Dette var en fin påminnelse til å minnes bøkene fra det siste året. Jeg måtte bla meg til starten av året før jeg fant bøkene som vil være med meg lenge. Jeg oppdaget da Margaret Skjelbred med Du skal elske lyset og Agnes Ravatn med Fugletribunalet. Begge er forfattere jeg gleder meg til å lese også i år.
Men én bok pekte seg ut som favoritt for meg, Hanya Yanagiharas Et lite liv. Det er bare noen dager siden Jude dukket opp i tankene mine. Boka har mange sider men føltes ikke som en tjukk bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Margaret Skjelbreds Du skal elske lyset har jeg ikke lest, men hennes Gulldronning, perledronning var nydelig skrevet og en sterk opplevelse - en av mine favorittbøker! Agnes Ravatn skriver også veldig godt, synes jeg. Skjønner godt at du anbefaler henne. Ved siden av romaner, har hun også flere essaysamlinger som jeg har hatt stor glede av å lese.

Et lite liv hadde jeg ikke hørt om tidligere, så jeg måtte sjekke litt. Fant bl.a. dette intervjuet i Aftenposten hvor Finn Skårderud intervjuer forfatteren. (Intervjuet er bak betalingsmur, så du får dessverre ikke til å lese hele uten abonnement.) Det høres ut som det er en veldig emosjonelt medrivende bok med god psykologisk innsikt. Men tror du dette er ei bok som det er best å lese i den lyse årstiden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde ikke startet på Et lite liv nå. Det er de som må legge boka bort underveis for å puste litt. Så å lese den i den mørkeste årstida og i tillegg med all usikkerheten med koronaen, nei det kan jeg nok ikke anbefale. Men til våren, når fuglene synger igjen og trea blir grønne, da kan en kikke opp litt fra boka innimellom og puste litt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethEgil StangelandMarteTine SundalsveinAud- HelenGodemineJarmo LarsenLailaSynnøve H HoelReadninggirl30Stig TAnn ChristinG LMarit HåverstadLeseaaseandreas h. o.RandiAEvaAvaLesevimsaGunn Kari  PlathePiippokattaDaffy EnglundReidun SvensliLene AndresenGrete AastorpAnne Berit GrønbechStåle LiåsenIngvild SHilde H HelsethlittymseBrit HonningsvågNorahAnniken RøilKirsten LundLeseberta_23Anniken BjørnesTheaNina