Leser du for mye.? Burde du gjort andre ting.? Vasket gulvet, tørket støv, skiftet olje på bilen , trimmet deg litt.? Er noen i familin litt lei av alle disse bøkene i huset.? Synes ansiktet ditt i stuen , eller er det gjemt bak en eller annen bok , som vanlig.? Er tiden for dyrebar til å brukes på bøker.? Vi har ikke lange livet, selv om vi trodde det da vi var helt unge. Burde vi ikke da brukt tiden på noe annet enn å sitte der i bokens verden? Jeg ser jo at folk reiser jorden rundt, de er med på masse spennende med andre mennesker- er supersosiale. Hmmm , jeg har litt dårlig samvittighet, leser litt hver dag, noen ganger litt mye, veldig mye.! Er de som leser mye ,late, er det derfor de sitter der? Noen sier : ja , jeg leser da bøker, jeg elsker bøker men kan da ikke bruke så mye tid på det. Galskap , psykisk syk, en eremitt, snål etc etc. jeg for min del får gjort alt jeg skulle ha gjort, jobber full tid, har barn , hunder, hus , bil og reiser også på ferier. Alikevel får jeg lest. Selfølgelig raser jeg igjennom huset , ordner og styrer raskt- for å få mer tid til bøkene mine. Men alikevel , når jeg sitter der i bokstolen min med hundene på fanget, er det nok noen som lurer på om jeg har sittet der hele dagen. Og etter 10 timer på jobb , setter jeg meg litt med boka , puste ut , sliten som jeg er. Kommer det noen da, der jeg sitter, glemmer nok de at jeg har jobbet i 10 timer. De ser bare den kjærringa med boka, sitter hun der igjen. ?! Men dette har jeg valgt, og jeg er lykkelig der jeg sitter. Min bok , min venn. Men jeg deler den gjerne med deg. Hva med deg, tuller du med tiden din.?Hvorfor sitter du der nå, foran tastaturet, det handler jo også om bøker. ! Burde du ikke heller????!!!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Jeg har til tider dårlig samvittighet når jeg bruker mye tid på lesing. Men samtidig vet jeg at det ikke er bortkastet tid. Jeg har alltid 4-5 bøker gående på en gang, en salig blanding av skjønn-og faglitteratur, oppslagsverk og biografier. En bok ligger på do, en på nattbordet, et par på kontoret og en ved yndlingsstolen i stua. det blir ofte bare små drypp, men så har jeg litt å tenke på til neste gang. Å holde trådene har aldri vært et problem; straks jeg har en bok foran meg, går jeg rett inn i handlingen og sinnsstemningen jeg hadde sist jeg leste. Et liv uten lesing kan jeg ikke tenke meg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser mye, men det går ikke ut over jobb eller andre plikter så da synes jeg ikke det gjør noe. Jeg har ikke hverken mann eller barn å ta hensyn til, jeg bor alene med en katt og katten er fornøyd så lenge hun har mat og får nok kos, fanget kan hun sove i selv om jeg leser. Katten irriterer seg heller ikke over alle bøkene mine, tvert imot synes hun det er ganske morsomt å klatre i hyllene.

Det finnes sikkert mye annet jeg burde gjøre, men husvask og trening er kjedelig. Venner prioriterer jeg alltid uansett, lesingen går ikke ut over dem. De har dessuten partnere alle sammen, så de vil veldig ofte være i fred med sine kjære uten den single venninnen som henger på. Bil har jeg ikke, når jeg reiser blir det ofte alene, siden jeg liker områder ingen andre er voldsomt begeistret for (les Balkan), og da kan man lese mens man spiser.

Så nei, jeg synes ikke jeg leser for mye, jeg har nemlig tid til alt det jeg har lyst til og må gjøre i tillegg til bøkene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På ukedagene leser jeg nesten bare når jeg legger meg (selvfølgelig unntak her også). I helgene har nok boka en tendens til å ligge både på stua og på kjøkkenet, og så leser jeg innimellom. Jeg får dårlig samvittighet for det, for da tenker jeg at jeg heller burde holdt på med mine barn. Heller lest til dem eller vært sammen med dem. Huff ja:) Ellers har jeg ikke dårlig samvittighet for å lese. Skjønner egentlig ikke hvorfor ikke alle leser... Tenk på alt de går glipp av:) ( de synes det sikkert ikke selv men men).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En liten digresjon. Kom til å tenke på at en venninne en gang sa til meg at hun hadde rett og slett ikke tid til å lese..... Hadde lyst til å si til henne (men jeg sa det ikke) at hvis hun brukte mindre tid på facebook, så hadde hun hatt tid til å lese!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva meg selv angår, synes jeg at jeg roter bort mer tid på PC-en enn på bøker. Å prate med folk her inne er ikke det verste, men når jeg plutselig oppdager at jeg har rota meg inn på kjendis.no Hvordan kom jeg nå DIT??? Fram med boka!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He he, tiden går så raskt når man sitter her, foran tastaturet. Og verden åpner seg, man kan lese og se så mangt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg holder alltid på med minst en bok, men hvor mye jeg får lest i den pr. dag varierer veldig - både ut fra tiden jeg har til rådighet og hvor engasjerende boken er.

Jeg trener mye (men det gjør jeg tidlig på morgenen før jobb) og tar oppfølging av hjem og barn på alvor, så jeg klarer nok ikke å slappe av med en bok før det meste av det andre er på stell. Mannen min kommer som regel hjem godt utpå kvelden, og det sammenfaller ofte med den tiden jeg har anledning til å sette meg ned for å lese. Derfor synes nok han at jeg leser for mye innimellom. Det synes imidlertid ikke jeg - å lese en god bok beriker livet mitt og er en utmerket måte å bruke tiden på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker er ein viktig del av livet mitt, men eg prioriterer dei ikkje over andre ting. Det hender eg set meg ned og les i staden for å vaske t.d., men som regel tar eg husarbeid og diverse først. Rett og slett fordi eg slapper bedre av når eg veit at eg er ferdig for dagen. Eg leser helst om kvelden og i helgene, for å koble ut litt og ta ein pause. Men siden eg er stor tilhengar av lydbok, så leser eg vel i grunn mens eg gjer husarbeid også. Då går alt så mykje lettare. Barn og sambuar er også glade i bøker, så her er det ingen som klager. Skjønt sambuaren min kommmenterer av og til at eg er usosial om kvelden, men han er ikkje stort bedre når han set med pc'n. ;)

No venter er berre på at Handy Manny (sambuar) skal på få tid til å byggja ei stor bokhylla til oss på loftet, slik at me får samla alle bøkene våre på ein plass. Så får eg nesten mitt eige bibliotek. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her går det litt i perioder tror jeg. Jeg har perioder hvor jeg står med bok i den ene hånda og rører i maten på kjøkkenet med den andre hånda, og jeg har perioder hvor jeg ikke leser i det hele tatt eller leser veldig lite. I de periodene hvor jeg er helt inne i en eller annen bok så blir nok støvtørking og sånt skadelidende. Men er det så farlig da? Støvet går jo ingen steder. Nå sitter jeg her med god samvittighet etter en utrolig effektiv helg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser nok for lite. Skulle ønske jeg kunne slappe av med en bok nå enn å sitte her å skrive, men jeg er mer hekta på bokelskere enn på bøker for tiden. Leser ikke så mye ellers heller, men litt hver dag. I perioder leser jeg i hver ledige stund, men da kommer det an på boka. Forrige helg gikk det unna på "Mengele zoo" og "Damen i dalen", men nå går det treeeigt med "Et forbløffende, talentfullt, dypt rystende verk" Ikke at den er kjedelig, men den er ikke like engasjerende, (sorry Rose-Marie) ihvertfall ikke enda.
Så nei, jeg bruker ikke for mye tid på bøker og ingen kommenterer min bruk av tid på lesing. Jeg utfører mine plikter og oppgaver, hygger meg med andre ting enn bøker og leser når jeg har ro og slapper av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjell sitt svar under her oppsummerer det hele på beste måte! Så nei, jeg bruker ikke for mye av verken min tid eller familiens tid på å lese bøker. Og de fleste av mine venninner (som ikke leser) bruker MYE mer tid på tv enn jeg gjør på bøker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når det kommer til husvasken så blir vel den lett satt til side for en bok. Men det har rett og slett med at jeg hater å ta husvasken, så da er det enklere å somle bort tiden med å "plutselig" finne ut at godstolen var fryktelig god, og at den boka bare MÅ jeg lese akkurat nå! Men ellers så føler jeg at jeg prioriterer riktig. Akkurat passe mengde med lesing på meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nei, leser ikke for mye. Leser det jeg føler jeg har tid til. Skulle til tider gjerne hatt litt mer tid til å lese..men må nok si at jeg til tider skyver spesiellt husarbeid foran meg og heller leser en god bok! Og hvorfor ikke?? Livet er for kort til å gå med støvklut og støvsuger i handa til en hver tid. Ingenting er som ei god bok!!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei.

Huset ser bra ut som det er, søsteren min som jeg bor sammen med sitter uansett bare foran datamaskinen og spiller WoW eller ser TV-serier (så vi lar hverandre være i fred, hehe), jeg er ofte nok ute og møter venner eller har dem her hjemme til meg, jeg har ingen mann eller barn som krever tid, jeg har ikke bil som må få skiftet olje, jeg har ikke penger til å reise, så da sitter jeg der da. Med boka mi. Og en pusekatt i fanget. Og et vinglass nå og da ved siden av. Og bare nyter all den tiden jeg bruker på lesing. :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jo, jeg burde heller fortsette med boken ved siden av meg, men jeg måtte innom her for å myse litt også.

Om jeg bruker for mye tid på å lese, tja, selv syns jeg ikke det, men spør du de rundt meg kan det jo hende at svaret blir ett annet. Jeg er ikke i arbeid, men jeg har hus, hage, klesvask, hund og tenåringer. Men jeg prioriterer å lese, først å fremst fordi jeg elsker å forsvinne inn i en annen verden, dernest fordi bøkene faktisk er terapi, jeg har PTSD og dermed plaget av angst, i de tøffeste periodene er det bedre med bøker enn bare medisiner. Selv om det kan virke som det blir tvangsmessig lesning, så slapper jeg av, å kobler helt ut verden.

Er det noen som har noe imot det og syns at det er kjedelig å glo på permen av ei bok, så får de heller bare finne på noe å gjøre. Jeg ser veldig lite på TV, men gubben sitter med store firkanta øyne hele kvelden og i helgene, dermed er det to av oss som "tuller med tida", men på hver vår måte og jeg vet hvem jeg foretrekker. Og er ikke livet littegrann bedre med en god bok i fanget??

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jo så absolutt. Livet er faktisk ganske ok med en god bok i fanget. Vi mennesker er så forskjellige også. Hos naboen er det full fart, fra tidlig morgen til sen kveld. de er kjempespreke og er med på masse ( hver for seg), og koser seg med det. I vårt hjem kan det for dem kanskje virke kjedelig, jeg i kosekroken med bøkene, mannen min med sjakk , på pc, hvor han spiller med folk over hele verden .Stille , men ikke kjedelig

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykken er å dele bokinteressen med ektefellen. Det kan være stille i stua i timevis, en og annen humring, et latterhikst, en kommentar kanskje.....men allikevel aldri et kjedelig minutt. Leser mye av de samme bøkene og det gir en god fellesfølelse. Og det ser ikke så værst ut rundt oss heller, og det er klart vi har tid for andre ting. Men uansett hva vi har gjort eller hvor vi har vært, er gleden stor når vi kommer hjem og kan synke ned i hver vår godstol med en god bok, og gjerne et glass vin. Det er lykke det!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg leser mye, men tror ikke det går utover jobb eller familie... Jeg jobber mye, og har en heller hektisk hverdag, og velger ofte å lese til avkobling. Føler heldigvis ikke at noen tenker negativt om det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser du for mye? NEI

Burde du gjort andre ting? NEI

Vasket gulvet, tørket støv, skiftet olje på bilen , trimmet deg litt?NEI. EG HELD HUSET RELATIVT REINT, EG TRENER OFTEOG EG SKIFTER OLJE NÅR EG MÅ - ELLER BER VERKSTADEN OM DET NÅR EG LIKEVEL HARBILEN DER (SLIK SPARAR EG TID).

Er noen i familin litt lei av alle disse bøkene i huset? LITT

Synes ansiktet ditt i stuen JA, LITT, eller er det gjemt bak en eller annen bok, som vanlig? JA, MEN EG KAN TITTE FRAM

Er tiden for dyrebar til å brukes på bøker? NEI

Vi har ikke lange livet, selv om vi trodde det da vi var helt unge. Burde vi ikke da brukt tiden på noe annet enn å sitte der i bokens verden? NEI

Er de som leser mye,late, NEI

er det derfor de sitter der? NEI - MEN FORDI DET ER SÅ MOROSAMT

EG LES FOR LITE - OG LYT SLUTTE Å SKRIVE NO, FOR EG SKAL LESE: IBSEN OG PLATON (FOR ORDENS - OG HUSFREDENS - SKYLD; ER ALEINE HEIME NOKRE DAGAR).

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Denne oppskriften gleder et bokhjerte. Jeg tok meg den frihet jeg KjellG å printe dette ut, så bra synest jeg den var.
Nå henger "oppskriften" din på kjøleskapet, senere skal den få henge på min fine oppslagstavle som er en ekte liten tavle. Den satt!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så bra KjellG.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

AvaBenteDemeterHilde H HelsethKristofferVannflaskeNorahStig TLene AndresenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudChristoffer SmedaasmgeBeathe SolbergSynnøve H HoelIngvild SHeidi HoltanEileen BørresenHanne Kvernmo RyePiippokattaKirsten LundkntschjrldGroTurid Kalvatn SchøyenIngeborg GDagfinn JakobsenellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliTorTone H