Pappas prinsesse

av (forfatter).

Publicom 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.61 (80 terningkast.)

180 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kari Borges eksemplar av Pappas prinsesse

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Bøker om alvorlige livserfaringer

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Forfatteren skriver om sin oppvekst med en far som misbrukte henne fra hun var 6 år gammel, og om hvordan hun senere ble arrestert for drapet på sin far.

Omtale fra forlaget

Pappa misbrukte meg fra jeg var seks år gammel til jeg var langt opp i tenårene. Jeg tror ikke han gjorde det av ondskap, jeg tror ikke han gjorde det for å ødelegge meg. Men det var det han gjorde. Ødela meg for resten av livet. Jeg husker at han tok meg med i stallen. Jeg husker han kom inn på rommet mitt. Jeg vet ikke hvor mange ganger det skjedde. Jeg vet bare at det gjorde vondt. Og at det fortsatt gjør vondt. Jeg husker ikke detaljer, vet ikke helt hvordan det gikk til, men jeg skulle senere være med da pappa ble drept med kniv. Jeg hadde en fire år gammel sønn da jeg skal ha angrepet pappa med kniv. Jeg ble arrestert. Jeg ble dømt. Jeg satt i fengsel i mange år. Og i fengsel fikk jeg enda en sønn. I dag bor jeg i et hus i skogkanten. Jeg bor her med mine to sønner. Vi har seks katter og en rottweiler. I et stabbur på tunet bor mamma. Hun stikker innom flere ganger om dagen. Hun er relativt sprek, opptatt av barnebarna sine. Jeg går lange turer hver dag. Til fots eller på ski. I forrige uke så jeg gaupespor.

Bokdetaljer

Forlag Publicom

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788292526644

EAN 9788292526644

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Sigrid Beate Edvardsen

Språk Bokmål

Sider 238

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 12 29 24 6 5

Bokomtaler

En bra og lettlest bok om et viktig tema. Likte veldig godt første delen som besto av dagbokinnlegg og siste delen som var mer "vanlig" bok.
Hoveddelen av boka besto av brev mellom henne og sønnen, og henne og faren til sønnen. Syns det var litt forvirrende da det til tider var lang tid mellom noen brev og lite info i forhold til tekst.
Syns godt at boka kunne vært skrevet enda tøffere. Trodde på forhånd at denne boken ville være mye vondere å lese enn jeg syns den var.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en sterk bok om et viktig tema. Boken har vært mye omtalt i mediene, men boken infridde ikke forventningene. Hun hopper mye frem og tilbake i tid, noe som er veldig forvirrende. Hun skriver greit, men hun går ikke inn i detaljer. Boken virker overfladisk. Det er også i overkant mye brev mellom Sigrid og familien når hun sitter i fengsel, og vi får lite informasjon om hva som skjer mellom brevene. Hun kunne gjerne ha skrevet tøffere, for boken var ikke så vond å lese som jeg hadde trodd, men for all del, det er utrolig sterkt å ha gitt ut noe så personlig. Det er en sterk dame!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en av de sterkeste bøkene jeg har lest og sitter igjen med en sorg innvendig. At en mann kan seksuelt mishandle sitt barn og at staten Norge ikke gjør noe for å stoppe det. Jeg vil ikke fortelle mer for den er verd å lese. Så les denne boken. Etter at jeg hadde lest boken satt jeg igjen med en uggen følelse av utmattelse, kvalme og sorg. Les, les, les!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne Boken er helt utrolig sterk. Noe jeg selv føler er det på en bra måte. Jeg er 17 år gammel jente som har opplevd mye vondt hjemme hos min far selv og etter jeg leste den boka har det hjelpet meg med bedre tanker og veier å gå. Jeg kjenner forfatteren godt pga jeg er venn med elste sønnen hun skriver om også i boka, og sigrid er en utrolig herlig dame som er utrolig flink den dag i dag og jeg menner den boka kan hjelpe andre. Jeg er utrolig fornøyd med denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

