Blant årets 70 bøker er det typisk nok en av de sist leste, oppvektsskildringen Born a Crime av Trevor Noah, som sitter sterkest igjen. Hans lune humor og grunnleggende optimisme får fram de mest absurde sidene ved apartheidsystemet i Sør-Afrika på 1990-tallet.

Sånn sett slekter Noah på andre satirikere på årets leseliste. Et absolutt høydepunkt var Gombrowicz' Ferdydurke som rett og slett er befriende morsom. Det samme kan sies om flere av bøkene til Arild Nyquist, som jeg leste fem av. Særlig de illustrerte bøkene likte jeg godt.

På den mer alvorlige siden kan jeg anbefale Patrick Melrose-serien til Edward St Aubyn. Jeg kom meg gjennom fire av fem bind, det ene mer hårreisende enn det andre. Det er en sjokkerende familiesaga fortalt med britisk vidd. Samtidig er det en fortelling om den britiske overklassens undergang - om jeg har forstått forfatteren riktig. (Serien finnes også på norsk).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Her var det mye spennende lesestoff! Patrick Melrose-serien har jeg ikke hørt om før, men den høres veldig lovende ut. Ser at biblioteket mitt har den, så den må jeg sjekke ut etter hvert.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldBerit B LieAnn ChristinKirsten LundHarald KStine SevilhaugErlend Rødal VikhagenIngunn STralteTheaTerje MathisenRune U. FurbergEgil StangelandCarine OlsrødDressmyshelfLisbeth Marie UvaagIna Elisabeth Bøgh VigrePiippokattaTove Obrestad WøienSissel ElisabethKari FredriksenNorahHelena ETrygve JakobsenDemeterIngunnAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWencheMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas Burøsomniferum