Bibelen advarer mot å legge noe til eller trekke noe fra.
Hvor i Bibelen finner du dekning for sjelevandring?
Er du hindu? Er det noen annen religion enn hinduismen som lærer sjelevandring?
Jeg har ikke sagt at Gud kan bevises.
Kan du vise til et forskningsresultat innen vitenskapen som motbeviser eller minsker sjansen for at det finnes en Gud? Det høres ut som du mener det. Det er enighet i alle religoner at det er en overnaturlig forklaring bak naturen. Kanskje ikke buddhismen. Bibelens Gud er den beste kandidaten. Evolusjonsteorien utelukker heller ikke Gud. Bare at den ikke trenger Gud.
Romerne 1:19-20
For det en kan viten om Gud, ligger åpent for dem, for Gud har åpenbart det for dem. For hans usynlige vesen, både hans evige kraft og hans guddommelighet, har vært synlig fra verdens skapelse av. Det kjennes av hans gjerninger for, at de skal være uten unnskyldning.
Det er ikke meningen å prakke troen min på deg, men det gjelder også deg. De som ikke tror på Gud hevder også å ha svaret på forhånd. Jeg vil påstå at troen på Gud er minst like rasjonell som ateismen. Er du ateist eller agnostiker?
Troen på Gud og at Gud står bak naturen gjør den verdt å studere.
Hun forestilte seg vodka skjenket over is, de sammenfrosne isbitene som ble gjennomsiktige og løsnet fra hverandre, knakingen i isen, som en ryggrad i hendene på en selvsikker osteopat.
Hvorfor er det kjedelig? Det gir mening at Gud står bak. At det er flere univers er bare spekulasjoner.
De som ikke er religiøse tror stort sett på evolusjonsteorien. Den er mer trangsynt enn religion.
Takk, da bekreftet du min mistanke sånn at jeg ikke trenger å bruke tid på denne.
Her var det mye spennende lesestoff! Patrick Melrose-serien har jeg ikke hørt om før, men den høres veldig lovende ut. Ser at biblioteket mitt har den, så den må jeg sjekke ut etter hvert.
Ja, problemene er nok ikke løst selv om Trump forsvinner ut av Det hvite hus, men vi får håpe det går i riktig retning framover.
Margaret Skjelbreds Du skal elske lyset har jeg ikke lest, men hennes Gulldronning, perledronning var nydelig skrevet og en sterk opplevelse - en av mine favorittbøker! Agnes Ravatn skriver også veldig godt, synes jeg. Skjønner godt at du anbefaler henne. Ved siden av romaner, har hun også flere essaysamlinger som jeg har hatt stor glede av å lese.
Et lite liv hadde jeg ikke hørt om tidligere, så jeg måtte sjekke litt. Fant bl.a. dette intervjuet i Aftenposten hvor Finn Skårderud intervjuer forfatteren. (Intervjuet er bak betalingsmur, så du får dessverre ikke til å lese hele uten abonnement.) Det høres ut som det er en veldig emosjonelt medrivende bok med god psykologisk innsikt. Men tror du dette er ei bok som det er best å lese i den lyse årstiden?
Nok en anbefaling av tvillingtrilogien - jeg blir nok nødt til å lese den, skjønner jeg :-)
Jeg har egentlig hatt et mål om å ta med meg en diktsamling hjem hver gang jeg besøker biblioteket, både for å bli kjent med nye forfatterstemmer, og for å støtte opp om en sjanger som ikke har så mye utlån. Nå ble det ikke så mange besøk der i fjor, og når jeg har vært der har det vært bare inn og ut for å hente/levere - ikke mye vandring mellom hyllene. Det er lettere når man vet hva man leter etter. Neste gang skal jeg sjekke ut Eg et før eg kjem.
Den siste ukas hendelser i USA har vært skremmende, men ikke helt uventet. Donald må være et faglig interessant tilfelle å studere for en psykolog som M.T. Vi får nok mange bøker framover som også fra et samfunnsvitenskapelig synspunkt prøver å analysere hvordan dette kunne skje. Jeg så Thomas Seltzers programserie om USA i høst, og jeg synes den ga et innblikk i hvordan og hvorfor splittelsen i det amerikanske samfunnet er så sterk at det er grobunn for Trumpismen.
Oi, 411 bøker var veldig mye, da må du være en rask leser! Jeg leser (og fordøyer) seint, så jeg havner nok sjelden på mer enn ei bok i uka.
Jeg så litt på omtalen av Gutten, muldvarpen, hesten og reven, og det ser ut som ei fin bok som jeg må sjekke om de har på biblioteket.
Hobbiten har jeg lest, men sjangeren fenget dessverre ikke meg. Mine to gutter er derimot svært begeistret og har lest både den og Ringenes herre. Og Ringenes herre-filmene har jeg sett sammen med dem. De var nok mer begeistret enn meg, også der :-)
Tove Ditlevsen er jeg veldig begeistret for! Jeg har lest både Barndommens gate, Barndom og ungdom og Gift. Det er ganske lenge siden jeg leste dem, og det er blant de få bøker jeg kan tenke meg å lese om igjen "når jeg får god tid".
De andre bøkene ser også ut som gode tips. Boka til Viestad høres ut som en fin bursdagsgave til en jeg kjenner :-)
Godt nytt år til deg også, Lillevi!
Jeg ble oppmerksom på denne da jeg hørte Marta Norheim snakket om den i P2s bokprogram. Her ser du anmeldelsen på NRK.
Jeg har sett at denne får mye god omtale, så hadde det ikke vært for omfanget, så hadde jeg nok allerede gitt meg i kast med den. Jeg er litt tilbakeholdende hvis jeg mistenker at bøker blir litt for ordrike i beskrivelsene, men hvis historien er godt nok skrevet, så kan det jo forsvares å skrive langt.
Godt nytt leseår til deg også! 64 bøker er ganske mye, synes jeg. Det er sjelden jeg kommer opp i så mange. Jeg pleier også å ligge rundt en bok i uka, men i år har det på tross av mye hjemmetid blitt bare 38. Konsentrasjonen og leselysten har ikke vært på topp, og TV-serier tar også litt mer tid enn før.
Jeg har også lest Min mørke Vanessa i år, og likte den. Nå holder jeg på med Grensen av Erika Flatland, og den lover bra. Jeg har lest om sjøreisen nord for Russland, og er nå i gang med besøket i Nord-Korea. Hun har interessante observasjoner og kommentarer, så historien flyter godt. Siden boka er ganske tykk, håper jeg at jeg rekker å komme igjennom den før biblioteksperioden utløper. Jeg har allerede forlenget en gang, så jeg krysser fingrene for at ingen står på venteliste hvis jeg må forlenge på nytt :-)