Guden

kriminalroman

av (forfatter).

Juritzen forlag 2018 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.51 (138 terningkast.)

284 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tore Halsas eksemplar av Guden - kriminalroman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Norsk Krim /thriller

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Den 10. romanen om lensmann Ole Vik & co. Det er fullt av folk på torget i Fjellberghavn når ordfører Janne Wold går på talerstolen fulgt av politistasjonssjef Marte Mellingen. Midt i folkemengden roper en skingrende stemme: «Allahu akbar!» etterfulgt av tre skudd. På scenen står ingen oppreist, og samtidig starter en serie med godt planlagte bankran. Det blir noen svært dramatiske døgn for politioverbetjent Cecilie Hopen der hun jakter på gjerningsmenn med begjær som vanskelig kan kontrolleres. I de mørkeste skygger trekker en anonym person i trådene. Han er Guden.
Og Ole Vik? I denne romanen får han helt nye utfordringer privat. Dette er en kriminalroman med dramatiske hendelser og sarte menneskelige relasjoner. Guden er Jæger på sitt beste.

Bokdetaljer

Forlag Juritzen forlag

Utgivelsesår 2018

Format Heftet

ISBN13 9788233800390

EAN 9788233800390

Serier Juritzen krim Ole Vik (10)

Genre Politi og detektiver Krim

Språk Bokmål

Sider 493

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

16 61 43 14 4 0

Bokomtaler

Faktisk en litt kjedelig bok av Jørgen Jæger.. Språket hans har aldri vært det helt store, men her er det ekstra lett. Veldig mye politiarbeid og lite "action"..

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne gangen ble det dessverre for langtekkelig og ujevnt. Les gjerne mer her

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her ble jeg skuffet. Vet ikke hvor jeg har det fra, men helt fra starten følte jeg at dette har jeg hørt før... det er en innviklet historie som jeg ikke så løsningen på, men det føles som en omskriving av noe annet.
Jeg forstår hvorfor han ikke er nominert til bokhandlerprisen denne gangen slik som så mange ganger før!

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fantastisk bok! Elsker spenningen i Jægers bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ole Vik møter på harde utfordringer både på jobb og privat ...

Mye å holde styr på
Det fiktive stedet, Fjellberghavn er rammet av terrorlignende hendelser. Under en spesiell feiring, roper noen plutselig Allahu akbar. Folk på scenen blir skutt,og publikum legger på sprang. Ikke lenge etter blir noen minibanker ramponerte. Har alt dette en sammenheng eller er alt tilfeldig? Ole Viks samboer er et av ofrene og hun kjemper for å overleve. Samtidig som Fjellberghavn ikke består av annet enn kaos, må Ole Vik være sterk, og passe på samboerens barn. Hvordan skal han hanskes med alt sammnen, og hvem står bak alt kaoset?

Grådig med spenningsmomentene
Guden er bok nummer ti i rekken om lensmann Ole Vik. Jeg har lest to bøker av Jæger tidligere, og det er; Monster og Fortielsen. Jeg må innrømme at jeg likte begge de bøkene noen hakk bedre. Jægers bøker er stort sett morsomme, lette og har sine spenningsmomenter, men syntes at denne boka var noe slappere i forhold til de andre bøkene jeg har lest av ham. Den mangler rett og slett spenst og energi. Noen synes det er kjedelig å lese om politiarbeid, men det synes jeg er kjempeinteressant. Av og til når jeg ser dokumentarer eller leser krim, synes jeg at politiarbeidet er mer interessant enn selve saken. Hvordan politiet jobber er en interessant prosess. Så det var ikke det som var kjedelig i denne boka. Syntes bare at det var lite driv generelt, noe som er på en måte sjokkerende siden hans tidligere bøker stort sett har hatt et godt driv og virkelig engasjert. Her var det på en måte motsatt virkning Ikke alle aspektene av boka engasjerte eller vekket interesse.

Håper at Jostein får en større rolle etter hvert
Hvorfor Guden var så uengasjerende å lese, er ikke godt å si. Syntes at selve saken var uinteressant i grunn. Selv om det er mye som skjer på en gang var fremgangsmåten i det hele veldig saktegående og lite motiverende. Det hjelper ikke å plotte inn mange hendelser i ulike retninger. Det bidro ikke til høyere tempo eller større engasjement. Det ble istedet enda mer uengasjerende. Men Jæger skal ha ros for at han fremdeles skriver veldig realistisk. Persongalleriet er troverdig og består av forskjellige mennesketyper, og ved siden av Ole Vik har jeg også fått mer sansen for en av hans medarbeider, Jostein som er noe annerledes og som kjører sin egen stil. Man blir godt kjent med ham og man blir stadig nysgjerrig på ham som person. Så håper vi får "se" mer til ham fremover for han er veldig interessant å lese om. Han får folk til å åpne seg opp, enten om de vil det eller ikke.

Det er mye jeg kunne ha skrevet om Guden, men det meste er allerede nevnt. Skulle gjerne ha kommet med en bedre vurdering enn dette og jeg bruker ikke å ha forventninger til bøker for det har en tendenes til å ødelegge. Av og til blir man skuffet uansett. Det er ikke noe man kan gjøre noe med. Guden hadde et godt utgangspunkt, men følte ikke at den hadde den samme energien som i de tidligere bøkene hans. Den var høyst fraværende. Kjekt gensyn med Ole Vik og gjengen, men dette var dessverre skuffende lesing. Håper neste bok i rekka om Ole Vik kommer sterkere tilbake.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En midt på treet bok fra Jørgen Jæger denne gangen. Han har sin helt egne stil, men jeg liker denne "snille" krimsjangeren. Venter på neste bok og håper vi får mer av Ole Vik fremover.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En god krimbok. Jæger har absolutt blitt en favoritt

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Oversikt over leste bøker 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2017


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen av årets gleder og kanskje forargelser.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimbøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Ikke et lik for mye - noveller" av Jørgen Jæger
 • "Hjerteløs" av Jørgen Jæger
 • "Det sorte fåret" av Jørgen Jæger
 • "Skjebnedøgn" av Jørgen Jæger
 • "Dommen" av Jørgen Jæger
 • "Judasskuddet" av Jørgen Jæger
 • "Fortielsen - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Tre minutter" av Anders Roslund
 • "Ridderkorset - kriminalroman" av Jørgen Jæger
 • "Formørkelsen og dens lys - kriminalroman" av Jørgen Brekke
 • "Nattravnen" av Jan-Erik Fjell
 • "Bastarden - en Bogart Bull-krim" av Øistein Borge
Alle bokanbefalinger for dette verket