For en som har vokst opp med en mor og en far som stadig vekk forsøkte eller truet med selvmord,er det nærliggende å tenke på samme måte.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg kan endelig se annet enn bare mørke.Jeg kan se at vi faktisk har det fint,og at vi kan fortsette med å ha det fint.Mørket er der. Men vi vet hva det er.Vi kan forholde oss til det. Leve med det.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det ble mindre besøk på rommet. Mindre og mindre igjen av pappa. Han visnet, og jeg blomstret, i den grad ei jente som har blitt voldtatt gjennom hele oppveksten kan blomstre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det var bare det at jeg levde for de øyeblikkene hvor han roste meg. Ingen andre steder enn i skiløypa kunne jeg få ros av ham. Ingen andre steder fikk jeg bekreftelsen på at jeg var god nok. Det var derfor jeg ble med. Derfor ble jeg god. På ski.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har vondt i hodet fordi jeg er ganske anspent og stiv i nakken.Hun prater også mye,så da blir det en terapitime også. Jeg forstår nå at jeg har mange slags problemer som er gjemt bort i kroppen. Mange har ligget og gjæret lenge,andre har akkurat blusset opp.Og det er desse som presser på og gjør vondt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Et barns logikk skiller seg fra et voksent.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg merket disse spenningene veldig tidlig. Søsknene mine laget mat og vasket, mamma lå i sengen eller på sofaen. Pappa gikk rundt og klaget. Det var som å få strøm i kroppen når det sto på som verst.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Januar går mot slutten. Snøen ligger bandasjetynt over jordene.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har brukt hele livet på å skjule dette,gjort alt for at ingen skulle vite,men nå var alt forandret.Redselen for at folk nå skulle se meg som svak,var sterkere enn lettelsn ved å bekrefte offentlig at jeg hadde blitt utsatt for overgrep.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er et annet menneske nå enn da jeg ble utsatt for overgrep. Jeg har ansvar for andre enn meg selv. Det er absolutt noe som bidrar til å ta fokus vekk fra den vonde fortida.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er de bøkene jeg har lest i 2017. Boktitler blir lagt inn etterhvert som de er lest.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Liste med bøker jeg har fått anbefalt av andre


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selger både engelsk og norske bøker. Har hatt de liggende ute på Finn lenge, men liten respons. Jeg legger ved bøkene på listen og fjerner de som blir solgt. Enkelte av bøkene er litt forskjellig i forholdt til bokelskere sine bilder. Send PM og jeg kan sende bilder.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i September 2012


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg selger en del pent brukte bøker innbundet og pocket. Er det noe av interesse ta kontakt.
Pris varierer fra 15kr og til 80 kr. Pris kan diskuteres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den beste sommeren - en bok om glede, søskenkjærlighet og om å leve på lånt tid" av Emilia Polbratek
 • "Savnet i Baneheia - drapene som rystet Norge" av Hilde Moi
 • "Jakten på en overgriper - Annetts historie" av Therese Ridar
 • "Ikke si det til noen - historien om et barn, ei bygd og en ordfører" av Jon Gangdal
 • "Martine - jakten på rettferdighet" av Marianne Vikås
 • ""Hun ville jo ikke dø" - historien om Ragnhild" av Siren Henschien
 • "Ei hand å holde i - Odd Kåres kamp mot AIDS" av Vigdis Rabben
 • "Livet etter skuddene - historien om da pappa drepte mamma" av Liselotte Haugsnes
 • "Si at du lyver" av Silvia Henriksdóttir
 • "Voldtatte følelser - og rommet bak virkeligheten" av Hanne Dahl
 • "Broren min - om stoffmisbruk, skuffelser og søskenkjærlighet" av Eline Johnsen Helledal
 • "I heroinens klør" av Wenche Roland
Alle bokanbefalinger for dette verket