Jo, jeg burde heller fortsette med boken ved siden av meg, men jeg måtte innom her for å myse litt også.
Om jeg bruker for mye tid på å lese, tja, selv syns jeg ikke det, men spør du de rundt meg kan det jo hende at svaret blir ett annet. Jeg er ikke i arbeid, men jeg har hus, hage, klesvask, hund og tenåringer. Men jeg prioriterer å lese, først å fremst fordi jeg elsker å forsvinne inn i en annen verden, dernest fordi bøkene faktisk er terapi, jeg har PTSD og dermed plaget av angst, i de tøffeste periodene er det bedre med bøker enn bare medisiner. Selv om det kan virke som det blir tvangsmessig lesning, så slapper jeg av, å kobler helt ut verden.
Er det noen som har noe imot det og syns at det er kjedelig å glo på permen av ei bok, så får de heller bare finne på noe å gjøre. Jeg ser veldig lite på TV, men gubben sitter med store firkanta øyne hele kvelden og i helgene, dermed er det to av oss som "tuller med tida", men på hver vår måte og jeg vet hvem jeg foretrekker. Og er ikke livet littegrann bedre med en god bok i fanget??
Absolutt en fornuftig tanke, det er jo ganske mange av oss som har svenske aner og siden veien til grensa er kort på alle kanter så er det muligheter for påvirkning. :o)
Her i Rygge/Østfold er det jente og gutt,i flertall jenter og guttær. Hvorfor det er mer utstrakt bruk av æ i guttær og ikke i jenter veit jeg ikke. :o)
Kanskje det henger igjen fra gammelt av da det var en mengde utenlandske sjøfolk som var i land der, og da sikkert noen som bosatte seg. Folk fra Italia, Frankrike og andre steder.
Jeg har vokst opp med ordet "glasshåndkle", men jeg tror at oppvaskhåndle er mer i bruk pr. dags dato.
Well done som det heter på nynorsk :o)
Jepp, sånn litt tøffere kjøretøy! :o)
Ja, der kan du se hvor ulikt Østfoldmålet faktisk er, her i denne delen ville det samme vært: jeg husærente no a det. Morsomt detta her :o)
Mitt eldste barnebarn bor i Halden, og når han er på besøk så mener han at han må snakke pent fordi vi ikke snakkær så bredt her i Rygge som døm gjør i Halden. :o) det er bare 6 mil unna men på de mila skal du innom Fredrikstad og Sarpsborg. Det merklige er at jo nærmere Halden du kommer jo breære blir'e. Min egen dialekt er litt blanda ut med Oslo preg, så ifølge ekte mossingær/ryggefolk så er jeg litt "jålete" i språket. Men jeg tror at ved å prate "korrekt" så er det også enklere å tilegne seg andre språk (?). Jeg syns jeg hadde en fordel når jeg lærte tysk og engelsk. Bare en tanke, dialekter er likevel viktig for identiteten. :o)
Her i Østfold er det flere ulike grader av den berømte østfolddialekta, selv er jeg fra Rygge og dermed ikke av de breaste, men noe kan jeg vel hoste opp jeg å, Tællepøs = pedalbøtte. Treer = trær ellers så går det mye i tjukke lær og æer. Kællær, pælmær, osv.:o) Er det ikke fler fra Østfold her, som kan supplere? Når vi går her å præker da ut å da inn er'e ikke så lett å pælla ut noe spesielt utrøkk. :o)
Jeg har både Ja og veien til Lago Santa, Ja har jeg lest, men den andre kom som vervepremie i en eller annen bokklubb på 80tallet, kanskje derfor den er så utbredt.(fortsatt ulest, sliter med litt samvittighet der, skulle gjort det snart) Ellers så er det vel ganske mange eksemplarer av Det Beste bøkene rundt omkring, og lange rader med leksikon av et eller annet slag. Ellers så er vel både Snorre og Asbjørnsen og Moe bøker som er ofte sett. :o)
Ja hva skal en svare på det, det er lenge siden men det er vel noen titler som fortsatt sitter fast i hukommelsen. Jeg husker en bok med flere historier, den heter Landet hvor som helst, den hadde mange fine små beretninger, Ola opp ned er den som jeg husker best. Ellers så fikk jeg mange GGP bøker av noen eldre slektninger, og jeg leste også alt som var av Anne Kath Vestly og Astrid Lindgren. Frøken Detektiv sto også i hylla, pluss Hardy guttene som jeg tjuvlånte av broren min. Men det er mange bøker som har vært med på å prege meg som bokelsker og disse er bare noen av mange,mange,mange.!!:o)
Noen flere hint, har du det? :-)
Historikeren av Elizabeth Kostova, Dracula av Bram Stocker, La den rett komme inn av John Alvide Lindqvist, House of nights serien, True blood serien, Den sorte dolks brorskap serien. Lykke til, mye blodtørste folk her.:o)
For noen år tilbake skremte min sønn og kompisen vettet av kompisens mor. De var begge midt i 20åra og ringte tidlig på morran ganske spake, du må komme ned på politistasjonen å betale kausjon for oss, vi sitter i buret. Hun tenkte seg ikke om, kastet på seg jakke og dro avgårde. På politistasjonen var det ingen gutter, og han i ekspedisjonen ba henne tenke på hvilken dag det var. Det hører med til historien at begge guttene holdt seg unna henne en stund. :o)
..og glem ikke, musikken i begge filmene er av Nick Cave..pluss at Nick Cave skrev manus til The Proposition. Har ikke lest The Road ennå, men jeg har boken som jeg vant sammen med to biletter til filmen, men jeg ga bort kinobilettene da jeg ikke er noen kinogjenger.:o),skal prøve å få lest den snart, det er bare det at det hele tiden dukker opp nye bøker som skal/må leses.
Jeg har en sang som surrer i bakhodet og det har den gjort en stund...først hørte jeg den som barn og syns den var så fin. Så glemte jeg den i mange år, men midt under studiene mine om barn så dukket den opp og har blitt der etterpå. Jeg brukte deler av den i oppgavene mine der det passet. Så nå vil jeg dele den med dere.
Barn är ett folk och dom bor i främmande land Detta land är ett regn och en pöl, över den pölen går pojkarnas båtar ibland, och dom glider så fint utan köl. Där går en flicka, som samlar på stenar, hon har en miljon. Kungen av träd sitter stilla bland grenar i trädkungens tron. Där går en pojke som skrattar åt snø. Där går en flicka som gjorde en ö av femon kuddar Där går en pojke och allting blir glass som han snuddar. Alla är barn och dom tilhör det gåtfulla folket.
Barn är ett folk och dom bor i ett främmanda land Detta land är en äng och en vind. Där finner kanske en pojke ett nytt Samarkand, och far bort på en svängande grind. Där går en flica som sjunger om kottar, själv ägor hon två. Där vid en plank står en pojke och klottrar att jorden är blå. Där går en pojke som ble indian. Där, där går kungen av skugga runt stan och skuggar bovar. Där fann en flicka en festlig grimas som hon provar. Alla är barn och dom tillhör det gåtfulla folket.
Barn är ett folk och dom bor i ett främmande land Detta land är en gård och ett skjul. Där sker det farliga togöverfall ibland vackra kvällar när månen er gul Där går en pojke och gissar på bilar, själv vinnar han jämt. Fåglarnas sånger i olika stilar är magiska skämt. Där blir en värdeløs sak till en skatt. Där blir sängar till fartyg en natt och går till månen. Där finns det riken som ingen av oss tar ifrån dom. Alla är barn och dom tillhör det gåtfulla folket. Olle Adolphson
Tror dette er noe av det vakreste som skrevet om barn.:o)
Så godt å høre at dere leser sammen. Det er en fantastisk opplevelse som dere vil huske resten av livet.:o). Det er spennende å få treffe forfatterene bak bøkene personlig. Jeg husker når mine barn var ganske små og vi traff Arild Nyqvist som leste dikt og historier. Tror nok det var et høydepunkt, ihverfall for ho mor. Men, utrolig nok de husker det og har et spesielt forhold til diktene til Arlid. Så kos dere og les masse bøker sammen! :o) :o)
Ja det er stort :o)!
Tror det er litt anderledes med barnebarn, de er ikke sammen med meg hver dag, og når vi først er sammen så koser vi oss og har det hyggelig. Datteren min var som din, det var greit å være med morsan på biblioteket i førskolealder, etterpå ble det litt sånn teit vettu.:o)