Alt etter havet

av (forfatter).

Flamme 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.31 (16 terningkast.)

29 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Bruno Billiaerts eksemplar av Alt etter havet

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Noorse romans

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Flamme

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788282881906

EAN 9788282881906

Serie (297)

Genre Dystopier

Omtalt sted Årdal

Språk Bokmål

Sider 164

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 6 4 3 1 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Biblioteket i Årdal var lite og sjarmerende. Det var omtrent på størrelse med toalettet på Nasjonalbiblioteket i Russland

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fremskrittene Russland hadde gjort opp gjennom årene, var utelukkende teknologiske. Jeg husket en debatt jeg hadde deltatt i på nettet, om hvorvidt mennesket hadde tatt kontroll over egen evolusjon gjennom den teknologiske utviklingen. Mange mente at ja, siden man nå hadde kartlagt det menneskelige genet og kunne dyrke fram for eksempel vev, organer, hud og negler, var evolusjonen tilsidesatt og kun relevant for de dyrene som måtte lære seg å overleve med de endringene menneskene forårsaket på kloden. Andre, som jeg, mente at det var teknologiens egen evolusjon vi bevitnet, ikke vår. Vi var i ferd med å gjøre oss selv overflødige, og frivillig, om enn ubevisst, flytte oss et trinn ned i næringskjeden.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Som man sier i Russland: Ingenting er mer permanent enn det midlertidige.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hadde fortsatt til gode å se en politimann bortsett fra lensmannen i pølsekøen på Shell, der han med ladd våpen og null våpentrening utgjorde den største trusselen i bygda.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg pumpet jern nesten hver dag. Til å begynne med hadde jeg innbilt meg at det var for å være forberedt, for å ha noe å stille opp med når det smalt, men det var bare forfengelighet det også - når det først smalt, trengte man verken muskler eller utholdenhet, man trengte bare fravær av samvittighet, vilje til å handle, beslutningsevne.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Klokka var rundt ti, solen var på vei ned bak fjellene, og jeg skulle ønske jeg kunne si at det var spektakulært, at det eksploderte i farger, slik jeg visste det var beskrevet så mange steder, slik solnedganger hadde blitt skildret utallige ganger opp gjennom tidene, men i stedet var den blass, nærmest fargeløs, solen gikk ned bak fjellene uten dramatikk, slik den har gjort i millioner av år, helt uten dramatikk, og fordi denne solnedgangen ikke varslet om annet enn at det kom til å bli mørkt, at folk skulle gå og legge seg, nettopp derfor måtte jeg sette meg ned på benken utenfor hotellet og følge den helt til mørket omsluttet fjellene, byen, vannet, hjortene, trærne, meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hvorfor tviholde på en struktur der mennesker føler seg ensomme selv med tre hundre mennesker innenfor rekkevidden av et skrik? Der man ikke gidder å skrike fordi skriket uansett blir overhørt? Her ute i havgapet bodde fem tusen mennesker, og ettersom jeg løp ut og vekk fra husene og snudde meg, småjogget baklengs og speidet innover mot byen, ble jeg mer og mer sikker på at de visste navnet på hverandre, hver og en, og hvis noen skrek, så kom alle sammen løpende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvordan i helvete skulle jeg klare å ta livet av en sånn mann?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var ikke annet jeg kunne gjøre, ikke annet jeg ville gjøre, enn å holde øyekontakten med ham helt til han forsvant tilbake ned i dypet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (50) Varsle Svar

Saknar ein funksjon på bokelskere der ein kan markere når ein anskaffa seg dei enkelte bøkene. Lagar derfor eigne lister fom 2018 for å bøte på dette.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sommerfuglens tyranni - roman" av Frank Schätzing
 • "Regnhegren" av Robbie Arnott
 • "Vår verden er dugg" av Tor Åge Bringsværd
 • "Hvite tårer" av Hari Kunzru
 • "Livet i skogen - roman" av Marie Darrieussecq
 • "Og skipet siglar vidare - roman" av Mads Rage
 • "De opplyste - roman" av Øystein Stene
 • "Et lite skritt for mennesket - fotografier (1985-2018)" av Rune F. Hjemås
 • "Intuisjonisten" av Colson Whitehead
 • "Du og jeg, Alfred - (et tidsbilde)" av Edgar Burås
 • "Tyll - roman" av Daniel Kehlmann
 • "Massemenneske - roman" av Anders Malm
Alle bokanbefalinger for dette verket