Takk for en god tråd, Bjørg!
Det er flere bøker jeg kan tenke meg å nevne, men jeg har valgt fire stykker som på ulike måter har gjort inntrykk på meg.

Tvillingtrilogien av Agota Kristof.
En oppslukkende histore om to tvillingbrødre fortalt gjennom handling og tale. En fortellerstil som minner om drama, og hvor alle uvesentligheter er utelatt.

For en fornøyelse det var å lese Eg et før eg kjem av Kari Anne Bye. Velskreven diktsamling om kjærlighet og lengsel i en Tindertid, - med innsikt, humor og skråblikk på livet.

Oktoberbarn av Linda Bostrøm Knausgård. En personlig, mørk, direkte bok som gir innblikk i forfatterens psyke og hennes møte med det psykiatriske behandlingsapparatet.

Mary L. Trump sin bok Too Much and Never Enough - how my family created the world’s most dangerous man, her skriver hun om sin onkel som lever i sin egen konstruerte virkelighet. Det skremmende resultatet av dette ser vi dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Nok en anbefaling av tvillingtrilogien - jeg blir nok nødt til å lese den, skjønner jeg :-)

Jeg har egentlig hatt et mål om å ta med meg en diktsamling hjem hver gang jeg besøker biblioteket, både for å bli kjent med nye forfatterstemmer, og for å støtte opp om en sjanger som ikke har så mye utlån. Nå ble det ikke så mange besøk der i fjor, og når jeg har vært der har det vært bare inn og ut for å hente/levere - ikke mye vandring mellom hyllene. Det er lettere når man vet hva man leter etter. Neste gang skal jeg sjekke ut Eg et før eg kjem.

Den siste ukas hendelser i USA har vært skremmende, men ikke helt uventet. Donald må være et faglig interessant tilfelle å studere for en psykolog som M.T. Vi får nok mange bøker framover som også fra et samfunnsvitenskapelig synspunkt prøver å analysere hvordan dette kunne skje. Jeg så Thomas Seltzers programserie om USA i høst, og jeg synes den ga et innblikk i hvordan og hvorfor splittelsen i det amerikanske samfunnet er så sterk at det er grobunn for Trumpismen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du blir nok nødt til å lese tvillingtrilogien, ja. :)
Den første boken fenget meg mest, men de to neste er også gode - og oppfyller den første.
Kari Anne Bye sin diktsamling kan du også låne på BookBites, så slipper du å gå på biblioteket.
Serien til T.Seltzer ga, som du skriver, gir et godt innblikk i den negative utviklingen i USA.
M. Trump sin bok viser hva en dysfunksjonell oppdragelse i en ditto familie kan føre til, heldigvis hører det til sjeldenhetene at resultatet ender opp som president i USA.
Mittt amerikanske barnebarn tok til tårene da Trump ble valgt, ved siste presidentvalg plinget det inn et stort glis og tommelen opp på mobilen min fra henne. Skiftet er her, mens problemene står i kø.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for at du ga meg et ekstra dytt sånn at jeg fikk lastet ned BookBites, Ava. Jeg har nå lest Eg et før eg kjem, og har plaget omgivelsene mine med høytlesning av høydepunkter. Sår, humoristisk og elegant - en sterk debutbok! Denne var midt i blinken akkurat nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, problemene er nok ikke løst selv om Trump forsvinner ut av Det hvite hus, men vi får håpe det går i riktig retning framover.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

For et års tid siden la jeg ut dette innlegget:

"Da vi lette etter hunden fant vi den ikke hverken ute eller inne. Da
vi lette etter lykken fant vi hunden under trappen."

Jeg har lest gjennom noen dager gamle aviser og fant dødsannonsen, med
diktet, til forfatter og oversetter Annie Riis (1927–2020). Jeg
kjenner henne ikke, men ser at hun blant annet har skrevet boken med
den fascinerende og tankevekkende tittelen En som het En. En forfatter
jeg fikk lyst til å se nærmere på. Noen som har lest henne?

Jeg fikk svar fra blant andre Ellen, som kunne fortelle at diktet er fra samlingen «Mellom høye trær», og anbefalte Annie Riis varmt. Se litt nede i denne tråden.

Jeg tror jeg trygt kan si at denne lille diktsamlingen kan du bare bestille på biblioteket (når du nå ikke kan rusle mellom hylleradene). Den gikk rett til hjertet på meg (jeg kjøpte den på antikvariat.net), og vil bli overrasket om ikke det samme skjer med deg 😊

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjøpte "Too Much and Never Enough" i sommer,men har ikke fått lest den enda. Den er nå dagsaktuell så det er bare å hente den frem. (Har nå lagt boken i mitt bibliotek.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken