlinger fra fortid og nåtid som snirkler seg inn i hverandre. Til å begynne med syntes jeg boka var litt tung å komme inn i, noe av handlingen var ganske omstendelig - særlig ordlyden i brevene fra de to poetene ble ganske gammelmodig og litt seig å lese, men etterhvert som jeg kom inn i handlingen ble det hele ganske så spennende.

Vi følger to unge akademikere, Maud og Roland som forsker på hver sin poet, Randolph Henry Ash og Christabel LaMotte . Poetene i historien er oppdiktet og det distraherte meg litt til å begynne med, men forfatteren har bidratt med dikt og andre skrivelser fra begge på en meget overbevisende måte.

Det viser seg at de to poetene har kjent hverandre og brevvekslet, noe som har vært ukjent tidligere. Det er derfor svært attraktivt å finne ut av hva som skjedde mellom de to og finne brevene. Det er ikke bare Maud og Roland som er interessert i å få vite historien om Ash og LaMotte og det blir et spennende kappløp om å være først ute med å finne fram til sannheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Man må ikke skrive krim for å skape spenning. Et skjult kjærlighetsforhold er spennende nok. Særlig når det er holdt hemmelig i over 100 år. Leste denne for annen gang. Hva jeg mener om romanen kan du lese om i dette blogginnlegget.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

En stemme fra victoriatiden : «Når jeg tenker på adelskvinner i middelalderen som bestyrte sine hus under korstogene, eller priorinner som ledet store klostre, eller St. Teresa som liten pike som drog ut for å kjempe mot det onde, som George Sands Jaccqes sier, så synes jeg at det er noe vékt ved moderne livsførsel. De Balzac sier at menns nye beskjeftigelse i byene, i forretningslivet, har gjort kvinner til søte og perifere leker, bare silke og parfyme, og fulle av budoarenes intriger og fantasies. Jeg skulle gjerne se flokksilke og oppleve atmosfæren i et budoar – men jeg vil ikke være noe avhengig og passivt vesen hverken der eller noe annet sted. Jeg vil leve og elske og skrive. Er det for meget forlangt? Er en slik erklæring tankespinn?»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Kopieringsmaskinen er en stor demokratisk oppfinnelse", Leonore Stern, litt. professor

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Hvor mange av disse 99 bøkene har du lest?

Er denne like aktuell i Norge, eller er det noen bøker i lista dere absolutt IKKE ville lest?


Godt sagt! (100) Varsle Svar

Denne listen er en reaksjon på Esquires liste.

Bøkene er ikke rangert.

Lenke til den originale listen.


Godt sagt! (11) Varsle Svar

Liste over fleire bøker der titlane er like, spennande å sjå kor mange ein kan kome med. Bidra for all del!


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Bookerprisen (engelsk navn: «Booker Prize for Fiction» og «Man Booker Prize») blir årlig utdelt til den beste romanen skrevet på engelsk og utgitt i Storbritannia (tidligere begrenset til innbyggere i Samveldet, Irland og Zimbabwe). Prisen ble innstiftet av bokhandlerkjeden Booker plc i 1968. For å bevare prisens eksklusivitet velger man ut jurymedlemmer blant kritikere, forfattere og akademikere. Siden 2002 har prisen også blitt omtalt som «Man Booker Prize» for å reflektere at prisen blir sponset av et investeringsselskap, Man Group plc.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har satt opp en deilig liste over bøker jeg GLEDER meg til å lese denne sommeren. Nå venter jeg en baby rundt midten av juni, men det kan vel hende jeg får tid til å lese innimellom slagene... Håper det! :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Flauberts papegøye" av Julian Barnes
 • "Menneskets lodd" av André Malraux
 • "De fortapte spillemenn - roman" av William Heinesen
 • "Verden forsvinner - roman" av Liv Køltzow
 • "Barnas bok" av A.S. Byatt
 • "Sønner og elskere" av D.H. Lawrence
 • "Berlin Alexanderplatz - fortellingen om Franz Biberkopf" av Alfred Döblin
 • "Skam" av Salman Rushdie
 • "Middlemarch - bilder av livet i provinsen" av George Eliot
 • "Brekkukotkrønike" av Halldór K. Laxness
 • "En historie om lesning" av Alberto Manguel
 • "Vargskinnet - Guds barmhjertighet" av Kerstin Ekman
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver