2020
Ingen favoritt
Ingen omtale
Omtale fra forlaget
Han kalte seg Krøsus og var psykiatrisk pasient på Dikemark nesten hele livet. «De dreper pasienter her,» er det siste han hvisker før han dør i 1993. En av de få han hadde kontakt med, var lille Julia. I 2002 forsvinner 18 år gamle Julia fra hjemstedet sitt, en liten bygd på Sunnmørskysten. I 2006 skjer det et drap som kaster nytt lys over Julias forsvinning, og over det som foregikk på nervesanatoriet der hun bodde. Kajsa Coren dekket Julia-saken som journalist. Nå får hun en privat forespørsel om å se på forsvinningen på nytt. Hun havner midt i en etterforskning som både omfatter et ukjent Munch-maleri og psykiatriske eksperimenter som ikke tåler dagens lys.
Forlag Aschehoug
Utgivelsesår 2018
Format Heftet
ISBN13 9788203363160
EAN 9788203363160
Serie Kajsa Coren (5)
Genre Krim
Språk Bokmål
Sider 379
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Utdrag fra omtale på bloggen min:
Pasienten er en elegant komponert kriminalroman. Nennsomt vevd sammen i et mollstemt toneleie med et skremmende hovedtema; psykiatri og menneskeverd. Norsk psykiatri har hatt sine alvorlige skudd for baugen opp gjennom historien, slik at det som fortelles her oppleves absolutt troverdig.
Spennende og interessant historie fra psykiatriens verden. Har vært på Dikemark og gått tur på området, så historien bringes litt nærmere når det er fra nærområdet. Kjekt gjensyn med Kajsa Coren, gleder meg til fortsettelsen.
Velskrevet og uhyggelig interessant om psykatri og grådighet. Les gjerne mer i min omtale her
spennende og orginal- boken hopper fra en synsvinkel til en annnen/ eller tredje og det gir den mer dybde og glød enn vanblige krimbøker !!
Der boka ikke virker så spennende så veide den opp med å være interessant.
Trude Teige skriver godt, spennende bok som anbefales!
Spennende plot og noen overraskende vendinger, men det hele faller flatt likevel, trolig grunnet manglende beskrivelser og forklaringer.
Tempoet er på en måte journalistisk slik vi forstår moderne journalistikk og dens krav til tempo og nye vinklinger, og det gjør at leseren aldri får tid og mulighet til å føle sympati og empati med karakterene. Selv hovedpersonens sykdom, et sidespor uten betydning for historien ellers, blir ikke utbrodert på en måte som skaper forståelse og knytter leseren mer til Kajsa Coren.
Fryktelig synd at det gode plottet ikke ble utnyttet fullt ut ved å skape flere troverdige og utbygde skikkelser, i stedet føles de fleste som tegneseriefigurer som passerer flyktig forbi uten å bli ordentlig forklart. I en bok som handler så mye om psykatri, er det rart at forfatteren ikke sier eller spekulerer mer om hvorfor karakterene handler som de gjør.
Denne boka har dessverre det litt skolestilaktige preget som ofte kjennetegner en middels kriminalroman helt på det jevne, og som du ikke kan unngå å irritere deg over, selv om du lar deg underholde til en viss grad. Det blir for mye hoppogsprettogtjooghei, for heseblesende, hektisk, overlesset og overfladisk. Handlinga virker derfor lite troverdig og dårlig planlagt. Her skjer det litt for mye litt for fort, og nesten alle personene som er involvert i historien er enten pillemisbrukere eller sinnslidende. Og på toppen av det hele oppdager selvsagt hovedpersonen en kul i det ene brystet. 3 +
For meg overgår dette superkjendiser som Nesbø, Lindell, Kepler og Horst sine siste bøker. Medrivende, med sympatiske hovedpersoner som det er lett å like. Fin feriekrim! :-)
Det er èn fordel med å bli sett på som gal: Jeg hører hva som blir sagt, jeg ser hva som foregår, jeg observerer og lytter uten at noen bryr seg.
Det er tirsdag. I morgen kommer onsdag. En dag om gangen.
I denne listen kommer bøker som minner om Shutter Island. Kom gjerne med forslag til flere titler! =)